Wortel-gehakt omelet

Wortel-gehakt omelet

De goede ouwe omelet… Met stip een van mijn favoriete snelle ontbijtjes. Of lunch. Niet iedereen is erg goed in het wegwerken van ei op de vroege morgen. Het is natuurlijk ook wel een pittig ontbijt. En met pittig bedoel ik stevig.

Neem nu deze wortel-gehakt omelet. Vol met wortel, gehakt, prei en specerijen. Daar kun je heel goed de ochtend op door komen en – ook handig – je kunt de omelet meenemen als lunch.

Weight Watchers

Sinds kort probeer ik een paar kilo kwijt te raken. Ik zou willen zeggen ‘corona-kilo’s’ want dat schijnt een hip woord te zijn, maar de realiteit is dat het daar eigenlijk niks mee te maken heeft. Haha.

Ik heb de laatste tijd heel veel shoots gehad waarbij we vooral veel zoete lekkernijen maakten. Taarten, desserts, you name it. En nee geen wortel-gehakt omelet dus. Met al die zoete verleidingen is het moeilijk om de balans te houden.

Terug naar af

Dus het werd tijd om even weer te focussen op gezonde voeding. De ww-app is gewoon een handig hulpmiddel. Ik ben het niet met alle uitgangspunten eens van ww maar voor nu is het prima om even weer bij te houden wat er allemaal naar binnen gaat. Deze omelet past daar trouwens prima bij. Alleen zou je dan het gehakt moeten vervangen door kipfilet. Om binnen je punten te blijven. En de kokosolie voor olijfolie.

Nou ja, hoe dan ook: deze wortel-gehakt omelet kan altijd wat mij betreft. Net als bijvoorbeeld deze “omelet-pizza”

Ei is hier trouwens echt wel favoriet om de dag te beginnen. Heerlijk en genoeg mogelijkheden om te variëren.

Gehakt wortel omelet

Wortel-gehakt omelet

5 van 1 stem
GangOntbijt
Keukenpaleo

Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 25 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 150 gr geraspte wortel
  • 1 flinke prei in dunne ringetjes
  • 1 el kokosolie
  • 200 gr gehakt
  • 1 el tacokruiden
  • 8 eieren
  • peper en zout
  • Om te serveren: groene salade

  • Verwarm de kokosolie in een ruime koekenpan en bak hierin de prei en de wortel tot zacht. Doe het gehakt en de kruiden erbij en bak tot het gehakt gaar is.
  • Klop de eieren bij elkaar los met peper en zout en doe over de groente. Verdeel het geheel goed over de pan en laat rustig gaar worden.
  • Snij de omelet in punten en serveer met een groene salade.
  • Bewaren: Bewaar de omelet maximaal 2 dagen in een afgesloten doos in de koelkast of vries een paar porties in.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 311kcal | Koolhydraten: 7g | Eiwit: 20g | Vet: 22g | Verzadigd vet: 10g | Cholesterol: 363mg | Natrium: 189mg | Kalium: 416mg | Vezels: 1g | Suiker: 3g | Vitamine A: 7111IU | Vitamine C: 5mg | Calcium: 84mg | Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.