Makkelijke paleo crackers van tahini (glutenvrij)
Lekker en makkelijke paleo crackers met tahini
Twee weken geleden waren Charlotte en ik weer eens samen voor een kooksessie. En maakten we onder andere deze superlekkere glutenvrije tahini paleo crackers. Meestal presteren we het om dat te plannen op een dag dat de mussen van het dak vallen van de hitte en ja hoor… Ook dit keer weer gelukt. Nu is dat momenteel niet zo ingewikkeld want nagenoeg elke dag is er zo een. De laatste tijd in ieder geval. Van mij mag de regen komen, al ben ik wel bang dat die regen – als het komt – van apocalyptische properties gaat zien. Soort voorgevoel.
Glutenvrije crackers
Het maken van deze paleo crackers is echt heel eenvoudig. Je mengt alle ingrediënten door elkaar en je neemt een bakplaat met bakpapier bekleed. Hier stort je je mengsel op uit. Leg hier een tweede vel bakpapier op en je rolt de crackers uit. Hoe dik of hoe dun is even een gokje want je wilt ze niet te dik en zeker niet te dun.
Rol je ze te dun dan breken ze af en rol je ze te dik dan worden het van die happen. Ik check dat altijd door een keukenmesje in de plaat te steken en dan te kijken hoever het komt. De dikte is iets minder dan een halve centimeter ongeveer.
Je kunt de plaat eenmaal uitgerold al verdelen met een scherp mes of een pizzasnijder maar dat kan ook als ze net uit de oven komen.
Bakken van de paleo crackers
Om de crackers te bakken schuif je de bakplaat (bovenste vel papier haal je eraf voor je dat doet!) in de oven en je bakt ze voor ongeveer 15 minuten. Haal uit de oven en verwijder de dunne, te bruine randjes. Zet dan weer terug en bak tot de rest ook mooi gaar is.
Wij vonden het absoluut heerlijke crackers, makkelijk om te maken en lekker met hummus of bietenhummus.
Paleo crackers met tahini
Materiaal
Ingrediënten
- 3 el tahini
- 1 ei
- 2 el sesamzaad
- snufje zout
- 1 el grove mosterd
- 2,5 el kokosbloem
- Verwarm de oven voor op 170˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Mix alle ingredienten goed door elkaar. Spreid het uit over de bakplaat en leg een tweede vel bakpapier erop. Gebruik een fles of een kleine deegroller om het egaal uit te rollen. Niet te dik maar ook niet al te dun. Dan laat het niet los van het tweede vel papier als het te dun is!
- Bak in de voorverwarmde oven voor een minuut of 15 of tot de randen bruin beginnen te worden. Haal uit de oven en snij de bruine randen er al af. Zet dan weer terug tot de rest ook gaar en bruin is geworden. Je kunt het na afkoelen makkelijk in stukken breken.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Is dit recept ook Pioppi proof?
Pioppi proof?
Pingback: Paleo en vegan paddenstoelenpate | Simone's Kitchen
Pingback: Heerlijke lijnzaadcrackers en Hoe word je 100 | Simone's Kitchen