Een broodje vol met zaden (glutenvrij, paleo)
Gesmolten
Zijn jullie al gesmolten? Ik voel me in ieder geval wel een beetje zo en ik ben zo zo blij dat we al een kleine airco hadden gekocht. Ik weet wel dat het niet milieubewust is maar als ik niet goed slaap is het ook niet goed voor het milieu. Mijn eigen interne milieu dan weliswaar, maar reden genoeg om toch dat ding af en toe aan te slingeren. Want het is nodig nu!
Ik heb vandaag – of all days – een shoot voor kerst. Met kaas… Kaas die met hitte heel erg gaat zweten. En wij ook natuurlijk maar wij hoeven niet op de foto. Ik ben benieuwd hoe het gaat en hoop maar dat de locatie een beetje koel is. Fingers crossed.
Maar vandaag heb ik een glutenvrij broodje voor jullie. Ik maak dit soort broden vaak en snij het dan als het afgekoeld is in plakjes die ik dan per twee invries. Op die manier heb ik altijd voorraad als ik zin heb in een ‘boterham’. Ik ontdooi ze dan meestal even in de broodrooster. Super snel en super lekker.
Iets droger
Dit brood – zoals bijna al het glutenvrije brood – is wat droger dan een gewone soort dus hou daar rekening mee als je het gaat beleggen. Erg lekker met een gekookt eitje of avocado, zalm of iets dergelijks. Misschien maken als het wat minder warm is want de oven nu aanzetten is wellicht een minder goed idee!
ZADENRIJK BROODJE
Ingrediënten
- 100 gr kastanjepuree
- 4 eieren
- 400 ml water
- 5 el olijfolie
- 150 gr kokosmeel
- 100 gr amandelmeel
- 50 gr lijnzaad
- 75 gr gemengde zaden pompoen, chia, sesamzaad, zonnebloempitten
- 50 gr walnoten gehakt
- 2 tl bakpoeder
- 2 tl Italiaans gedroogde kruiden
- 1 tl zeezout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190˚Bekleed een cakevorm van 1,5 liter met bakpapier.
- Neem een flinke kom en meng de kastanjepuree en de eieren eerst. Klop flink tot de klontjes eruit zijn. Voeg water en olijfolie toe en meng nog eens goed door.
- Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en als laatste schep je de noten en zaden erdoorheen. Als laatste voeg je de zaden, kruiden en noten toe en roer je alles goed om tot het een geheel wordt.
- Doe alles over in je klaarstaande cakeblik en bak het in de oven voor 45 minuten of tot goudbruin en gaar.
- Laat minstens 20 minuten afkoelen voor je het aansnijdt
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Dit appelbrood is zeker niet droog dus als je eens wat anders wilt maken probeer die dan!
Pingback: Meerzadencrackers met lekker veel vezels | Simone's Kitchen