Snelle pastasalade met kip en pesto
Pastasalade is het perfecte recept als je snel en makkelijk een heerlijk gerecht op tafel wil zetten. Daarnaast is deze verrukkelijke pastasalade met kip en pesto ook nog eens ideaal om mee te nemen als lunch. Dan kan je hier ook tijdens je werk of een picknick lekker van genieten!
Weer een snelle pastasalade om mee te nemen
Net als de salade met quinoa die ik laatst voor Tom maakte was ook deze pastasalade weer een bijzonder geslaagd exemplaar. Zo erg zelfs dat ik deze wel heel erg vaak maak voor Tom om mee naar de markt te nemen. Wat dat betreft is een snelle pastasalade altijd goed. Makkelijk en je kunt er goed mee variëren. Dit keer gebruikte ik gerookte kipfilet in deze salade maar ik maak hem ook vaak met tonijn uit blik.
Pastasalade met mini penne
Wil je geen gluten eten, dan kun je er natuurlijk goed voor kiezen om deze snelle pastasalade te maken met een glutenvrije pasta.
Dat is tegenwoordig echt heel makkelijk verkrijgbaar. Ik gebruik zelf regelmatig de rode linzen pasta. Die is iets steviger dan een gewone pasta en ik moet zeggen dat in een pastasalade die je koud eet, de normale pasta net wat smakelijker is. Maar dat kan een persoonlijke keuze zijn.
Dressing voor bij de pastasalade
Net als met elke pastasalade is de dressing superbelangrijk. Die maakt of breekt de smaak. In dit geval gebruikte ik simpelweg mayonaise en mixte dat met pesto. Het is ook heel lekker om een dressing te maken met mayonaise en harissa voor een pittige variant hierop.
Dit is absoluut een van mijn favoriete manieren om een dressing te maken voor de pastasalade. Je kunt deze overigens ook heel goed warm eten als avondmaaltijd. Er is niemand die zegt dat je de snelle pastasalade eerst koud moet laten worden voor je het eet.
In de koude versie eet ik het zonder kaas, maar als ik hem warm eet dan strooi ik er nog eens flink wat parmezaanse kaas overheen. Want tenslotte is alles lekkerder met kaas.
Probeer ook eens mijn pasta met broccolipesto of de pastasalade met chorizo!
Kun je dit gerecht makkelijk bewaren?
Ja, dat kan zeker. Ik vind zelfs de smaken na een dag vaak nog lekkerder doordat ze goed hebben kunnen intrekken. In de koeling kun je het 2-3 dagen bewaren. Maar je kunt het ook invriezen voor later gebruik. Houd in dat geval de dressing apart of maak die op het laatst als je het ontdooid hebt. Op die manier blijft het zo lekker mogelijk.
Kan dit buiten de koeling bewaard worden?
Ja en nee. Doordat je gerookte kipfilet gebruikt in de pastasalade kun je het redelijk goed houden, maar als het buiten 35˚C is dan is het wel verstandig om het gekoeld te bewaren. Het zal niet meteen verleppen, maar bij hoge temperaturen heb je meer kans op bacteriën. Niet doen dus. Je kunt het goed gekoeld houden in een klein koeltasje met een koelelement erin. Dat werkt niet dagenlang maar een halve dag lukt zeker wel.
Welke pasta kun je het beste gebruiken voor deze snelle pastasalade?
Je kunt elke korte pasta hier goed voor gebruiken. Macaroni, penne, farfalle en dergelijke kunnen allemaal. Ik maak het zelf altijd met mini penne. Dat vind ik het lekkerste maar macaroni is een goede tweede.
Snelle pastasalade met kip en pesto
Ingrediënten
- 100 gr mini penne
- 100 gr gerookte kipfilet in stukjes
- 100 gr paprika in stukjes
- 1 bosuitje in ringetjes gesneden
- 1/2 komkommer in blokjes
- peterselie
- peper en zout
Dressing:
- 3 el mayonaise
- 1 el pesto
Instructies
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel af en laat afkoelen.
- Meng alle overige ingredienten door elkaar.
- Maak de dressing door de mayonaise en de pesto met elkaar te mengen en breng eventueel op smaak met zout en peper.
- Roer alles door de salade en zet in de koeling tot gebruik.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Super lekker!
Pingback: Snelle pastasalade met broccoli en pulled chicken | Simone's Kitchen
Pingback: Hoe maak je rode bieten pasta | Simone's Kitchen
Pingback: De 57 Foodblogs Die Je Als Food-lover Echt Gelezen Moet Hebben - Restoranto