Broodjes pulled pork!

Pulled pork vind ik echt een van de lekkerste uitvinden die er zijn. Ik dacht altijd dat het enorm veel werk zou zijn, maar sinds we een slowcooker hebben blijkt het een fluitje van een cent te zijn. Je kunt pulled pork natuurlijk echt op allerlei manieren gebruiken zoals in deze pulled pork schuitjes of in deze pulled pork muffins maar het allerlekkerste blijft het toch op een knapperig broodje zoals hier.

Werkcrisis

Het is inmiddels alweer een half jaar. Een half jaar dat Tom werkeloos thuis zit. Ik weet dat er veel meer mensen zijn die niet aan de bak komen en in sommige gevallen nog vele, vele malen erger als hier in huis, maar ja feit blijft dat het zwaar balen is. In het begin, toen we net te horen hadden gekregen dat zijn contract niet verlengd zou worden, dachten we nog dat het wel zou lukken om ‘snel’ wat nieuws te vinden maar in de afgelopen maanden heeft hij welgeteld 1 sollicitatie gesprek gehad. En dat is niet echt hoopgevend vind je wel? Hij is geen twintig meer dus op elke vacature die langs komt, komen er wel honderden reacties. Honderden reacties! Absurd als je erover nadenkt maar voor de werkgever wordt het al bijna ondoenlijk om daar dan iemand uit te pikken. Dus waar kijken ze dan naar. Leeftijd om maar wat te noemen… Want als je ‘oud’ bent, ben je duur en dat is een scheldwoord in deze tijd. En ben je niet te duur dan ben je al snel ‘overgekwalificeerd’ (ook zo’n woord) want je bent ooit manager geweest dus als je met minder genoegen neemt dan is er a. iets met je mis of b. je bent na een paar maanden weer weg.

Niet motiverend en ja, soms best deprimerend. Mijn inkomen is niet vast. Dat is soms heel veel en soms heel erg weinig. En dat maakt het lastig. We hebben altijd gezegd dat we niet twee ondernemers in een huis wilden hebben om precies die reden. Maar goed beschouwd is er geen zekerheid want als Tom over anderhalf jaar nog niks heeft gevonden dan is er daarna ook niks meer. (want voor bijstand verdien je dan al snel weer te veel dus krijg je gewoon niks) Dus…. hebben we de afgelopen dagen eindeloos gepraat. Opties afgewogen. Gewikt en gewogen. Gelachen, zenuwachtig gegiecheld en meer van die onzinnigheden. En de kogel is – min of meer – door de kerk. Tom gaat iets voor zichzelf doen. En ik zeg iets want wat het dan is, dan hou ik nog even een beetje geheim… 😉 (we bouwen eerst de suspense een beetje op en er moet nog het nodige onderzoek verricht worden ook)

Vind ik het eng? Ja heel erg eng, maar echt veel enger als nu kan het dan bijna niet worden denk ik dan. En spannend is het wel. En Tom is voor het eerst in maanden weer eens laaiend enthousiast en dat alleen is al heel wat waard. De naam…. die hebben we stiekem al… of niet zo heel erg stiekem want hij is al te vinden op twitter. @morethancheese zoek het maar op! En ga hem dan meteen even volgen. Niet dat er veel gebeurd op dat twitter account want Tom is wel een beetje een social media virgin.. 😉 Maar leert snel hoor! Zodra er met enige zekerheid wat meer verteld kan worden…. Zijn jullie de eerste die het horen. Maar voor nu heb ik dan in ieder geval eindelijk deze overheerlijke broodjes pulled pork.

Het recept is van Esmee en het origineel kun je hier vinden of gewoon hieronder want echt veel heb ik niet veranderd (lees: niks) want het is gewoon lekker zoals ie is. Met heuse originele coleslaw natuurlijk (daarvan komt het recept ook nog binnenkort!) Voor nu heb ik wel weer genoeg gekletst dus hier is het recept. Geniet ervan!

pulled pork
Print recept Pin recept
2.9 van 10 stemmen

Pulled pork

Voorbereidingstijd: 15 min
Slowcooker: 6 uur
Porties: 6 personen

Ingrediënten

 • 1 kilo procureur (varkensnek)
 • 150 ml kippenbouillon
 • 75 ml sangiovese azijn
 • 2 tl gerookt paprikapoeder
 • 2 uien in grove stukken gesneden
 • 4 tenen knoflook grof gehakt
 • 200 milliliter barbecue saus of chillisaus
 • 4 el bruine basterdsuiker
 • 1 el mosterd
 • 2 tl tijm gedroogd
 • 1 el olijfolie
 • 1 tl cayennepeper meer of minder naar smaak
 • 2 tl zout meer of minder naar smaak
 • 1 slowcooker of als je die niet hebt kan het ook in een pan in de oven

Instructies

 • Doe de olijfolie in de slowcooker en zet hem op hoog. Doe de rest van de ingredienten erbij en kijk om de twee uur even of er nog genoeg vocht in de pan zit. Keer het vlees halverwege ook even om.
 • Kijk na 5-6 uur of je het vlees al met twee vorken uit elkaar kunt trekken. Zo ja, doe dit dan en doe het vlees weer terug in de pan en meng het met het vocht.
 • Serveer op een broodje met een koolsalade.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!