20180321 W6A0770

East meets South

Je hoort regelmatig zo’n opmerking van: ‘East meets West’, maar eigenlijk nooit iets in de geest van: ‘East meets South’. En dat vind ik raar.
Want wanneer je Oost en Zuid mixt, kun je ook hele leuke dingen krijgen.
Ik ga nu niet beginnen over ‘North and South’, want dan moet ik direct denken aan Patrick Zwezerik en romantische affaires tijdens een burgeroorlog.
Persoonlijk denk ik namelijk dat er niets romantisch aan welke oorlog ook kan zijn. Dus een ‘Oost maakt kennis met Zuid’ artikel dit keer.

Verbeter de wereld en begin bij jezelf

Ik heb er zelfs nog over na gedacht of ik in dit artikel een politieke boodschap had moeten meegeven, maar ook hierin heb ik geen zin.
De wereld staat namelijk al jaren in brand en we doen er met z’n allen niets aan. En zo lang we zelf nog niet bereid zijn om de eerste stappen te zetten naar een beter milieu (zowel voor je omgeving als op sociaal gebied), gaat er ook niets veranderen.
Wanneer ik over deze essentiële en fundamentele problemen zou gaan schrijven, zou menig lezer al snel afhaken.
Of, met een beetje geluk, doorscrollen naar het recept (zie hieronder) en hooguit even kort instemmend knikken bij het aanroeren van een mondiaal probleem zoals: vervuiling, bedreigde diersoorten,  honger of oorlog. Daarna weer snel even kijken op Facebook wat je ‘vrienden’ hebben meegemaakt of snel met de dieselauto naar de sushibar om onbeperkt tonijn te eten voor nog geen 15 euro. 

20180321 W6A0769

En voordat je een en ander in een heel ander daglicht gaat stellen dan waar het hoort: Ik ben ook geen moraalridder, he?
Ik vraag ook niet in ieder restaurant of dat kipsateetje van vrije uitloop biokippen is, of door welke (kinder)handen dat tasje is gemaakt waar ik mijn ‘ontzettend eerlijke’ chocola in verpakt krijg in de winkel. Dit doe ik niet.
Domweg omdat ik me er bewust van ben dat de wereld naar de knoppen is en wij er met elkaar bijna geen invloed meer op hebben om de zaken te veranderen.
Niet als individu in ieder geval.
Ja, wanneer ik een showpogramma op zondag zou hebben, waarin ik allerhande multinationals aan de kaak stel. Dan had ik wellicht invloed gehad en een wereldverbeteraar kunnen zijn.
Prachtig om hele drommen mensen tegelijk afscheid te laten nemen van hun favoriete social media tijdsbesteding.
En er dan ook nog klappen geld mee verdienen? Lekker hoor. Maar goed, dat platform heb ik niet en ik ben ook niet goed in het consequent afbranden van welk bedrijf dan ook.
De Dude is goed in stoere mannenpraat die eigenlijk nergens over gaat en je misschien voor even doet vergeten dat de godvergeten wereld in de hens staat en we er niets aan (kunnen of willen?) doen.

20180321 W6A0767

Daarom vandaag een recept waarin het Oosten en het Zuiden bij elkaar komen. In dit geval het Oosten van Azië met het Zuiden van Amerika. Een lekkere Zuid Amerikaanse taco met een pittige Aziatische vulling. Bekend maar toch net even anders.
Blijf je druk maken over de ontwikkelingen in de wereld en lever jouw eigen kleine bijdrage waar mogelijk. En blijf ook lekker eten en nieuwe dingen ontdekken.
Enne.. als de wereld toch in brand staat, kan je mond net zo goed ook wel even in brand staan. Daarvoor moet je dan wel een wat scherpere saus bij deze taco’s gebruiken.

Taco's | simoneskitchen.nl

Taco met Aziatische spicy vulling

5 van 1 stem

Lekkere Zuid Amerikaanse taco's maar dan met een twist. Door de heerlijke Aziatisch gekruide vulling, zet je iets bekends op tafel dat toch anders is. Met super eenvoudig te maken pittige knoflooksaus maak je het feestje compleet
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 15 minuten
totaal 25 minuten

4 personen

Ingrediënten

Voor de marinade

  • 2 rode sjalotjes fijn gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook grof gehakt
  • 1 stengel citroengras sereh, alleen het witte deel hakken of raspen
  • 1 rode peper fijn gehakt (voor de softies zonder zaden en zaadlijst, de bikkels laten alles zitten)
  • 1 el sesamzaad kort geroosterd in de koekenpan
  • 2 tl vissaus

Voor de saus

  • 4 el knoflooksaus
  • 4 el zoete chili saus voor spicy versie sriracha saus
  • 2 el volle yoghurt

En verder

  • 6-10 zachte mini tacowraps
  • 300 gr kipfilet in stukjes gesneden
  • 50 gr wortel fijn geraspt
  • 1 komkommer in dunne plakjes
  • 50 gr verse bladspinazie goed gewassen en uitgelekt
  • handje koriander fijn gehakt
  •  
  •  

  • Doe alle ingrediënten voor de marinade in het bakje van een staafmixer en pureer tot het een dikke pasta is. Doe deze pasta samen met de kip in een schaal en meng goed door. Hierna minimaal een uur afgedekt in de koeling laten marineren
  • Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak de gemarineerde kip in wat olie in ongeveer tien minuten lekker goudbruin en een beetje krokant
  • Roer ondertussen de ingrediënten voor de saus door elkaar
  • Leg de taco's op een snijplank en besmeer ze dun met de saus die je net gemaakt hebt. Beleg de taco's hierna met wat wortel, plakjes komkommer, wat blaadjes spinazie en de kip
  • Vouw de taco's bijna helemaal dicht en zet ze tegen elkaar aan op een bord. Tot slot nog een lepel van die lekkere saus over iedere taco en garneren met de koriander
  • Lekker met een Corona of Shintao biertje erbij. Eet smakelijk!

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

20180321 W6A0772

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.