Simone's Kitchen

De ultieme kipburger

De allerlekkerste kipburger

Als je een abonnement hebt op Paleo Magazine dan herken je deze burger waarschijnlijk wel want hij sierde de cover van het decembernummer. En met goede reden ook want hoe lekker is deze? Ik moet wel eerlijk zijn want zoals je je wellicht kunt voorstellen is deze onmogelijk zo af te happen. Tenzij je een mond hebt die uitermate flexibel is, maar de meeste mensen zullen dat niet voor elkaar krijgen. Ik zeker niet!

Deconstructed

Dus om deze burger te kunnen eten moet je de kip zelf óf wat platter maken óf je haalt hem uit elkaar en je verschuift her en der wat dingen om hem wel te kunnen eten. Ik kies er vaak voor om hem eerst een beetje te pletten, doormidden te snijden en dan alsnog te happen. Handig om een bord eronder te hebben in ieder geval. Want anders zit je onder de rommel. Haha

Deze burger maakte ik met een paleo hamburgerbroodje en het recept daarvan zal ik ook binnenkort delen. Natuurlijk kun je er elk willekeurig broodje op en onder doen. Of het broodje helemaal weglaten en hem gewoon zo eten. Dat is natuurlijk ook een optie.

Probeer ook eens deze overheerlijke mango kipburgertjes (ook lekker als ontbijt!) of de Griekse portobello burger

Let ook even op de speciale Valentijnsaanbieding voor Paleo magazine! Vier nummers voor maar € 14,95 (ipv € 27,90!)

5 from 1 vote
Kipburger
De allerlekkerste kipburger
Totale tijd
15 mins
 

Dit is een van mijn favoriete burgers. Gebruik hier wel kipdijfilet en geen gewone kipfilet. De kipdij bevat meer vet en is daardoor lekkerder in een burger. Om zeker te zijn dat de kruiden en peper en zout in je burgers voldoende is kun je eerst een mini proefburgertje maken van je mengsel en dat even bakken. Je kunt dan proeven en nog bijstellen waar nodig.

Soort: Hoofdgerecht
Servings: 4 burgers
Ingredienten
  • 500 gr kipdijfilet
  • 3 el amandelmeel
  • 1 tl knoflook
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 3 el verse bieslook fijn gesneden
  • sesamzaadjes
  • 1 el kokosolie
Topping:
  • 1 avocado geprakt (met peper en zout)
  • sla naar keus
  • 4 eieren
  • mayonaise
Instructies
  1. Doe alle ingredienten behalve de sesamzaadjes en bieslook in een keukenmachine en draai tot het een mooi geheel wordt. Rol er burgers van. Je kunt er met gemak vier flinke burgers uit halen. Rol de burgers even door de sesamzaadjes.
  2. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de kipburgers in ongeveer 10 minuten gaar.
  3. Serveer op een broodje en begin met wat mayonaise of saus naar keuze. Top dit met wat sla en leg hier je hamburger op. Boven op de hamburger komt de avocado en daarop je gebakken ei. Eindig met het laatste broodje.
  4. Eet smakelijk!

3 comments

  1. Heb de kipburger gisteren gemaakt en wat was ie lekker!!!!
    Ee hebben heerlijk zitten smullen met z’n 2tjes 😋

  2. Heerlijk zeg!! Ziet er toppie uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos