Simone's Kitchen

Snelle pastasalade met kip en pesto

Snelle pastasalade | simoneskitchen.nl

Weer een snelle pastasalade om mee te nemen

Net als de salade met quinoa die ik laatst voor Tom maakte was dit ook weer een bijzonder geslaagd exemplaar. Zo erg zelfs dat ik deze wel heel erg vaak maak voor Tom om mee naar de markt te nemen. Wat dat betreft is een pasta salade altijd goed. Makkelijk en je kunt er goed mee varieeren. Dit keer gebruikte ik gerookte kipfilet in deze salade maar ik maak hem ook vaak met tonijn uit blik.

Snelle pastasalade met kip | simoneskitchen.nl

Mini penne

Wil je geen gluten eten dan kun je er natuurlijk goed voor kiezen om deze salade te maken met een glutenvrije pasta. Dat is tegenwoordig echt heel makkelijk verkrijgbaar. Ik gebruik zelf regelmatig de rode linzen pasta. Die is iets steviger dan een gewone pasta en ik moet zeggen dat in een salade die je koud eet de normale pasta net wat smakelijker is. Maar dat kan een persoonlijke keuze zijn.

Snelle pastasalade | simoneskitchen.nl

Net als met elke pastasalade is de dressing super belangrijk. Die maakt of breekt de smaak. In dit geval gebruikte ik simpelweg mayonaise en mixte dat met pesto. Lekker!

Probeer ook eens mijn pasta met broccolipesto of de pastasalade met chorizo!

Snelle pastasalade met kip en pesto
Voorbereiding
5 mins
Kooktijd
10 mins
Totale tijd
15 mins
 
Soort: Lunch
Keyword: pasta, snel
Servings: 2 personen
Auteur: Simone van den Berg
Ingredienten
  • 100 gr mini penne
  • 1 gerookte kipfilet in stukjes
  • 100 gr paprika in stukjes
  • 1 bosuitje in ringetjes gesneden
  • 1/2 komkommer in blokjes
  • peterselie
  • peper en zout
Dressing:
  • 3 el mayonaise
  • 1 el pesto
Instructies
  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel af en laat afkoelen.
  2. Meng alle overige ingredienten door elkaar.
  3. Maak de dressing door de mayonaise en de pesto met elkaar te mengen en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  4. Roer alles door de salade en zet in de koeling tot gebruik.
  5.  

2 comments

  1. Pingback: De 57 Foodblogs Die Je Als Food-lover Echt Gelezen Moet Hebben - Restoranto

  2. Pingback: Hoe maak je rode bieten pasta | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos