Simone's Kitchen

Hoe maak je zelf rode curry pasta?

Maak zelf je rode curry pasta | simoneskitchen.nl

Zelf je rode curry pasta maken

Sinds ik de ingredientenlijst van artikelen altijd nalees, word ik lang niet altijd heel erg blij van wat er op het etiket vermeld staat. Ik ken niet alle ingrediënten maar als er dingen staan die ik niet kan uitspreken of waar ik nog nooit van gehoord heb? Dan word ik per definitie wat achterdochtig. Daar komt nog bij dat zelf maken leuk is en je weet bovendien precies wat er in het potje gaat.

Zelf rode curry pasta maken | simoneskitchen.nl

Makkelijk om zelf te maken

Neem nu deze rode curry pasta. Heel eenvoudig om zelf te maken en zonder enige gekke toevoegingen. Op zich vind ik overigens dat dit wel een ingrediënt is wat niet al te ingewikkeld is om in de winkel te kopen. Als je even zoekt vind je makkelijk een goede variant. Maar het voordeel van zelf maken is natuurlijk dat je de smaken kunt variëren naar wat jij lekker vindt.

Zelf rode curry pasta maken | simoneskitchen.nl

Liever niet al te pittig?

Ben je bang dat het te pittig wordt voor jouw smaak dan kun je de zaadlijsten en de zaadjes van de rode pepers verwijderen voor je ze gebruikt. Aan de andere kant: een rode curry pasta hóórt natuurlijk wel pittig te zijn. En je mengt het altijd met andere smaken zodat het eindresultaat veel milder zal zijn.

Lekker veelzijdig

De hoeveelheid in dit gerecht is niet mega veel en omdat je het in zoveel verschillende variaties kunt gebruiken (doe ook eens een schepje door een mayonaise bijvoorbeeld!) kun je het recept natuurlijk ook makkelijk vermenigvuldigen en wat extra voorraad maken. Het blijft ongeveer een week goed in de koelkast maar je kunt het ook goed invriezen. Maak er dan meteen porties van (bijvoorbeeld in ijsblokjesbakken) en vries het zo in gedeeltes in.

Gebruik de curry om bijvoorbeeld deze Thaise basilicumkip pittig te maken of gebruik het bij deze pittige zalmburger!

Maak zelf je rode curry pasta | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
4 van 6 stemmen

Zelf rode curry pasta maken

Maakt ongeveer 100-200 gram pasta

Ingrediënten

  • 5 rode pepers in grove stukken gehakt
  • 1/2 tl kardemom gemalen
  • 1/2 tl kruidnagel gemalen
  • 3/4 tl gember vers geraspt
  • 4 tl komijn gemalen
  • 4 tl koriander gemalen
  • 2 tl zout
  • 1/2 tl citroengras vers geraspt
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 1 el limoensap
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 2 el olijfolie of meer indien nodig

Instructies

  • Doe alle ingredienten (behalve de olijfolie) bij elkaar in het bakje van de staafmixer en maal tot het een grove pasta is geworden. Voeg de olijfolie toe en draai tot het glad is.
  • Zo glad als in de winkel wordt het overigens niet maar dat is ook niet nodig. Is het mengsel te dik voeg dan nog wat extra olijfolie toe. Bewaar in de koeling liefst onder een klein laagje olie. Zo blijft het het langste goed.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!