Zomerse witlofsalade met nectarines
Deze heerlijke frisse zomerse witlofsalade maak je met zachte, zoete nectarines, blauwe bessen en wat hazelnootjes voor het krokante.
Zomerse witlofsalade met nectarines
Mijn standaard go-to lunch tijdens de zomermaanden is vaak een salade. Meestal met de ingredienten die nog in mijn koelkast rondslingeren waar bijna altijd wel iets van te maken valt. Supersnel én superlekker is altijd een zomerse witlofsalade. In dit geval combineerde ik de salade met nectarines en blauwe bessen.
Ik had nog een stuk geitenkaas liggen dus daarvan heb ik blokjes gesneden en door de zomerse witlofsalade gedaan. Heel erg lekker!
Ben je nou geen fan van geitenkaas? Vervang dit dan door bijvoorbeeld wat geraspte parmezaanse kaas of laat de kaas helemaal weg. Vervangen voor feta zou ook nog kunnen als je dat lekkerder vindt. Blauwe kaas is ook een hele goede combinatie hier dus dat kan zeker ook.
Fruit
In de zomerse witlofsalade doe ik het liefste fruit van het seizoen. In de zomer dus nectarines, aardbeien, frambozen, blauwe bessen en in de winter is dit heerlijk met appel of peer.
Ben je fan van witlof probeer dan zeker ook eens de gebakken witlof met mosterd roomsaus of deze witlofsalade met verrassende dressing.
Witlof verkleurt overigens redelijk snel. Een kneepje citroensap eroverheen wil nog wel eens een beetje helpen maar helemaal voorkomen is lastig. Dus wil je zomerse witlofsalade maken, eet hem dan meteen na het maken op. Dan blijft de witlof het mooiste. Wil je de salade dus serveren voor gasten, maak de salade zo goed als klaar maar wacht met het snijden van de witlof tot vlak voor het aan tafel gaan.
Eet smakelijk!
Zomerse witlofsalade met nectarines en blauwe bessen
Ingrediënten
- 2 stronkjes witlof in dunne reepjes gesneden
- 50 gr blauwe bessen
- 1/2 citroen
- 2 nectarines rijpe
- 50 gr hazelnoten
- 75 gr geitenkaas harde in blokjes
Dressing
- 2 el avocado olie
- 2 el perzik-abrikoos azijn
- peper en zout
Instructies
- Doe de witlof en de blauwe bessen bij elkaar in een ruime kom en roer even door. Knijp het sap van de halve citroen er over uit.
- Snij de nectarines in stukjes en voeg bij de salade evenals de hazelnoten en de geitenkaas.
- Maak de dressing door de olie en azijn te mengen en giet over de salade. Eet meteen
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Ehm…foutje. Ik bedoel bakken ipv baken, al zal je dat wel begrepen hebben. Sorry voor de taalfout!
Een hartelijke groet,
Marja
Hoi,
Ik heb een vraagje over avocado-olie. Ik hoorde dat avocado-olie zo goed was dat je het echt overal voor kunt gebruiken b.v. baken en braden, koken en zelfs frituren! Mijn vraag is dus…is dit waar? Of is het echt een dressingolie? Alvast bedankt.
Hè Marja. Nee dat klopt wel. Avocado olie kan tegen hoge temperatuur inderdaad. Dus ja je kunt er prima mee bakken. Al is frituren misschien een beetje kostbaar. 😊
Pingback: Slowcooker: Pittige vegetarische stoofschotel | Simone's Kitchen