Paleo hamburgerbroodjes

Paleo hamburgerbroodjes

Ik had het recept voor deze paleo hamburgerbroodjes al beloofd toen ik die idioot lekkere kipburger postte van de week. Nou hier zijn ze dan! Ze zijn wat platter dan je wellicht gewend bent van een ‘normaal’ broodje maar dan weer wel glutenvrij en paleo.

Niet zo fluffy

Ik moet hier wel meteen een waarschuwing neerzetten. Stel dat je nu altijd gewone broodjes hebt gegeten en je gaat dan deze paleo hamburger broodjes maken in de hoop dat die net zo licht en luchtig worden? Dan moet ik je helaas teleurstellen. Hoewel ze lekker zijn en een prima broodje voor bij je hamburger lijkt het in niks op een “echt” hamburgerbroodje. Ze zijn ook wat droger maar als je ze eet met zo’n heerlijke hamburger dan is daar niks meer van te merken.

Zelfs Tom keurde ze goed en dat zegt altijd veel. Je bakt van deze paleo hamburgerbroodjes elke keer twee helften apart. Dus niet zoals je bij een normaal broodje zou doen. Als je ze doormidden gaat snijden blijft er niet zoveel meer over. Twee helften bakken dus en die op elkaar leggen voor een heel broodje. Je hebt dus met dit recept drie hele broodjes te pakken.

Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
No ratings yet

PALEO HAMBURGER BROODJES

Totale tijd: 30 minuten
Porties: 6 helften

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Doe alle ingrediënten behalve de sesamzaadjes bij elkaar in een kom. Roer tot het een beslag is geworden. Neem een bakplaat en bekleed die met bakpapier.
  • Maak 6 ongeveer gelijke hoopjes met het beslag en maak ze een beetje rond. Het moet natuurlijk op een broodje lijken. Strooi als laatste de sesamzaadjes eroverheen.
  • Bak in de voorverwarmde oven voor ongeveer 18 minuten. De broodjes worden niet echt bruin maar zijn wel gaar.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!