Glutenvrije tahini crackers | simoneskitchen.nl

Lekker en makkelijke tahini crackers

Twee weken geleden waren Charlotte en ik weer eens samen voor een kooksessie. En maakten we onder andere deze superlekkere glutenvrije tahini crackers. Meestal presteren we het om dat te plannen op een dag dat de mussen van het dak vallen van de hitte en ja hoor… Ook dit keer weer gelukt. Nu is dat momenteel niet zo ingewikkeld want nagenoeg elke dag is er zo een. De laatste tijd in ieder geval. Van mij mag de regen komen, al ben ik wel bang dat die regen – als het komt – van apocalyptische properties gaat zien. Soort voorgevoel.

Zomerse dagen

Het is hier in de zomer vaak wat rustiger, wat maar goed is ook want de twee airco’s in de studio hebben zware tijden om het een beetje koel te houden (lees: dat lukt niet) en bovendien geeft het me de kans om eens na te denken over de toekomst.

Altijd een zwaar woord maar ik vind het soms lastig om richting te bepalen. Waar wil ik heen met mijn bedrijf? Wat ga ik wel doen en wat ga ik niet doen? Welke opleiding(en) wil ik nog allemaal doen en hoe ga ik mensen bereiken cq inspireren?

Blijf ik dat doen hier op de site en hoe verander ik van ‘receptjes posten’ naar iets meer dan dat? Ga ik mensen live begeleiden in hun voedingskeuze of blijf ik dat alleen online doen? Vragen, vragen, vragen. Bovendien is het soms eng om stappen te ondernemen. Waar haal je je geld vandaan bijvoorbeeld?

Nu ziet het er niet heel erg naar uit dat ik tussen nu en korte tijd stop met fotograferen maar het is wel iets waar ik in de toekomst rekening mee hou. Je weet tenslotte nooit hoe dingen gaan lopen in de loop der tijd, nietwaar? Een plan B hebben is altijd een goed idee denk ik. Zeker in deze business.

Affijn, deze tahini crackers dus… Heel makkelijk om te maken en verrassend lekker! Smaken bijvoorbeeld super met de bietenhummus van dinsdag en ik heb binnenkort ook nog een hele lekkere tomatenhummus (ook weer zonder kikkererwten) die hier perfect bij kan.

Glutenvrije tahini crackers | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
4.50 van 2 stemmen

Glutenvrije tahini crackers

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 15 crackers

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Mix alle ingredienten goed door elkaar. Spreid het uit over de bakplaat en leg een tweede vel bakpapier erop. Gebruik een fles of een kleine deegroller om het egaal uit te rollen. Niet te dik maar ook niet al te dun. Dan laat het niet los van het tweede vel papier als het te dun is!
  • Bak in de voorverwarmde oven voor een minuut of 15 of tot de randen bruin beginnen te worden. Haal uit de oven en snij de bruine randen er al af. Zet dan weer terug tot de rest ook gaar en bruin is geworden. Je kunt het na afkoelen makkelijk in stukken breken.
Gang: Snack
Auteur: Irena Macri

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 34kcal, Koolhydraten: 2g, Eiwit: 1g, Vet: 3g, Verzadigd vet: 1g, Cholesterol: 11mg, Natrium: 19mg, Kalium: 23mg, Vezels: 1g, Suiker: 1g, Vitamine A: 16IU, Vitamine C: 1mg, Calcium: 18mg, Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!