Zoete aardappelovenschotel

Lekker stevig ontbijt!

Dit is een ontbijt wat niet voor iedereen even goed valt denk ik. Het is namelijk behoorlijk stevig, maar he, als het je teveel is op de vroege ochtend, dan kun je er natuurlijk altijd een lunch van maken. Of een diner. Ook dat is een prima optie bij deze zoete aardappel ovenschotel.

Weekend

Persoonlijk zou ik dit niet meteen eten op een doordeweekse dag. Het is namelijk niet heel snel. Maar in het weekend? Waarom niet. Het zit bomvol met goede voedingsstoffen en zorgt er gegarandeerd voor dat je de rest van de dag door komt zonder suikerdips of honger gevoelens. Trust me!

Zoete aardappelovenschotel

Als je erover nadenkt hebben de Engelsen dat nog niet zo heel gek bekeken met hun full english breakfast. En dan is dit daar zeker een gezondere variant op. Hou je wel van een stevig ontbijt? Check dan ook eens de boerenkool frittata!

Overigens is er natuurlijk niemand die je zegt dat je dit als ontbijt moet eten. Je kunt het ook uitstekend transformeren tot een avondmaaltijd of een lunch. Kortom het is multifunctioneel eigenlijk. En vooral heel erg lekker!

Ovenschotel met worst en zoete aardappel

Zoete aardappel ovenschotel

Nog geen review
GangOntbijt
Keukenpaleo

Dit ontbijt duurt wat langer maar is een heerlijk begin van een langzame weekenddag. Of bewaar wat voor de volgende ochtend.
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 25 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappels in kleine blokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijn gehakt
  • 1 paprika rood (laat weg als je geen nachtschade wilt eten), in blokjes
  • 2 worstjes naar keus
  • 4 eieren
  • 100 ml amandelmelk
  • peper en zout

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Verhit een ruime koekenpan met een beetje kokosolie en fruit de ui tot deze glazig is. Voeg de paprika, knoflook en zoete aardappel toe en bak tot bijna gaar. Het gaart in de oven nog verder dus hoeft niet super zacht te zijn.
  • Ondertussen bak je de worstjes in een andere pan gaar.
  • Klop de eieren los met de amandelmelk en breng op smaak met zout en peper.
  • Neem een ovenschaal en doe alle groenten erin. Doe de worstjes ook in de schaal en giet de eieren eromheen.
  • Bak de ovenschaal ongeveer 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 713kcal | Koolhydraten: 56g | Eiwit: 33g | Vet: 39g | Verzadigd vet: 13g | Cholesterol: 409mg | Natrium: 1038mg | Kalium: 1369mg | Vezels: 9g | Suiker: 15g | Vitamine A: 34486IU | Vitamine C: 87mg | Calcium: 200mg | Ijzer: 5mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.