Simone's Kitchen

Snelle zomerse pastasalade met tomatenpesto

Zomerse Pastasalade met pesto

SPONSORED

Zomerse pastasalade

Ik hou van pasta, maar dat is natuurlijk geen verrassing als je me al een tijd volgt. In de zomer vind ik een pastasalade vaak een ideale manier om een makkelijke lunchsalade te maken. In dit geval kun je deze zomerse pastasalade ook prima als avondmaaltijd gebruiken, want het vult uitstekend!

Mutti tomatenpesto

Dat ik fan ben van de producten van Mutti heb ik al eerder verteld toen ik deze waanzinnig lekkere aubergine rolletjes maakte, maar dit keer ben ik aan de slag gegaan met een heel nieuw product. Mutti heeft sinds kort namelijk drie lekkere tomatenpesto’s die je zo kant- en klaar kunt gebruiken. Het fijne van de Mutti producten is dat het van een topkwaliteit is. De tomaten die in de producten worden gebruikt zijn voor 100% afkomstig van smakelijke Italiaanse tomaten. En dat proef je terug.

3 soorten Mutti pesto

Voor deze pastasalade met broccoli, halloumi en pesto gebruikte ik de rode pesto. Deze is op basis van rode tomaten en past heel goed bij de salade. Qua dressing heb je dan ook verder niks meer nodig. Overigens zijn alle pesto’s op basis van tomaat, maar afhankelijk van de kleur wordt een ander type tomaat gebruikt.

Maken van de zomerse pastasalade

Om deze pastasalade te maken gebruikte ik dit keer broccoli, venkel, paprikareepjes en de rode tomatenpesto. Omdat ik de zomerse pastasalade vegetarisch wilde maken gebruikte ik halloumi en deze bakte ik lekker krokant en goudbruin in wat olie. Je kunt dit ook vervangen door bijvoorbeeld wat uitgebakken stukjes kip of spekjes. Chorizo zou het er ook prima bij doen.

zomerse pastasalade

Variaties

Behalve de hierboven al aangegeven variaties op deze zomerse pastasalade kun je natuurlijk ook een van de andere Mutti tomatenpesto’s hiervoor gebruiken. Die geven net weer een andere smaak dus daarmee varieer je ook al. Zoals gezegd kun je de halloumi vervangen voor kip of bijvoorbeeld voor stukjes zalm.

Serveer de pastasalade ook eens met parmezaanse kaas. Dat is ook erg lekker erbij! Nu mijn tuin eindelijk bijna klaar is vind ik dit soort maaltijden heerlijk om buiten te eten. En het fijne is dat je de salade zo goed als helemaal van tevoren klaar kunt maken. Maak dan meteen wat extra om de volgende dag als lunch mee te nemen.

Het is wel verstandig om de gebakken halloumi op het laatste moment toe te voegen. Eerder kan zeker wel, maar dan verliest het een groot gedeelte van de knapperigheid.

Zomerse Pastasalade met pesto
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Zomerse pastasalade met halloumi

Een lekker frisse zomerse pastasalade met tomatenpesto, halloumi, broccoli en venkel
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 5 min
Totale tijd: 15 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gr pasta naar keus
  • 1 potje Mutti pesto van rode tomaten
  • 1 broccoli in kleine roosjes
  • 200 gr halloumi in blokjes
  • 1 el olijfolie om te bakken
  • 1 venkel dun gesneden
  • 2 el olijven in ringetjes
  • 2 el gerookte paprika in reepjes
  • 2 el pijnboompitjes geroosterd
  • 2 bosuitjes in ringetjes gesneden
  • verse basilicum om te serveren

Instructies

  • Begin met het koken van de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel na met koud water en laat uitlekken.
  • Terwijl je de pasta kookt kook je de broccoli kort voor ongeveer 5 minuten. Ook dit laat je uitlekken en afkoelen.
  • Snij de venkel zo dun mogelijk (een mandoline is ideaal maar een scherp mes kan ook) en bak de halloumi in wat olie goudbruin en krokant. Laat de halloumi uitlekken op keukenpapier. Rooster de pijnboompitjes.
  • Neem een grote kom en doe hierin de pasta, broccoliroosjes, gesneden venkel, olijven, paprikareepjes en 3-4 eetlepels van de Mutti tomatenpesto in. Roer alles door elkaar en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Serveer de pastasalade met de bosuitjes, halloumi en de pijnboompitjes erover. Verdeel er nog wat basilicumblaadjes overheen.
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord: broccoli, halloumi, pasta

Voedingswaarde

Calorieën: 580kcal, Koolhydraten: 72g, Eiwit: 27g, Vet: 22g, Verzadigd vet: 10g, Cholesterol: 1mg, Natrium: 852mg, Kalium: 949mg, Vezels: 9g, Suiker: 5g, Vitamine A: 1142IU, Vitamine C: 147mg, Calcium: 626mg, Ijzer: 3mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.