Simone's Kitchen

Pompoen wortel stoofpot met quinoa

Pompoen wortel stoofpot met quinoa

Ik moest mezelf wel even achter het oor krabben of ik deze foto’s nou wel wilde plaatsen want laten we eerlijk zijn; echt de schoonheidsprijs winnen ze niet, maar goed… Ze zijn ook al oud! 🙂 Dus je ziet het; ik maak ook regelmatig nog wel foute styling beslissingen maar uiteindelijk gaat het in dit geval om het gerecht. En ja dat is lekker!! Ik kwam hem eigenlijk per ongeluk tegen op mijn Engelse site die natuurlijk al veel ouder is als de Nederlandse variant en daardoor ook veel meer recepten heeft. Ik had nog een flespompoen over van een fotoshoot en wortels van weer een andere fotoshoot dus zonde om die weg te gooien en dit is het ideale maal voor beide groentes. En nog goedkoop ook.

En dus wilde ik hem jullie niet onthouden… Ga hem zelf binnenkort ook nog een keer maken dus misschien doe ik de foto’s ook nog wel een keer over!

Pompoen wortel stoofpot
Totale tijd
30 min
 
Servings: 4 personen
Ingredienten
Stoofschotel
  • 2 el olijfolie
  • 1 cup gehakte ui
  • 3 tenen knoflook gehakt
  • 2 tl zoete paprika poeder
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl gemalen zwarte peper
  • 1/2 tl gemalen koriander
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl gemalen koenjit
  • 1/2 tl gemalen gember
  • 1/2 tl gemalen cayenne peper
  • beetje saffraan
  • 1 cup water
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 el verse citroen sap
  • 3 cups blokjes gesneden flespompoen ongeveer een halve flespompoen
  • 2 cups blokjes wortel
  • optioneel: worstjes
Quinoa
  • 1 cup quinoa
  • 1 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 cup fijn gesneden ui
  • 1/4 cup fijn gesneden wortel
  • 2 knoflook tenen
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl koenjit
  • 2 cups water
  • 1/2 cup vers gesneden koriander
  • 2 tl gesneden verse munt
Instructies
Stew
  1. Verhit de olie in een grote stoofpan op medium vuur. Voeg ui toe en bak tot zacht, ongeveer 5 minuten. Voeg knoflook toe en bak voor 1 minuut. Meng de paprika in en de volgende 8 ingredienten op de lijst. Voeg 1 cup water, de tomaat en het citroensap toe.
  2. Breng aan de kook. Voeg pompoen en wortel toe. Dek af en kook op laag vuur tot groente gaar is, ongeveer 20 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Quinoa
  1. Was de quinoa en giet af. Smelt de boter met olie in een grote pan op medium vuur. Voeg ui en wortel toe. Dek af en bak tot de groentes bruin beginnen te worden, voeg knoflook, zout en koenjit toe en bak nog 1 minuut. Voeg de quinoa toe en roer voor 1 minuut.Voeg 2 cups water toe. Breng an de kook, verminder vuur tot laag, dek af en laat sudderen tot de vloeistof is opgenomen en de quinoa zacht is, ongeveer 15 minuten.
  2. Serveer met de stoofschotel

 

Delen is fijn!

3 comments

  1. Pingback: Merel van Beeren » PUMPKIN CARROT STEW WITH QUINOA

  2. Pingback: 37 Stoofpotrecepten Voor De Koude Winterse Dagen

  3. Pingback: 37 Stoofpotrecepten Voor De Koude Winterse Dagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos