Wat is nou lekkerder tijdens grijze, grauwe wintermaanden dan heerlijke curry recepten? Ik kan weinig bedenken. Ja een goede stoofschotel doet ook wonderen natuurlijk, maar vandaag geef ik je mijn favoriete curry recepten. Van het maken van een curry pasta (want dat is essentieel als je zelf een curry wilt maken) tot lekker makkelijke curry recepten met en zonder vlees.

Rogan Josh curry

We beginnen de rij met een van de bekendere curry recepten; de rogan josh curry. Rogan Josh is een curry die zijn oorsprong vind in India.

Rogan Josh curry | simoneskitchen.nl

Vegetarische curry madras met bloemkool

Het fijne van curry is dat ze altijd al bomvol smaak zitten en dat je ze dus ook heel goed vegetarisch kunt maken, zonder dat je ook maar een moment het vlees mist. Check deze heerlijke vegetarische curry madras.

Vegetarische curry madras met bloemkoolcouscous | simoneskitchen.nl

Zelf rode curry pasta maken

Er zijn natuurlijk vele soorten curry pasta. Van Thaise tot Indiase en vele ertussenin. Dit is mijn versie van een rode curry pasta.

Zelf rode curry pasta maken | simoneskitchen.nl

Vindaloo

Deze Vindaloo maakte ik ooit met Esmee en het is wellicht mijn meest populairste curry hier op de site. En met goede reden! Probeer het zelf maar eens uit!

Vindaloo curry

Thaise rundercurry uit de slowcooker

Slowcooker recepten blijven onverminderd populair en met goede reden want dit apparaat wordt toch wel ondergewaardeerd. Ik ben absoluut fan van mijn slowcooker en deze Thaise rundercurry kun je zowel uit de slowcooker als ook in een gewone stoofpan bereiden.

Thaise runderstoof

Ananascurry

Hou je van fruit in je eten zoals ik dan is deze vegetarische ananascurry een absolute must try.

Ananascurry

Vegetarische kokoscurry

Alweer een van mijn favoriete vegetarische curry recepten is deze vega kokoscurry. En het goede nieuws is dat deze curry slechts een minuut of 20 duurt om te maken. Heerlijk!

Vega coconutcurry

Delen is fijn!