Groente stoofpot met Oosterse invloeden
Groente stoofpot met oosterse invloeden
Voor de vrijdag heb ik voor jullie vandaag een heerlijke groente stoofpot. Eentje die door de abrikozen en de ras el hanout een lekker oosters tintje heeft. Om het nog meer die sfeer te geven kun je het natuurlijk bereiden in een tajine.
Maar heb je die niet dan is deze groente stoofpot net zo makkelijk te maken in een ordinaire stoofpan.
Bulkkoken
Het fijne van dit soort stoofpotten is dat het ideaal is om er wat meer van te maken. Ik heb tegenwoordig een eenpersoonshuishouden maar met dit soort gerechten maak ik altijd het volledige recept.
Ik vries de rest dan in gedeeltes in zodat ik altijd een makkelijke maaltijd in de vriezer heb liggen. Moet ik alleen nog herinneren dat het er in ligt en het op gegeven moment opeten. Haha…
Check trouwens ook even de invriestips van Miljuschka. Altijd handig.
Maken van de groente stoofpot
Er gaat lekker veel groente in deze groente stoofpot. Ik gebruikte hier wortel, courgette, zoete aardappel, tomatenblokjes en om te serveren broccolirijst.
Natuurlijk kun je ook gewone rijst gebruiken als je dat liever doet. Up to you. Ik bak de groentes eerst even goed aan in een grote hapjespan of stoofpan en vervolgens doe ik daar de ras el hanout bij.
Die bak ik even mee en voeg dan de abrikozen, tomatenblokjes, kaneelstokje en de bouillon toe.
Laat het geheel vervolgens lekker pruttelen voor een minuutje of 20. Het ligt een beetje aan het formaat van je groentes. Heb je die heel grof gesneden dan kan het zijn dat het wat langer duurt.
Hou ook het vochtniveau in de gaten zodat je pan niet droogkookt.
Groente stoofpot met oosterse invloeden
Ingrediënten
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijn gesneden
- 1 el kokosolie
- 1 courgette in stukken
- 250 gr wortel in stukken
- 2 zoete aardappels in blokken
- 2 el ras el hanout
- 1 kaneelstokje
- 150 gr gedroogde abrikozen grof gesneden
- 1 blikje tomatenblokjes
- 250-500 ml groentebouillon
- Peper en zout naar smaak
- Broccolirijst en verse koriander om te serveren.
Instructies
- Neem een grote stoofpan, tajine (die op het vuur kan) of hapjespan en verhit hierin de kokosolie. Bak de ui aan tot deze glazig is en zacht. Voeg de knoflook toe en bak deze even mee. Voeg nu de wortel, zoete aardappel en courgette toe en bak even mee. Strooi de ras el hanout erover en roer het goed door. Doe de abrikozen erbij.
- Voeg de tomatenblokjes en het kaneelstokje toe. Voeg nu de groentebouillon toe. Begin met 250 ml en kijk dan of je eventueel nog meer vocht nodig hebt. Dat is een beetje afhankelijk van het formaat van je groente. Ik heb meestal genoeg aan 250 ml.
- Laat alles met deksel op de pan voor ongeveer 20 minuten stoven of tot de groentes beetgaar zijn.
- Serveer de stoofschotel met broccoli- of bloemkoolrijst en verse koriander.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Je recepten zijn heerlijk 😄 alleen vraag ik mij af per hoeveel gram de voedingswaarden zijn. Mijn partner heeft diabetes en wilt dan ook weten of dit voor het totale gerecht is of per 100 gram?
Groetjes Nancy
He Nancy, De voedingswaarde is altijd per portie. Dus als er staat voor 4 personen is dat dus het hele gerecht gedeeld door vier. Bij koekjes bijvoorbeeld is het per koekje. Maar altijd dus voor één portie!