Wat is nou lekkerder tijdens grijze, grauwe wintermaanden dan heerlijke curry recepten? Ik kan weinig bedenken. Ja een goede stoofschotel doet ook wonderen natuurlijk, maar vandaag geef ik je mijn favoriete curry recepten. Van het maken van een curry pasta (want dat is essentieel als je zelf een curry wilt maken) tot lekker makkelijke curry recepten met en zonder vlees.

7 x curry recepten

Rogan Josh curry

We beginnen de rij met een van de bekendere curry recepten; de rogan josh curry. Rogan Josh is een curry die zijn oorsprong vind in India.

Rogan Josh curry | simoneskitchen.nl

Rogan Josh curry

Rogan Josh – ik had het al vaker gehoord maar dacht dat het een merk was… Rogan Josh is echter een curry gerecht uit Kashmir India en er zijn vele variaties op. Deze variatie komt van Melissa Joulwan van het boek Well Fed.
Bekijk het recept >>

Curry gehaktballetjes met bloemkoolrijst

Dit lekkere curry gerecht maak je met gehaktballetjes en bloemkoolrijst. Je kunt dit natuurlijk ook goed vervangen voor gewone rijst als je dat lekkerder vindt. In dat geval is het handig om nog een ander groentegerecht toe te voegen aan de gehaktballetjes.

Curry gehaktballetjes met bloemkoolrijst

Curry gehaktballetjes met bloemkoolrijst

Lekker pittige gehaktballetjes in een romige saus en geserveerd met bloemkoolrijst
Bekijk het recept >>

Zelf rode curry pasta maken

Er zijn natuurlijk vele soorten curry pasta. Om echt lekkere curry gerechten te maken is het een essentieel onderdeel. Ook belangrijk (misschien wel net zo belangrijk) is het om je curry pasta eerst goed aan te bakken in een koekenpan.

Op die manier komen de smaken en de geuren vrij. Het maken is verrassend eenvoudig en zo lekker!

Maak zelf je rode curry pasta | simoneskitchen.nl

Zelf rode curry pasta maken

Maakt ongeveer 100-200 gram pasta
Bekijk het recept >>

Vindaloo

Deze Vindaloo maakte ik ooit met Esmee en het is wellicht mijn meest populairste curry recepten hier op de site. En met goede reden! Probeer het zelf maar eens uit!

Vindaloo curry

Vindaloo

Dit is niet bereid in de slowcoker maar het is er zeker meer dan geschikt voor. Houd dan ongeveer 6-8 uur aan of tot het vlees gaar is.
Bekijk het recept >>

Thaise rundercurry uit de slowcooker

Slowcooker recepten blijven onverminderd populair en met goede reden want dit apparaat wordt toch wel ondergewaardeerd. Ik ben absoluut fan van mijn slowcooker en deze Thaise rundercurry kun je zowel uit de slowcooker als ook in een gewone stoofpan bereiden. Het fijne van een slowcooker is dat de smaken echt lang de tijd hebben om zich te ontwikkelen. Waardoor het eindresultaat nog intenser wordt.

Bijna alle gerechten die je hier in dit overzicht met curry recepten tegen komt zijn te bereiden in een slowcooker.

Thaise runderstoofschotel

Thaise rundercurry

Deze heerlijke curry uit de slowcooker moet even pruttelen maar dan heb je ook wel wat
Bekijk het recept >>

Ananascurry

Niet iedereen is perse fan van fruit in zijn of haar eten. Ik vind het persoonlijk heerlijk. Als jij ook graag fruit in je eten hebt, dan is deze ananascurry een must try! De curry is vegetarisch maar ook makkelijk aan te vullen met bijvoorbeeld kip als je daar de voorkeur aan geeft.

Ananascurry

Ananascurry

Deze lekkere vegetarische curry heeft weinig extra nodig, maar is ook lekker met krokant uitgebakken stukjes kip erbij.
Bekijk het recept >>

Vegetarische kokoscurry

Alweer een van mijn favoriete vegetarische curry recepten is deze vega kokoscurry. En het goede nieuws is dat deze curry slechts een minuut of 20 duurt om te maken. Heerlijk!

Vega coconutcurry

Vega coconut curry

Een heerlijke vegetarische (en vegan) curry die je zowel in de stoofpan als in de slowcooker kunt bereiden
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!