Simone's Kitchen

Ontbijt traybake – Begin de dag goed!

Ontbijt traybake

Lekker stevig ontbijt met deze ontbijt traybake

Ja je hebt het goed geraden; het is deze week traybake week. Begon ik maandag al met een heerlijke traybake met bloemkool en gehaktballetjes, vandaag laat ik je zien dat de bakplaat ook prima gebruikt kan worden voor het ontbijt. Toegegeven dat een dergelijk ontbijt niet voor iedereen wat is. Ik hou wel van een stevig begin van de dag, maar er zijn genoeg mensen die dit geen ontbijt vinden.

In dat geval kun je het natuurlijk prima ook als avondeten gebruiken! Niemand die je tegenhoudt. 🙂

Weekend

Dit is overigens geen ontbijt wat ik doordeweeks even snel op tafel zet. Ik vind dit meer een lui weekend gerecht. De ontbijt traybake kun je dan grotendeels al klaarmaken de avond van tevoren en op zaterdag of zondag warm je de oven op en hop je schuift het er zo in. Ik gebruikte in deze ontbijt traybake zoete aardappel, courgette en rode paprika, maar dat kun je uiteraard heel goed variëren. Voeg eens broccoli toe of wortel of tomaatjes. Of wat jouw favoriete groente dan ook is.

Het is in ieder geval een lekker kleurig begin van de dag met deze ontbijt traybake! De merguez worstjes hebben een vrij specifieke smaak. Ook dit kun je makkelijk aanpassen naar je eigen smaak. Of laat de worstjes weg en serveer de groentes met een lekker gebakken eitje.

Ontbijt traybake
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Begin de dag goed – traybake

Het is misschien niet waar je het eerste aan denkt bij een ‘traybake’ zoals dat tegenwoordig heet, maar waarom niet voor het ontbijt? Met deze heerlijke combi kun je de hele dag door! Het is voldoende voor 2 hongerige personen of voor 3 minder hongerige…
Bereidingstijd: 30 min
Totale tijd: 30 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 grote zoete aardappel in blokjes
  • 1 rode paprika in stukken
  • 1 courgette in stukken
  • 2 el olijfolie
  • 1 el ras el hanout kruiden
  • 5 merguez worstjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Verdeel de groentes over een bakplaat. Doe hier de olijfolie en de ras el hanout kruiden over. Hussel het even door en bestrooi met peper en zout.
  • Leg de worstjes er tussen en schuif in de oven voor ongeveer 20 minuten of tot de groenten zacht zijn en de worstjes gaar.
Gang: Ontbijt
Keuken: paleo
Trefwoord: worst, zoete aardappel

Voedingswaarde

Calorieën: 475kcal, Koolhydraten: 31g, Eiwit: 14g, Vet: 33g, Verzadigd vet: 8g, Transvet: 1g, Cholesterol: 50mg, Natrium: 518mg, Kalium: 967mg, Vezels: 7g, Suiker: 10g, Vitamine A: 18185IU, Vitamine C: 97mg, Calcium: 100mg, Ijzer: 3mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.