Bahn mi schuitjes

Banh mi

Banh mi vind ik een van de lekkerste uitvindingen in Vietnam. Over het algemeen eet je het op een stokbroodje, een overblijfsel van de Franse bezetting daar. Maar waarom niet in een slaschuitje gestopt zoals hier in deze overheerlijke bahn mi schuitjes?

Lekker makkelijk

Behalve dat het natuurlijk heel erg lekker is, is het ook nog eens heel erg makkelijk en staat dit snelle gerechtje binnen 20 minuten op tafel. Nog sneller als je nog ergens leftover kip hebt van de dag ervoor bijvoorbeeld. Wil je het meenemen naar je werk dan is het handig om de slaschuitjes apart te houden van de vulling en van de dressing en pas op je werk alles samen te voegen.

Ondertussen beginnen de vluchten langzaamaan weer op gang te komen en kan er weer meer dan voorheen. Of mijn reis naar Bali in september doorgang kan hebben is nog maar zeer de vraag maar ik heb ergens nog een heel klein beetje hoop. Evengoed is de wereld natuurlijk blijvend veranderd. En alle complot theorieën werken daar aan mee. De een zegt dat we alles te danken hebben aan 5G. De ander aan een depopulatie theorie en zo zijn er nog wel meer variaties op.

Een beetje moe word ik er wel van, maar het antwoord heb ik ook niet. Als ik ga nadenken op wat er allemaal achter zit dan word ik niet per definitie blijer. Bovendien kan ik er persoonlijk niet zo veel aan doen dus dat wat is het nut van al die negativiteit. Bah. Ik hou me dan maar liever bezig met lekkere recepten. Word ik dan weer wel een beetje blij van.

Banh mi variatie

En dat ik hou van de smaken in deze bahn mi schuitjes blijkt ook uit de diverse bahn mi variaties die je hier terug kunt vinden, zoals hier in deze bahn mi broodjes of in dit bahn mi broodje met gehaktballen.

Bahn mi schuitjes

Banh Mi Schuitjes

5 van 2 stemmen
GangLunch
Keukenpaleo

Ideaal om te maken als je kip over hebt of je kunt er natuurlijk speciaal kip voor koken. Even 10 minuutjes in een pannetje met kokend water en het is klaar. Probeer ook eens kip te koken in kokosmelk met een scheutje vissaus! Ook erg lekker Bahn mi is van oorsprong uit Vietnam en wordt daar meestal gegeten met stokbrood. Maar het kan natuurlijk ook met slaschuitjes!
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 20 minuten
totaal 20 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 1 el coconut aminos
  • 1 el olijfolie
  • 1 el vissaus
  • ½ tl lemon grass
  • ½ tl gember
  • 400 gr gekookte kip
  • 1 el kokosolie
  • 1 rode peper in dunne ringetjes
  • 2 lente-ui in dunnge ringetjes
  • 100 gr geraspte wortel
  • 50 gr cashewnoten geroosterd en gehakt
  • ½ komkommer in reepjes
  • Om te serveren: verse munt koriander en peterselie, gehakt
  • Baby romaine sla om te serveren

Dressing

  • 2 el mayonaise
  • ½ tl chilipoeder
  • ½ tl vissaus
  • sap van ½ limoen
  • ½ tl lemon grass
  • peper en zout

  • Meng de coconut aminos, olijfolie, vissaus, lemon grass en gember bij elkaar in een kommetje.
  • Verhit een koekenpan met de kokosolie en bak de kip even kort aan. Meng met de net gemaakte dressing en bak dit even mee. De kip is al gaar dus het heeft heel kort nodig.
  • Maak de dressing door alle ingredienten te mengen en breng op smaak met zout en peper.
  • Maak de schuitjes door de kip erin te doen en beleg het vervolgens met alle groentes. Eindig met de gehakte nootjes en de verse kruiden en eet met de dressing.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 315kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwit: 25g | Vet: 20g | Verzadigd vet: 6g | Meervoudigd onverzadigd vet: 5g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 8g | Transvet: 1g | Cholesterol: 67mg | Natrium: 599mg | Kalium: 662mg | Vezels: 2g | Suiker: 4g | Vitamine A: 4547IU | Vitamine C: 21mg | Calcium: 33mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.