Dudefood dinsdag: een echt stoere salade met biefstuk
Deze dude is geen fan van salades. En hoe dat komt, weet ik inmiddels sinds kort.
Het heeft er niet zozeer mee te maken dat er in salades veel groen voorkomt.
Groen is juist heel mannelijk, kijk maar naar een überdude als de Hulk. Nou, veel groener kan het niet, toch?
Sterker nog, ik vind heel veel salades er enorm kleurig en vrolijk uitzien (zonder nu direct als een halfzachte binnenhuis architect over te willen komen).
Wat mij gewoon niet aanspreekt aan veel salades is dat er bijna altijd een overtuigd Dude ingrediënt ontbreekt in die schalen met groenvoer; proteine, ofwel goed vlees.
Maar goed, ik ben twee weken gelee ziek geweest en dat heb ik vorige week met jullie gedeeld.
En dit heb ik weer vreselijk moeten horen van The Misses.
Die begon direct te citeren dat het eten van meer salades immuun systemen versterkt, waardoor statistisch mijn kans om ziek te worden afneemt.
En dat ik met al dat ongezonde eten er ook bijna om vraag om ziek te worden.
En op onverstoorbare toon ging zij verder met het feit dat ik het ook aan mezelf te danken had dat ik griep kreeg en ga zo maar door.
Ze hield niet op voordat ik had beloofd dat ik wat vaker een salade zou maken.
En dat ga ik deze week ook doen. Maar dan wel een salade met een onmiskenbaar Dude ingrediënt: Biefstuk!
Daarmee wordt ieder stukje gras verteerbaar, dus die salade gaat dan ook wel goed komen. Zeker met die lekkere pasta erbij.
Pasta salade met biefstuk en chorizo
Ingrediënten
- 125 gr pasta ik gebruikte penne
- 1 biefstuk
- 1 geroosterde paprika
- 1/2 chorizo worst
- 1 bosuitje
- tuinkers
- handvol kleine tomaatjes
- Dressing:
- 2 el mayonaise
- 1 el mosterd met pils en munt 03 van de nieuwe mosterd of andere grove mosterd naar keus
- 1 el knoflookazijn
- peper
- zout
Instructies
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat uitlekken en afkoelen
- Bak de biefstuk zoals je hem graag hebt en leg opzij om te laten rusten
- Snij 1 of 2 geroosterde paprika's in kleine reepjes, was de tomaatjes en snij in vieren.
- Snij de chorizo in kleine blokjes en bak dit in een koekenpan (gebruik geen vet!) tot ze knapperig zijn en laat uitlekken op keukenpapier.
- Snij de bosui in ringetjes
- Maak de dressing door de ingredienten bij elkaar te doen en even goed te mengen
- Doe alles bij elkaar en smullen maar. De biefstuk kun je in reepjes snijden en erop serveren.
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Pingback: Stoere salade met Biefstuk – Mariëlle in de Keuken
Vandaag gemaakt, echt super lekker!
Hij is echt lekker, he? En door de biefstuk ook nog aantrekkelijk als een salade voor mannen 😉
Pingback: De vijf beste zomerse salades | Simone's Kitchen
Oehoe, hier zal ik vriendlief echt ontzettend blij mee maken! En mezelf stiekem ook wel een beetje, ook al is het ‘dudefood’ 😉 En dat over groen is mannelijk en de Hulk, die ga ik onthouden!
Je wordt er nóg blijer van wanneer je die salade door HEM laat maken.
Je eigen Hulkje in de keuken aan het werk 😉
Vergeet de, vaten dichtslibbende, chorizo niet! Dat maakt het ‘über dude’ food!
🙂
Echt wel! Lekkuuuurrrr!!!!