Simone's Kitchen

Zomerse witlofsalade met nectarines en verbouwingsdrama

Zomerse witlofsalade | simoneskitchen.nl

Vloerdrama

Kijk… wij zijn natuurlijk geen vloerenexperts. Dus als ons verteld wordt dat er heel secuur moet worden gezaagd om de keukenvloer te verwijderen (de keuken is óp het laminaat geplaatst) dan geloven we dat. En gaan we er – foutief zo blijkt – vanuit dat de nieuwe vloerleverancier die vloer eruit haalt. Want wij hebben de apparatuur niet voor dat secure klusje en er is ons ook niet verteld dat we dat zelf moeten regelen.

Dus haalden we – enthousiast dat de nieuwe vloer zou komen – op een ontzettend regenachtige dinsdag de woonkamer leeg en zetten alle meubels buiten neer. Afgedekt en ingepakt onder zeil uiteraard want het ging regenen. Kamer helemaal leeg en wachten op de mannen die de vloerdelen zouden komen brengen.

En daar ging het vervolgens helemaal mis. Want ja, ze kwamen langs en keken wat glazig naar de lege kamer. Dus wij nog trots ‘mooi leeg he’ of zoiets… “Ja maar die vloer moet er ook uit he” Dus wij nog ‘ dat gingen jullie toch doen?’

Nou ja niet dus. Ik zal de details weglaten maar laten we zeggen dat het geen schoolvoorbeeld was van hoe je als vloerleverancier met je klanten om hoort te gaan. Bovendien hadden we over het keukengedeelte meerdere malen telefonisch contact gehad en was Tom zelfs nog een keer langs geweest om het te bespreken. Dus heel gek was het niet dat wij ervan uit gingen dat zij dat zaaggedeelte voor hun rekening gingen nemen.

Zomerse witlofsalade | simoneskitchen.nl

Uiteindelijk was het eindresultaat dat de vloeren-man zijn spullen boos oppakte en de deur weer uitstiefelde. Einde nieuwe vloer. Had iemand ons van tevoren verteld dat die vloer door ons eruit moest worden gehaald dan hadden we meteen kunnen aangeven dat dat niet zou lukken. En als er was verteld dat het extra geld had moeten kosten om het door hen te laten doen, dan hadden we dat ook begrepen. Maar er is op geen enkel moment duidelijk gemaakt dat dat moest gebeuren.

Slecht, slecht, slecht… Ondertussen kwam de regen met bákken naar beneden en bleek een van de zeilen waar onze meubels onder stonden lek te zijn. Dus behalve dat we geen vloer hadden, was alles ook nog eens zeiknat geworden en kon de bank naar de schroothoop. Nu wilden we die toch al vervangen maar niet vóór de vloer klaar was… Zucht..

Uiteindelijk hebben we inmiddels een nieuwe vloerleverancier gevonden en krijgen we eind september alsnog een mooie nieuwe vloer en is helemaal duidelijk wie wat gaan doen. We moeten alleen een maand langer in een half lege woonkamer zitten. Dat dan weer wel.

Zomerse witlofsalade | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Zomerse witlofsalade met nectarines en blauwe bessen

Totale tijd: 10 min
Porties: 1 -2 personen

Ingrediënten

  • 2 stronkjes witlof in dunne reepjes gesneden
  • 50 gr blauwe bessen
  • 1/2 citroen
  • 2 nectarines rijpe
  • 50 gr hazelnoten
  • 75 gr geitenkaas harde in blokjes

Instructies

  • Doe de witlof en de blauwe bessen bij elkaar in een ruime kom en roer even door. Knijp het sap van de halve citroen er over uit.
  • Snij de nectarines in stukjes en voeg bij de salade evenals de hazelnoten en de geitenkaas.
  • Maak de dressing door de olie en azijn te mengen en giet over de salade. Eet meteen
Gang: Salade
Trefwoord: blauwe bessen, nectarines, witlof

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

4 comments

  1. Pingback: Slowcooker: Pittige vegetarische stoofschotel | Simone's Kitchen

  2. Avatar

    Hoi, 
    Ik heb een vraagje over avocado-olie. Ik hoorde dat avocado-olie zo goed was dat je het echt overal voor kunt gebruiken b.v. baken en braden, koken en zelfs frituren! Mijn vraag is dus…is dit waar? Of is het echt een dressingolie? Alvast bedankt.

  3. Avatar

    Ehm…foutje. Ik bedoel bakken ipv baken, al zal je dat wel begrepen hebben. Sorry voor de taalfout!
    Een hartelijke groet, 
    Marja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!