Deze heerlijke frisse zomerse witlofsalade maak je met zachte, zoete nectarines, blauwe bessen en wat hazelnootjes voor het krokante.

Zomerse witlofsalade | simoneskitchen.nl

Zomerse witlofsalade met nectarines

Mijn standaard go-to lunch tijdens de zomermaanden is vaak een salade. Meestal met de ingredienten die nog in mijn koelkast rondslingeren waar bijna altijd wel iets van te maken valt. Supersnel én superlekker is altijd een zomerse witlofsalade. In dit geval combineerde ik de salade met nectarines en blauwe bessen.

Ik had nog een stuk geitenkaas liggen dus daarvan heb ik blokjes gesneden en door de zomerse witlofsalade gedaan. Heel erg lekker!

Ben je nou geen fan van geitenkaas? Vervang dit dan door bijvoorbeeld wat geraspte parmezaanse kaas of laat de kaas helemaal weg. Vervangen voor feta zou ook nog kunnen als je dat lekkerder vindt. Blauwe kaas is ook een hele goede combinatie hier dus dat kan zeker ook.

Zomerse witlofsalade | simoneskitchen.nl

Fruit

In de zomerse witlofsalade doe ik het liefste fruit van het seizoen. In de zomer dus nectarines, aardbeien, frambozen, blauwe bessen en in de winter is dit heerlijk met appel of peer.

Ben je fan van witlof probeer dan zeker ook eens de gebakken witlof met mosterd roomsaus of deze witlofsalade met verrassende dressing.

Witlof verkleurt overigens redelijk snel. Een kneepje citroensap eroverheen wil nog wel eens een beetje helpen maar helemaal voorkomen is lastig. Dus wil je zomerse witlofsalade maken, eet hem dan meteen na het maken op. Dan blijft de witlof het mooiste. Wil je de salade dus serveren voor gasten, maak de salade zo goed als klaar maar wacht met het snijden van de witlof tot vlak voor het aan tafel gaan.

Eet smakelijk!

Zomerse witlofsalade | simoneskitchen.nl

Zomerse witlofsalade met nectarines en blauwe bessen

No ratings yet
GangSalade
KeukenHollandse keuken

Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 10 minuten
totaal 10 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 2 stronkjes witlof in dunne reepjes gesneden
  • 50 gr blauwe bessen
  • 1/2 citroen
  • 2 nectarines rijpe
  • 50 gr hazelnoten
  • 75 gr geitenkaas harde in blokjes

Dressing

  • 2 el avocado olie
  • 2 el perzik-abrikoos azijn
  • peper en zout

  • Doe de witlof en de blauwe bessen bij elkaar in een ruime kom en roer even door. Knijp het sap van de halve citroen er over uit.
  • Snij de nectarines in stukjes en voeg bij de salade evenals de hazelnoten en de geitenkaas.
  • Maak de dressing door de olie en azijn te mengen en giet over de salade. Eet meteen

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 468kcal | Koolhydraten: 25g | Eiwit: 13g | Vet: 38g | Verzadigd vet: 8g | Meervoudigd onverzadigd vet: 4g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 23g | Cholesterol: 17mg | Natrium: 140mg | Kalium: 535mg | Vezels: 6g | Suiker: 16g | Vitamine A: 884IU | Vitamine C: 26mg | Calcium: 99mg | Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.