Simone's Kitchen

Vindaloo – Maak zelf de lekkerste

Vindaloo curry

Maak zelf een heerlijke vindaloo curry

Als je nu denkt; heb ik dit recept recentelijk niet al ergens anders gezien? Dan klopt dat… Ik heb dit recept inmiddels alweer bijna twee maanden geleden samen met Esmee gemaakt en zij heeft het al eerder geplaatst. En zoals dat gaat met recepten die ik heb gemaakt en heerlijk vind; als ik ze niet op mijn blog zet kan ik ze nooit meer terug vinden! Ik heb zoveel notitie boekjes met halve recepten erin, dat wil je niet weten gewoon. Dus vandaar… ook hier dit recept voor Vindaloo.

vindaloo curry | simoneskitchen.nl

Voor het vlees hebben we de helft van de procureur gebruikt die we al gehaald hadden voor het maken van de pulled pork. Echt een top stuk vlees waar je veel meer mee kunt als je misschien denkt en niet duur.

Babi Pangang

Zo maakte de dude al een keer een babi pangang met hetzelfde stuk vlees en we gebruiken het hier veel en vaak voor allerlei curries. Deze vindaloo zou je ook kunnen maken met ander vlees als je liever geen varkensvlees gebruikt maar je zou het eerlijk gezegd wel een keer moeten proberen. De moeite waard.

Slowcooker

We maakten het deze keer niet in de slowcooker maar dat kan wel goed met dit gerecht. In dat geval kun je het beste een uurtje of 6 a 8 aanhouden voor de bereiding in de slowcooker! Iemand die het recept heeft gemaakt waarschuwde voor het feit dat de ene azijn de andere niet is. Dat klopt natuurlijk, dus check even hoeveel azijn je gebruikt in het recept. Ik vind – met mijn appelazijn – de 150 ml een heerlijke smaak geven maar is jouw azijn zuurder dan kan minder een beter idee zijn. Dus proef je azijn van tevoren.. 🙂

De vindaloo is behalve met procureur ook lekker met kipdijfilet of runderstooflappen. De laatste worden wat droger dus hou daar rekening mee. Je hebt genoeg saus dus zou niet heel veel uit moeten maken.

Vindaloo curry
Print recept Pin recept
4.5 van 6 stemmen

Vindaloo

Dit is niet bereid in de slowcoker maar het is er zeker meer dan geschikt voor. Houd dan ongeveer 6-8 uur aan of tot het vlees gaar is.
Voorbereidingstijd: 20 min
Bereidingstijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 20 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo varkensvlees procureur of schouderkarbonades in blokken gesneden of kippendijenvlees (geen kipfilet, dat wordt te droog)
  • Stuk gember in plakken gesneden ong. 7 cm
  • 1 bol knoflook dus niet 1 teentje!, alle tenen gepeld
  • 4 uien grof gesneden
  • 3 rode peper grof gehakt. Hou je van pittig laat de zaadjes er dan in. Niet zo, haal ze er dan uit
  • 2 el gemalen koriander
  • 1,5 el gemalen komijn
  • 1 el gerookte paprika poeder
  • 3 tl cayenne peper
  • 2 tl garam masala
  • 2 el fenegriek
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 2 blikken gepelde tomaat van 400 gr per stuk
  • 75 gr santen van een blok
  • 150 ml appelciderazijn
  • olijfolie om in te bakken

Instructies

  • Maak een pasta van de gember, knoflook, ui en de pepers. Dit is het makkelijkste in een blender of met een staafmixer. Doe eventueel wat olijfolie erbij om het glad te maken.
  • Bak het vlees aan in een grote stoofpan in de olijfolie. Bak het goed bruin. Dit is het makkelijkste in gedeeltes als je veel vlees hebt.
  • Doe je curry pasta erbij en roer dit door het vlees tot het begint te ruiken. Voeg de koriander, komijn, paprika, cayenne en garam masala toe en bak dit ook even mee.
  • Doe de gepelde tomaten in de pan, voeg de fenegriek en de bouillonblokjes toe en roer weer goed door.
  • Doe de azijn in de pan erbij. Roer alles goed door en laat het aan de kook komen. Zet het vuur vervolgens laag en doe een deksel op de pan. Laat het nu rustig sudderen voor ongeveer 1,5 tot 2 uur.
  • Op het laatst doe je de santen erbij en laat dit smelten in de mix.
  • Serveer je vindaloo met witte rijst

Notities

Let op dat welke azijn je gebruikt een grote invloed kan hebben op de smaak. De ene azijn is de andere niet dus voeg toe naar smaak
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

34 comments

  1. Avatar

    Oooh! Twee maanden alweer! Wheehheee!
    Gelukkig hebben we al een nieuwe date! Nu al zin in!

  2. Avatar

    Oeee, de foto ziet er heel smakelijk uit. Lekker met procureur 🙂

  3. Avatar

    Dat ziet er heerlijk, helemaal onze smaak. En het kan dus wel, een ‘lekkere’ foto van een curry maken…..

  4. Avatar

    Hoi Simone
    Ik zou graag de appelazijn willen vervangen ivm mijn appel allergie.
    Welke azijn kan ik dan het best gebruiken?
    Ik heb rodewijn azijn, rijstazijn of balsamico azijn.

    Groetjes van Saskia

    • Simone van den Berg

      He Saskia, Ik denk dat het niet zo heel erg veel uitmaakt. Ik zou het gewoon proberen met een van die drie! Komt denk ik wel goed! De azijn is niet meteen de meest overheersende smaak in het gerecht dus dat kan goed met elke azijn. Succes!
      Simone

  5. Avatar

    Ik wil gaag deze curry maken. Ik zie dat er Fenegriek in gaat, is dat het zaad of gemalen fenegriek (dus als poeder)?

  6. Avatar

    Vandaag gemaakt met hamlappen ipv schouderkarbonade omdat deze niet verkrijgbaar waren (ben zelfs drie slagers af gegaan). Zeer goed gelukt!!
    Heb ook meer Santen gebruikt zodat het iets milder werd van smaak.

  7. Pingback: Wat is fenegriek? | Simone's Kitchen

  8. Avatar

    Heerlijk, staat nu te pruttelen. Het is de tweede keer dat ik dit maak!

  9. Avatar

    Kan ik er ook gewoon kokosmelk bij doen?

  10. Avatar

    Wauw! Vandaag gemaakt en gesmuld! Bedankt voor dit heerlijke recept! Fijn weekend!

  11. Avatar

    Heeft iemand een tip voor een lekkere groente die ik hierbij kan serveren? Ik kom zelf vaak niet verder dan boontjes of broccoli / bloemkool. Ik wil het gaan maken met kippendijen, erg benieuwd! 

    • Simone van den Berg

      Hmm, goede vraag. Ik eet het eigenlijk meestal zonder extra groenten ernaast maar doe dan wel meer groente in de vindaloo zelf. Wortels, paprika en eventuele andere wat hardere groentes die ik nog heb liggen. Misschien is gewokte spinazie er ook lekker bij (lekker wokken met veel knoflook) of geroosterde groentes?

  12. Avatar

    Hoi, ik heb het met broccoli gedaan, heeeerlijk

  13. Avatar

    O ja, ik vergeet dat ik kalkoen file gebruikt heb, 

  14. Avatar

    Hallo Simone,

    ik ga het volgende week proberen en heb 1 vraag. Op de foto’s is de vindaloo gegarneerd met groen, is dat lente ui?

  15. Avatar

    Hallo Simone, ik wil je eerst even zeggen dat ik je site heel erg mooi vind. Ik heb gisteren de vindalo gemaakt, en het was heerlijk. Bedankt dat je jou recepten met ons wil delen. Groetjes Joyce

  16. Avatar

    De gemalen koriander is dat verse?

  17. Avatar

    Hallo Simone,
    Ik heb ook een vraag over dit recept. Kan je de vindaloo gebruiken voor een pie?
    Groet, Carla

  18. Avatar

    Was lekker, bedankt!

  19. Avatar

    Een heerlijke groente erbij is o.a.Spitskool, Chinesekool of Wittekool licht wokken in ghee ! 

  20. Avatar

    Veel potentie, helaas is de 150 ml appelazijn hier veel te heftig. Hele pan veel te zuur geworden. Volgende week met veel veel minder azijn proberen.

    Zou aangeven dat azijn naar smaak moet worden toegevoegd. De ene azijn is de andere niet denk ik☺️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!