Je dacht misschien dat er maar 1 soort hummus was, maar ik geef je hier 7 heerlijke hummus varianten. Van een basis recept tot een aantal hummus recepten zonder kikkererwten.

7 x hummus recepten

7 x hummus recepten

Om te beginnen met deze hummus recepten eerst even een korte uitleg. Want hummus betekent eigenlijk “kikkererwt” in het Arabisch. In het Midden-Oosten kom je het veel tegen als dip of als onderdeel van een mezze tafel. Het wordt officieel gemaakt van gedroogde en geweekte kikkererwten, maar voor het gemak wordt het hier meestal gemaakt met kikkererwten uit blik.

Zonder kikkererwten

Ondanks dat een hummus recept dus officieel met kikkererwten is, kun je wel vergelijkbare dips maken zonder peulvruchten toe te voegen. Daarvan vind je hieronder ook een aantal variaties voor alle mensen die wel hummus willen eten maar geen peulvruchten. En sommigen zijn zo lekker dat je het verschil amper proeft.

Hummus met gerookte paprika

De lijst van hummus recepten moest natuurlijk wel beginnen met mijn favoriete hummusrecept met gerookte paprika. Super eenvoudig om te maken en heel erg lekker.

gerookte paprika hummus

Hummus met gerookte paprika

Deze lekkere gerookte paprika hummus is net weer even anders dan de standaard!
Bekijk het recept >>

Geroosterde knoflook hummus

Deze overheerlijke geroosterde knoflook hummus duurt wat langer om te maken doordat de knoflook eerst uitgebreid moet roosteren in de oven, maar is zo lekker! Dat is de moeite van het wachten waard.

Hummus met geroosterde knoflook en tomaat | simoneskitchen.nl

Hummus met geroosterde knoflook en tomaatjes

Deze hummus duurt wat langer om te maken dan een standaard hummus maar het is de extra moeite meer dan waard!
Bekijk het recept >>

Zoete aardappelhummus

De eerste hummus zonder kikkererwten is deze zoete aardappelhummus. Heerlijk romig en perfect voor allerlei toepassingen.

zoete aardappelhummus

Zoete aardappelhummus

Deze heerlijke zoete aardappelhummus is perfect als dip of als spread op bijvoorbeeld lekkere lijnzaadcrackers.
Bekijk het recept >>

Geroosterde wortelhummus

Ook hier heb je wat extra tijd nodig voor het roosteren van de wortels. Heerlijk op een toastje of als dip!

Bloemkoolhummus

Ja die multifunctionele bloemkool is natuurlijk ook weer van de partij met deze lekkere bloemkool hummus.

Bloemkoolhummus

Bloemkoolhummus

Deze bloemkoolhummus is verrassend lekker en multifunctioneel. Zo is het erg lekker in combinatie met het uienbrood, maar kun je het ook prima eten met lijnzaadcrackers. Ook lekker om dat dan weer te beleggen met bijvoorbeeld avocado.
Bekijk het recept >>

Bietenhummus

Het is grappig hoeveel soorten groente je kunt gebruiken om een hummus te maken. En deze bloemkoolhummus heeft ook nog eens een waanzinnige kleur.

Bietenhummus zonder kikkererwten | simoneskitchen.nl

Bietenhummus

Deze heerlijke hummus bevat geen kikkererwten en past in een paleo en vegan dieet. Deze hoeveelheid maakt ongeveer 250-300 gr

Let qua bereiding even op het feit dat je de cashewnoten moet voorweken
Bekijk het recept >>

Pompoenhummus

Last but not least een hummus op basis van pompoen! En dat is alweer de laatste van de hummus recepten, maar ik vermoed dat er zomaar nog meer aan komen in de komende tijd. Enjoy!

Pompoen hummus | simoneskitchen.nl

Pompoenhummus

Uiteraard heb je voor dit recept pompoenpuree nodig. Dat is altijd even werk maar het werkt prima als je het in wat grotere hoeveelheid maakt zodat je het in gedeeltes in kunt vriezen voor later gebruik. Instructies om de puree te maken vind je in het recept.
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!