Simone's Kitchen

Hoe maak je zelf rode curry pasta?

Maak zelf je rode curry pasta | simoneskitchen.nl

Zelf je rode curry pasta maken

Sinds ik de ingredientenlijst van artikelen altijd nalees, word ik lang niet altijd heel erg blij van wat er op het etiket vermeld staat. Ik ken niet alle ingredienten maar als er dingen staan die ik niet kan uitspreken of waar ik nog nooit van gehoord heb? Dan word ik per definitie wat achterdochtig. Daar komt nog bij dat zelf maken leuk is en je weet bovendien precies wat er in het potje gaat.

Zelf rode curry pasta maken | simoneskitchen.nl

Neem nu deze rode curry pasta. Heel eenvoudig om zelf te maken en zonder enige gekke toevoegingen. Op zich vind ik overigens dat dit wel een ingrediënt is wat niet al te ingewikkeld is om in de winkel te kopen. Als je even zoekt vind je makkelijk een goede variant. Maar het voordeel van zelf maken is natuurlijk dat je de smaken kunt variëren naar wat jij lekker vindt.

Zelf rode curry pasta maken | simoneskitchen.nl

Ben je bang dat het te pittig wordt voor jouw smaak dan kun je de zaadlijsten en de zaadjes van de rode pepers verwijderen voor je ze gebruikt. Aan de andere kant: een rode curry pasta hóórt natuurlijk wel pittig te zijn. En je mengt het altijd met andere smaken zodat het eindresultaat veel milder zal zijn.

Gebruik de curry om bijvoorbeeld deze Thaise basilicumkip pittig te maken of gebruik het bij deze pittige zalmburger!

Zelf rode curry pasta maken

Maakt ongeveer 100-200 gram pasta

Ingredienten
  • 5 rode pepers in grove stukken gehakt
  • 1/2 tl kardemom gemalen
  • 1/2 tl kruidnagel gemalen
  • 3/4 tl gember vers geraspt
  • 4 tl komijn gemalen
  • 4 tl koriander gemalen
  • 2 tl zout
  • 1/2 tl citroengras vers geraspt
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 1 el limoensap
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 2 el olijfolie of meer indien nodig
Instructies
  1. Doe alle ingredienten (behalve de olijfolie) bij elkaar in het bakje van de staafmixer en maal tot het een grove pasta is geworden. Voeg de olijfolie toe en draai tot het glad is.

  2. Zo glad als in de winkel wordt het overigens niet maar dat is ook niet nodig. Is het mengsel te dik voeg dan nog wat extra olijfolie toe. Bewaar in de koeling liefst onder een klein laagje olie. Zo blijft het het langste goed.

1 comment

  1. Hallo Simone, deze ga ik zeker zelf maken. Hoe lang kun je deze pasta in een afgesloten potje bewaren ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos