Simone's Kitchen

Zet je burger op de kaart – Roquefort burger

heinz hamburger
ADVERTORIAL

Als er iets het ultieme comfort food is dan is het wel de hamburger. En natuurlijk kun je een traditionele maken met de standaard dingen maar met een hamburger kun je natuurlijk oneindig veel kanten uit. Het leuke is dat Heinz nu een wedstrijd heeft uitgeschreven waarin jij jouw ultieme hamburger recept kunt insturen en niemand minder als Ron Blauw beoordeelt deze, tijdens een groot finale evenement! Is de hamburger goed genoeg dan maak je kans op een heuse plek op de kaart van Ron’s Gastrobar!

En dus leek het me leuk om dan maar mijn favoriete hamburger hier met jullie te delen. Al vaker gemaakt maar zoals je ziet is het niet ‘s werelds meest fotogenieke burgertje. Maar het gaat om de smaak!

MH2A2591

Maar misschien heb jij wel een veel beter recept, want deze ga ik in ieder geval niet insturen… 😉 Als je van blauwe kaas houdt dan is dit jouw burger want deze beauty is voor een gedeelte gevuld met roquefort kaas. Of althans die zit erdoor heen gekneed. Daarnaast gebruikte ik een flinke hoeveelheid verse bieslook, zout, peper en wat pittige saus zoals tabasco.

Een gebakken eitje erop, natuurlijk met Heinz ketchup en aanvallen maar. O en het eten is ongeveer net zo sloppy als je je voorstelt, zeker omdat ik ervan houd om mijn burger op een knapperig broodje te doen. Voor mij geen soppige zachte broodjes, maar dat maakt het fatsoenlijk opeten een ietwat ongemakkelijk. Wil je het beter doen als ik – en daar is niet zoveel voor nodig – check dan even het filmpje hieronder waarin Ron Blauw je laat zien hoe je een echt goede burger maakt. het filmpje daaronder gaat over de toppings en op youtube vind je ook nog een filmpje over het broodje.


Wil je mijn hamburger proberen?

Wil je meedoen aan de Heinz wedstrijd dan heb je nog tot 15 juni de tijd om jouw ultieme hamburger in te sturen! Ik zeg doen!

 

Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Roquefort bieslook burger

Totale tijd: 30 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

 • 300 gr gehakt half om half
 • 50 gr roquefort
 • flinke hand verse bieslook klein gesneden
 • zout
 • peper
 • tabasco of pittige mosterd
 • wasabi rucola
 • ei
 • Heinz tomaten ketchup
 •  

Instructies

 • Doe het gehakt en de roquefort bij elkaar in een kom. Kruimel de roquefort in kleine stukjes, je wilt dat het door het gehakt heen gaat zitten.
 • Voeg de bieslook, het zout en peper toe en gebruik wat van de tabasco of mosterd voor de pit. Let op dat de roquefort zelf ook al vrij zoutig is dus wees niet te scheutig met het zout
 • Gril een broodje kort op een grilplaat of onder de gril in de oven (ik gebruik meestal een panini toaster
 • Maak mooie platte burgers van je gehakt mengsel en leg dit op de grillplaat of in de koekenpan.
 • Beleg je broodje met wat van de wasabi rucola (o.a. verkrijgbaar bij Albert Heijn maar je kunt natuurlijk ook gewone rucola gebruiken)
 • Doe het gebakken ei op je hamburger, doe er nog wat verse bieslook overheen en tomaten ketchup van Heinz en aanvallen maar!

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

7 comments

 1. Avatar

  Heb onlangs een boek gekocht met “originele burgers”… wanneer ik deze post lees wordt mijn boek plots wel heel oninteressant :p. Wel leuk idee. Zal het eens proberen. Aangezien ik een kaasfreak ben zal het alleen maar goed kunnen uitpakken 😉

 2. Avatar

  Oh wat een leuk idee! Trouwens ik vind je burger er wel appetijtelijk uitzien hoor…zou er zo een hap van nemen 😉 Ik houd alleen niet echt van roquefort maar dat zou ik natuurlijk kunnen vervangen door een kaas die ik wel lekker vind. Wie weet waag ik een kans..ik ben dol op hamburgers 🙂

 3. Avatar

  Ik heb mijn burger ingezonden hoor Simone!! Net op tijd ;)… het recept staat op mijn blog 🙂 Ciao!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!