Simone's Kitchen

Thaise rundercurry met bloemkoolrijst uit de slowcooker

Thaise rundercurry

Thaise rundercurry

Deze makkelijk rundercurry maak je in de slowcooker. Dat ik een fan ben van mijn slowcooker is inmiddels denk ik wel bekend. Je vind alle recepten uit de slowcooker dan ook bij elkaar. Voor het geval je ook zo’n apparaat hebt, maar het eigenlijk nooit gebruikt.

Ik noem dit gerecht een Thaise rundercurry omdat er lekker veel Aziatische ingrediënten ingaan. In de curry zelf gaan niet zo veel groenten daarom serveer ik het altijd met een bloemkoolrijst.

Voeg groente toe

Wil je wat meer groente toevoegen aan de Thaise rundercurry zelf dan kan dat redelijk makkelijk. Je kunt er bijvoorbeeld goed zoete aardappel aan toevoegen of pompoenblokjes. Hou er rekening mee dat zoete aardappel – als je die er meteen al bijdoet – uit elkaar valt na 7 uur in de slowcooker. Dat is niet erg, de curry wordt er dan lekker dik door. Pompoen heeft de neiging iets minder snel uit elkaar te vallen.

Optioneel zou je de groente er natuurlijk later bij kunnen doen. Maar dan moet je wel thuis zijn.

Ik vind het juist heel fijn als ik alles in de slowcooker kan doen en dan thuis kom als mijn Thaise rundercurry kant- en klaar is. Maar goed, het kan wel natuurlijk.

In een gewone pan

Heb je geen slowcooker of gewoon geen zin om 7 uur te moeten wachten op de Thaise rundercurry dan kun je dit ook prima maken in een normale stoofpan.

Een paar dingen om dan rekening mee te houden. Ten eerste natuurlijk dat je erbij moet blijven om te voorkomen dat het droogkookt. Ten tweede heb je waarschijnlijk meer vocht nodig. Hou wat extra bouillon bij de hand voor het geval de curry te droog wordt. Roer af en toe om zodat je kunt zien wat de status is.

Voor een normale pan ben je ongeveer 3 uur bezig voor het gerecht klaar is.

Check ook hier mijn vijf favoriete stoofschotels voor de herfst!

Thaise runderstoofschotel
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Thaise rundercurry

Deze heerlijke curry uit de slowcooker moet even pruttelen maar dan heb je ook wel wat
Voorbereidingstijd: 15 min
Totale tijd: 7 uur
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 750 gr bieflappen gesneden
  • 3 el gele curry pasta
  • 2 el vissaus
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 stengel citroengras gekneusd
  • 1 bouillonblokje
  • Sap van ½ limoen
  • Peper en zout

Om te serveren

  • Verse koriander
  • Bloemkoolrijst

Instructies

  • Doe alle ingredienten bij elkaar (behalve de bloemkoolrijst en koriander) in de kom van de slowcooker. Wil je wat meer smaak dan kun je ervoor kiezen om de blokjes rundvlees eerst aan te bakken in een koekenpan en dan aan de slowcooker toe te voegen maar ik vind het verschil nooit zo groot dus doe het er altijd zo in.
  • Laat de stoofschotel sudderen voor ongeveer 7 uur in de slowcooker of tot het vlees uit elkaar begint te vallen. Heb je geen slowcooker hou dan het vochtgehalte in de gaten in je pan want die kan sneller droog koken. De kooktijd in een normale pan is ongeveer 3 uur.
  • Serveer de Thaise runderstoof met bloemkoolrijst en koriander.
Gang: Diner
Keuken: Thaise
Trefwoord: curry, rundercurry, rundvlees, thais

Voedingswaarde

Calorieën: 657kcal, Koolhydraten: 15g, Eiwit: 44g, Vet: 49g, Verzadigd vet: 31g, Cholesterol: 114mg, Natrium: 879mg, Kalium: 1384mg, Vezels: 4g, Suiker: 5g, Vitamine A: 1935IU, Vitamine C: 99mg, Calcium: 95mg, Ijzer: 8mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.