Simone's Kitchen

Hoe maak je zelf de allerlekkerste hummus

Zelf de lekkerste hummus maken | simoneskitchen.nl

Hoe maak je zelf hummus

Ik weet nou nooit of het nou humus, hummus of houmous (of een nog andere variant) is, want als je het op gaat zoeken op het internet kom je alle variaties ongeveer even vaak tegen. Maar goed; het maakt ook helemaal niet uit hoe je dit nou schrijft of zegt want het allerbelangrijkste is dat deze variant op de hummus (ik blijf hem maar even zo noemen) mijn favoriet is. Je kunt de specerijen heel makkelijk aanpassen naar jouw smaak. Hou je niet zo van pittig dan doe je er wat minder chili in bijvoorbeeld.

Eigengemaakte hummus | simoneskitchen.nl

Het recept is van Esmee en ik proefde het de allereerste keer toen ze het meenam naar een van onze workshops. Ik had zelf al tig recepten uitgeprobeerd maar het was het elke keer net niet helemaal. Dan was het weer te zuur, te droog, niet lekker, niet pittig genoeg… Ik kon er niet precies de vinger opleggen maar het klopte gewoon niet. Tot ik dit recept van Es dus kreeg…. Ik zeg klaar! Top recept!

En sindsdien maak ik dus altijd deze; de ene keer een beetje meer van dit en de andere keer een beetje meer van dat, maar in de basis is het altijd ongeveer hetzelfde (klinkt ook lekker tegenstrijdig he.. hahaha) Proberen dus!

Hummus met gerookte paprika
Voorbereiding
15 min
 
Ingredienten
  • 1 paprika geroosterd
  • 1 blik kikkererwten 400 gram, uitgelekt
  • 20 milliliter citroensap
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder de pittige variant
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el tahini
  • cayennepeper naar smaak
  • olijfolie
Instructies
  1. Spoel je kikkererwten en laat even uitlekken. Als je geen tahini gebruikt, maal je de geroosterde sesamzaadjes in de blender tot ze olie loslaten. Het moet eruit zien als pindakaas. Voeg eventueel iets olie (paar drupjes) toe om het proces op gang te helpen.
  2. De rest van de ingrediënten doe je in de blender en mix je tot een egale massa. Schep af en toe even om als je blender of staafmixer niet helemaal mee wil werken.
  3. Proef en voeg eventueel nog wat extra zout, citroen of cayenne toe.
  4. Schep de hummus in een schaaltje en druppel er wat olijfolie overheen en bestrooi met wat cayennepeper. Je kunt de hummus een paar dagen in de koelkast bewaren.
  5. Serveer op kamertemperatuur

Ben je ook hummus fan? Probeer dan ook eens deze geroosterde knoflook hummus!

Delen is fijn!

3 comments

  1. Avatar

    Heerlijk hummus, maak ik ook regelmatig. Ik heb het ook een keer met gedroogde kikkererwten gemaakt en zelf gekookt maar vond dat minder lekker dan uit blik. Ik doe er erg weinig kruiden door, die doe ik pas op mijn bord erbij, afhankelijk waar ik trek in heb.

  2. Pingback: Wat is tahini en hoe maak je het zelf? | Simone's Kitchen

  3. Pingback: Heerlijke bietenhummus (zonder kikkererwten!) | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos