Simone's Kitchen

Dude Food: Koolhoven een regisserende Dude

Van de week had ik een ouderwetse Dude avond met mijn broer en beste vriend.
Gewoon een ‘hapje eten’, noemen we dat. Maar natuurlijk happen we voordat er een bord met lekkers voor onze neuzen verschijnt, eerst even in een paar goede glazen bier. Tja, een glas bier staat gelijk aan twee bruine boterhammen en je kunt hierin gerust stellen dat wij grote liefhebbers van bruin brood zijn.

Heerlijk om op die manier het leven in het algemeen en het ‘Dude zijn’ in het bijzonder te eren.
Een goed glas bier, goed gezelschap en goede gesprekken; wat wil een Dude nog meer?
Ergens tussen het derde en vijfde glas vloeibaar brood, kaartte Super Dude Danny een serie aan die momenteel op TV is. Hij vertelde over ‘de Kijk van Koolhoven’. Hierin vertelt regisseur Martin Koolhoven in iedere aflevering over een bepaald filmgenre en wat hij hier dan goed of bijzonder aan vindt. Koolhoven heeft zelf een kneiterharde western geregisseerd, Brimstone. Hiermee is hij de eerste en enige Nederlandse regisseur die zich aan het typisch Amerikaanse genre durfde te wagen. En dit trouwens niet zonder succes, want hij heeft met deze film zoveel Gouden Kalven gewonnen dat hij hiermee zijn eigen cowboy ranch kan starten.

Zoete aardappel met pulled pork | simoneskitchen.nl

Maar goed, Dude Danny vertelde zo enthousiast over dit programma dat ik de volgende dag een aflevering via uitzending gemist (tegenwoordig NPO Start) wilde gaan kijken. Bleek het dat er een tijdslot op zat voor kinderen omdat het programma de rating 16jaar en ouder had gekregen. Met als gevolg dat je de gemiste uitzendingen alleen maar tussen 22.00 en 06.00 uur kunt bekijken. Wat is dit nu weer voor een betutteling? Ik zie kinderen de meest gewelddadige spelletjes spelen en elkaar de onsmakelijkste filmpjes appen en dan moet NPO een leeftijdsslot zetten op een programmareeks die filmgenres toelicht? Hoe krom is het hier toch in ons kikkerlandje.
Maar goed, wanneer je een betaald abonnement neemt heb je opeens niet meer met dat kinderslot te maken. Ok? Apart.

Ik een proefabonnement genomen om toch maar een aflevering van ‘De Kijk van Koolhoven’ te bezien. En wat blijkt? Dit is gewoon een hele leuke serie waarin de regisseur enthousiast vertelt over allerlei films en waarom bepaalde scenes in een film zo goed zijn. Hij vertelt dit ook nog eens op een normale manier, die deze Dude ook nog begrijpt. Ik heb alle vier de afleveringen die al zijn uitgezonden achter elkaar gekeken en echt gesmuld van dit programma. Je kunt de resterende twee afleveringen sowieso nog zien op vrijdagavond bij NPO 3 en de gemiste afleveringen op uitzending gemist. Wel een abonnementje nemen vanwege de kinderslotjes dan, he?

Eigenlijk vind ik die Koolhoven ook wel een dude, dus wil ik een stoer gerechtje maken met hem als bron van inspiratie. En omdat hij zelf groot fan is van Westerns moet het een soort van cowboy achtig gerecht worden. Daarom maak ik een gepofte zoete aardappel gevuld met pulled pork en coleslaw. In dit geval is een aardappel met Koolhoven slaw meer van toepassing. Ik zie de cowboys al op de prairie zitten rond een kampvuur en deze aardappels maken, voordat ze weer het Wilde Westen verder gaan ontginnen.

Zoete aardappel met pulled pork | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

GEVULDE ZOETE AARDAPPEL MET KOOLSLA

Totale tijd: 1 uur
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Pak de zoete aardappels in in aluminiumfolie en laat deze voor ongeveer 60 minuten roosteren in de oven. Ze zijn gaar als je er met een vork makkelijk in kunt prikken.
  • Ondertussen bereid je de koolsalade.
  • Meng de pulled pork met de witte kool en wortel. Doe de mayonaise en de appelciderazijn erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Notities

Goed vlees vinden we belangrijk dus we kopen ons vlees bij De Woeste Grond.

Delen is fijn!

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.