Een lekker vullend gerecht van gevulde zoete aardappel met pulled pork en koolsla.

Gevulde zoete aardappel met pulled pork en koolsla

Gevulde zoete aardappel met pulled pork en koolsla

De gepofte aardappel kennen we ongetwijfeld allemaal wel, maar dat kun je natuurlijk ook prima met een zoete aardappel doen. Sterker nog; het voordeel van de zoete aardappel boven de gewone aardappel is dat het sneller klaar is. Je kunt ze verder op precies dezelfde manier verwerken. Je pakt de zoete aardappels in aluminiumfolie in en legt ze in de kooltjes van de BBQ of je roostert ze in de oven voor ongeveer 60 minuten.

Hoe lang het exact duurt is afhankelijk van het formaat van je zoete aardappels. Een vork moet er makkelijk ingeprikt kunnen worden, dan weet je dat je zoete aardappel gaar is en klaar om gevuld te worden.

Gevulde zoete aardappel

Pulled pork

Voor dit recept ben ik er wel van uit gegaan dat je al pulled pork hebt. Je kunt het tegenwoordig zelfs kant- en klaar kopen dus op zich hoeft het geen probleem te zijn. Heb je het nog niet? Dan vind je hier een recept om zelf pulled pork te maken. Heb je nu geen tijd of zin om dat te doen? De gevulde zoete aardappel kun je ook maken met pulled chicken. Of je kunt ervoor kiezen om het alleen te vullen met de koolsla.

Wil je er wel wat extra aan toevoegen maar heb je geen zin in pulled chicken of pulled pork? Dan kun je het aanvullen met bijvoorbeeld wat uitgebakken spek. Dat maakt het wel echt lekker. Dat zoutige van het spek is perfect bij de koolsalade. of bak chorizo uit. Of meng het met iets anders wat je van de barbecue haalt.

Koolsla is typisch zo’n salade die ontzettend makkelijk kan worden aangepast. Het is relatief neutraal en stevig. Je kunt het ook al een dag van tevoren klaarmaken. Super makkelijk dus.

De gevulde zoete aardappel is vervolgens lekker om zo te eten als hoofdmaaltijd of als bijgerecht bij de barbecue.

Zoete aardappel met pulled pork | simoneskitchen.nl

Gevulde zoete aardappel met pulled pork en koolsalade

Nog geen review
GangHoofdgerecht
KeukenAmerikaanse keuken

Een heerlijk gerecht om te maken tijdens een BBQ avondje of gewoon in de oven.
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 1 uur
totaal 1 uur

4 personen

Materiaal

  • aluminiumfolie

Ingrediënten


  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Pak de zoete aardappels in in aluminiumfolie en laat deze voor ongeveer 60 minuten roosteren in de oven. Ze zijn gaar als je er met een vork makkelijk in kunt prikken.
  • Ondertussen bereid je de koolsalade. Dit doe je eenvoudig door de witte kool te mengen met de wortel, mayonaise, appelcider azijn en breng dit op smaak met peper en zout.
  • Meng de pulled pork erdoor. Snij de zoete aardappels voorzichtig in de lengte open en haal ze ietsje uit elkaar. je kunt iets van de zoete aardappel verwijderen zodat het wat beter vult. Vul de zoete aardappel met de koolsla met de pulled pork en serveer meteen.

Notities

Goed vlees vinden we belangrijk dus we kopen ons vlees bij De Woeste Grond.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 384kcal | Koolhydraten: 64g | Eiwit: 10g | Vet: 11g | Verzadigd vet: 2g | Meervoudigd onverzadigd vet: 5g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 2g | Transvet: 0.02g | Cholesterol: 20mg | Natrium: 469mg | Kalium: 1119mg | Vezels: 11g | Suiker: 21g | Vitamine A: 40590IU | Vitamine C: 51mg | Calcium: 150mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.