Simone's Kitchen

Makkelijke stoofpot met aubergine en bacon

Pfft… keuzes, keuzes

Voor ik begin met vertellen over deze overheerlijke stoofschotel met aubergine en spekjes moet me iets van het hart. Ik ben nogal zo’n heen- en weer type. Je kent ze wel: doe ik het wel, doe ik het niet. Ik had een weegschaal kunnen zijn.

Alleen mijn “makken” is dat ik altijd actie onderneem en dan vervolgens maanden later denk ‘Waarom???’ Dat heb ik nu overigens niet, maar ik heb wel net redelijk wat geld uitgegeven voor een nieuw ontwerp voor Everyday Healthy. En nu lijkt het erop dat ik toch doorga met slechts 1 site.

Dit keer komt dat niet omdat ik het niet meer weet, maar omdat het me teveel geld kost. Als je alleen woont moet je toch wat anders naar de kosten gaan kijken. En dit is een grote kostenpost doordat ik natuurlijk veel te veel websites heb.

Keuzes maken dus

En in tegenstelling wat mensen blijkbaar denken verdien ik geen bakken met geld aan de site. Die irritante advertenties zijn pure noodzaak om de kosten te dekken. 😉

Anyway, werk aan de winkel dus op zoek naar een alternatief. En in de tussentijd moet er natuurlijk ook gegeten worden dus wat dacht je van deze overheerlijke stoofschotel met aubergine?

Stoofschotel met aubergine

Nu is niet iedereen fan van aubergine blijkt, maar ik vind het – mits goed klaargemaakt – echt heel erg lekker. En dat is dan ook meteen het belangrijkste punt met aubergine: je moet het wel even de tijd geven om goed te garen. Want een niet goed gegaarde aubergine is niet lekker. Dus dat even ter info.

Ben je fan van aubergine? Probeer dan ook eens deze aubergine lasagne

Groentestoof met aubergine en spek
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Stoofpotje van groente en bacon

Bereidingstijd: 50 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 100 gr bacon
  • 2 el olijfolie
  • 2-3 grote zoete aardappels schoongemaakt en in kleine blokjes
  • 1-2 aubergines in kleine blokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • zout en peper
  • ½ el oregano gedroogd
  • ½ el basilicum gedroogd
  • 2 el pijnboompitjes geroosterd, om te serveren
  • Verse basilicum om te serveren

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een flinke koekenpan of stoofpan en bak hierin eerst de baconblokjes. Voeg de zoete aardappels en de aubergine toe en bak het geheel even goed door tot de aubergine een beetje bruin begint te kleuren.
  • Voeg de tomatenblokjes toe, de kruiden en peper en zout en bak het rustig voor ongeveer 40 minuten of tot de aubergine en de zoete aardappel goed gaar zijn.

Bewaren

  • Bewaar de stoofschotel in de koelkast voor maximaal 3 dagen of vries het in voor nader gebruik.

Serveren

  • Warm het op in de oven of in een koekenpan en serveer met de geroosterde pijnboompitjes en de verse basilicum. Als je de schotel opwarmt in de oven dek deze dan af om te voorkomen dat het uitdroogt aan de bovenkant
Gang: Diner
Keuken: paleo
Trefwoord: aubergine

Voedingswaarde

Calorieën: 328kcal, Koolhydraten: 31g, Eiwit: 7g, Vet: 21g, Verzadigd vet: 5g, Cholesterol: 17mg, Natrium: 231mg, Kalium: 722mg, Vezels: 7g, Suiker: 9g, Vitamine A: 16099IU, Vitamine C: 5mg, Calcium: 54mg, Ijzer: 2mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

1 comment

  1. Pingback: Weekmenu voor week 22 | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.