Maak eens een omeletpizza!
Een omelet beleggen als een pizza
Ok, heel origineel is het vast niet. Ik durf te wedden dat er meer dan genoeg mensen zijn die dit wel eens gemaakt hebben, maar hoe lekker is dit? En hoe makkelijk bovendien!
Wij bakken heel vaak een omelet als ontbijt. Lekker gevuld met veel groenten. Ideaal om de dag te beginnen vind ik altijd. Ten eerste vult het goed en kun je zo door tot het avondeten (als je dat zou willen) en ten tweede hebben we dan al meteen een flinke portie groente in het buikje zitten.
De vulling op de omelet
Maar in plaats van de groente ín de omelet is het dit keer dus eens óp de omelet. Ik gebruikte hier lekker gebakken kip en tomaatjes, maar voel je vrij om hier mee los te gaan. Denk aan lekker geroosterde groentes, een nootjes voor erover, sla voor erbij en je hebt een complete maaltijd. Het is ook behoorlijk vullend zoals ik al zei dus zeker ook geschikt als avondeten of lunch.
Nog zo’n stevig ontbijt met ei is ontbijtshakshuka. O en naar mijn mening is dit recept ook whole30 proof is. Een pizza hoort natuurlijk bij de niet toegestane gerechten ook al is het met whole30 proof ingrediënten. In dit geval heeft de omelet natuurlijk niet echt iets met een pizza te maken, op de naam na. Dus…
‘Pizza’ omelet
Ingrediënten
- 7 eieren
- 1 el italiaanse kruiden of meer naar smaak
- peper en zout
- 1 el kokosolie
Topping
- 100 gr spekjes
- 150 gr kipfilet in stukjes, gebakken
- 50 gr champignons
- 50 gr tomaatjes
- verse basilicum
Instructies
- Breek de eieren in een kom en breng op smaak met de kruiden en peper en zout.
- Neem een flinke koekenpan, verhit de kokosolie en bak de “pizza” gaar.
- Laat de omelet op een groot bord of een plank glijden en beleg met de toppings.
- Snij als pizza punten en eet meteen!
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.