Heerlijke witlofsalade met roquefort en druiven. Als je het mij vraagt de perfecte combinatie van zout, zoet en knapperig.

Witlofsalade met roquefort

Witlofsalade met roquefort

Roquefort is een van mijn favoriete kazen. Nou ja eerlijk gezegd vind ik alle kaas wel lekker, maar blauwschimmel heeft toch altijd een plekje voor bij mij. Lekker romig en pittig. In combinatie met witlof en het zoete van de druiven vind ik dit echt een heerlijke salade. Ben jij fan van witlof probeer dan zeker deze witlofsalade met roquefort eens. Vooropgesteld dat je ook van blauwe kaas houdt natuurlijk.

Ik deed hier bleekselderij erbij en rucola, maar je kunt hier van alles mee doen natuurlijk. Veldsla, kropsla, alle andere slasoorten doen het er ook goed bij. Bleekselderij is ook weer typisch zo’n groente die niet iedereen kan waarderen.

Je kunt het natuurlijk weglaten maar het voegt wel echt een knapperig element toe aan de salade en he, bleekselderij is hartstikke gezond. Het is trouwens ook wel een van de weinige groentes die ik nooit biologisch koop. Ik vind biologische bleekselderij echt niet te kachelen. Dus bij uitzondering koop ik daar altijd de reguliere versie van. Tja. Voor de witlofsalade met roquefort maakt het natuurlijk niet uit of je wel of niet bio koopt.

Roquefort

Hou je niet van roquefort dan is deze salade ook heerlijk met feta. Dus je kunt kiezen welke je wilt gebruiken. Wil je geen feta en ook geen roquefort dan is het ook lekker om deze salade te eten met gerookte amandelen. Als extra of in plaats van de kaas.

Voor op de witlofsalade met roquefort maakte ik een eenvoudige dressing op basis van mayonaise. Ik hou van mayonaise (voor het geval je het nog niet door had) en maak het ook eigenlijk altijd wel zelf met dit handige basisrecept voor mayonaise.

Witlofsalade met roquefort

Witlofsalade met roquefort en druiven

5 van 1 stem
GangLunch, Salade
KeukenVegetarisch

Een lekkere salade met het pittige van de roquefort en het zoete van de druiven
clock
voorbereiding 10 minuten
bereiding 5 minuten
totaal 15 minuten

2 personen

Ingrediƫnten

  • 2 stronkjes witlof in reepjes
  • 200 gr druiven gehalveerd
  • 50 gr roquefort
  • 1 stengel bleekselderij in stukjes
  • 50 gr rucola of andere sla naar wens

Dressing


Voedingswaarde per portie

Calorieƫn: 271kcal | Koolhydraten: 22g | Eiwit: 6g | Vet: 18g | Verzadigd vet: 7g | Meervoudigd onverzadigd vet: 7g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 5g | Transvet: 1g | Cholesterol: 28mg | Natrium: 586mg | Kalium: 288mg | Vezels: 1g | Suiker: 18g | Vitamine A: 429IU | Vitamine C: 4mg | Calcium: 191mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.