De lekkerste herfstrecepten

Herfst is misschien wel mijn favoriete seizoen. Of nee, herfst en de lente denk ik. Beide seizoenen die staan voor een verandering van de natuur. Dit jaar een herfst waarbij we veel meer tijd binnen doorbrengen dan in ‘normale’ jaren. Een tijd waarin heerlijke gerechten die je warm maken van binnen misschien nog wel belangrijker is dan anders.

Ik zette de 7 lekkerste herfstrecepten voor je op een rijtje.

Geroosterde aubergine met specerijen

Geroosterde aubergine met specerijen | simoneskitchen.nl

Dit gerecht zit bomvol met smaak. De specerijen geven het een lekker verwarmend karakter en je kunt het serveren met gewone rijst of met bloemkoolrijst.

Vind hier het recept voor de aubergine met specerijen

Pompoenpannenkoekjes

Pompoenpannenkoeken

Natuurlijk is geen overzicht met de lekkerste herfstrecepten compleet zonder iets met pompoen erin te hebben. Want dat blijft toch wel het herfst ingredient bij uitstek. Zo ook in deze heerlijke pompoenpannenkoekjes!

Vind hier het recept voor de pompoenpannenkoekjes

Makkelijke stoofpot met aubergine

Groentestoof met aubergine en spek

Zeg je favoriete herfstrecepten, dan zeg je stoofschotels. Ik heb al eerder mijn 5 favoriete stoofschotels met je gedeeld maar wilde deze toch nog een keer in de schijnwerpers zetten. Gewoon omdat het zo ontzettend lekker is!

Vind hier het recept voor de stoofschotel met aubergine en bacon

Uiensoep met kip

Uiensoep met kip

Of je ui nou helemaal “herfst” moet noemen… dat denk ik niet, maar deze combinatie met lekker veel ui en kip is echt perfect voor deze tijd van het jaar!

Vind hier het recept voor de uiensoep met kip

Knolselderijschotel met boerenkool

Knolselderijschotel met gehakt

Twee van mijn favoriete herfstingredienten verwerkt in een lekkere ovenschotel. Deze knolselderijschotel met boerenkool en gehakt is het ultieme herfstrecept. Eet je wel kaas dan is dit ook heerlijk met een krokant dakje van kaas.

Vind hier het recept voor de knolselderijovenschotel

Knolselderij preisoep

Preisoep met knolselderij

Nou vooruit nog een keer soep in mijn rijtje met favoriete herfstrecepten. En wel een heerlijke knolselderijsoep met prei en krokant uitgebakken kip!

Vind hier het recept voor de knolselderijsoep met prei

Pompoenlasagne met een twist

Pompoenlasagne

Ik moest het rijtje toch wel afsluiten met iets pompoenerigs… En dat werd deze heerlijke pompoenlasagne met een Aziatische twist. Klinkt gek, maar smaakt echt heerlijk!

Vind hier het recept voor de pompoenlasagne

Delen is fijn!