Vindaloo curry

Maak zelf een heerlijke vindaloo curry

Als je nu denkt; heb ik dit recept recentelijk niet al ergens anders gezien? Dan klopt dat… Ik heb dit recept inmiddels alweer bijna twee maanden geleden samen met Esmee gemaakt en zij heeft het al eerder geplaatst. En zoals dat gaat met recepten die ik heb gemaakt en heerlijk vind; als ik ze niet op mijn blog zet kan ik ze nooit meer terug vinden! Ik heb zoveel notitie boekjes met halve recepten erin, dat wil je niet weten gewoon. Dus vandaar… ook hier dit recept voor Vindaloo.

vindaloo curry | simoneskitchen.nl

Voor het vlees hebben we de helft van de procureur gebruikt die we al gehaald hadden voor het maken van de pulled pork. Echt een top stuk vlees waar je veel meer mee kunt als je misschien denkt en niet duur.

Babi Pangang

Zo maakte de dude al een keer een babi pangang met hetzelfde stuk vlees en we gebruiken het hier veel en vaak voor allerlei curries. Deze vindaloo zou je ook kunnen maken met ander vlees als je liever geen varkensvlees gebruikt maar je zou het eerlijk gezegd wel een keer moeten proberen. De moeite waard.

Slowcooker

We maakten het deze keer niet in de slowcooker maar dat kan wel goed met dit gerecht. In dat geval kun je het beste een uurtje of 6 a 8 aanhouden voor de bereiding in de slowcooker! Iemand die het recept heeft gemaakt waarschuwde voor het feit dat de ene azijn de andere niet is. Dat klopt natuurlijk, dus check even hoeveel azijn je gebruikt in het recept. Ik vind – met mijn appelazijn – de 150 ml een heerlijke smaak geven maar is jouw azijn zuurder dan kan minder een beter idee zijn. Dus proef je azijn van tevoren.. 🙂

De vindaloo is behalve met procureur ook lekker met kipdijfilet of runderstooflappen. De laatste worden wat droger dus hou daar rekening mee. Je hebt genoeg saus dus zou niet heel veel uit moeten maken.

Vindaloo curry

Vindaloo

4 van 15 stemmen
GangHoofdgerecht
KeukenAziatisch

Dit is niet bereid in de slowcoker maar het is er zeker meer dan geschikt voor. Houd dan ongeveer 6-8 uur aan of tot het vlees gaar is.
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 20 minuten
bereiding 2 uur
totaal 2 uur 20 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo varkensvlees procureur of schouderkarbonades in blokken gesneden of kippendijenvlees (geen kipfilet, dat wordt te droog)
  • Stuk gember in plakken gesneden ong. 7 cm
  • 1 bol knoflook dus niet 1 teentje!, alle tenen gepeld
  • 4 uien grof gesneden
  • 3 rode peper grof gehakt. Hou je van pittig laat de zaadjes er dan in. Niet zo, haal ze er dan uit
  • 2 el gemalen koriander
  • 1,5 el gemalen komijn
  • 1 el gerookte paprika poeder
  • 3 tl cayenne peper
  • 2 tl garam masala
  • 2 el fenegriek
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 2 blikken gepelde tomaat van 400 gr per stuk
  • 75 gr santen van een blok
  • 150 ml appelciderazijn
  • olijfolie om in te bakken

  • Maak een pasta van de gember, knoflook, ui en de pepers. Dit is het makkelijkste in een blender of met een staafmixer. Doe eventueel wat olijfolie erbij om het glad te maken.
  • Bak het vlees aan in een grote stoofpan in de olijfolie. Bak het goed bruin. Dit is het makkelijkste in gedeeltes als je veel vlees hebt.
  • Doe je curry pasta erbij en roer dit door het vlees tot het begint te ruiken. Voeg de koriander, komijn, paprika, cayenne en garam masala toe en bak dit ook even mee.
  • Doe de gepelde tomaten in de pan, voeg de fenegriek en de bouillonblokjes toe en roer weer goed door.
  • Doe de azijn in de pan erbij. Roer alles goed door en laat het aan de kook komen. Zet het vuur vervolgens laag en doe een deksel op de pan. Laat het nu rustig sudderen voor ongeveer 1,5 tot 2 uur.
  • Op het laatst doe je de santen erbij en laat dit smelten in de mix.
  • Serveer je vindaloo met witte rijst

Notities

Let op dat welke azijn je gebruikt een grote invloed kan hebben op de smaak. De ene azijn is de andere niet dus voeg toe naar smaak

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.