Pompoen runderstoofschotel

Pompoen runderstoofschotel uit de slowcooker

Nou de zomer lijkt wel echt ineens voorbij te zijn. Aan de ene kant vind ik dat prima. En aan de andere kant mis ik de zon nu al. Het voordeel van slecht weer is dat ik altijd zin krijg om mijn slowcooker uit de kast te halen. Tijd voor heerlijke stoofschotels zoals deze pompoen runderstoofschotel.

Slowcooker

Voor het maken van de pompoen runderstoofschotel heb je een slowcooker nodig. Er wordt mij vaak gevraagd welke slowcooker ik gebruik en dat is deze. Overigens kun je dit ook prima maken in een gewone stoofpan. Het nadeel daarvan is dat je niet weg kunt lopen. Even erbij blijven voor het beste resultaat. Plus de tijd veranderd.

Check hier alle recepten uit de slowcooker.

Bereiden van de runderstoofschotel

Voor het maken van de pompoen runderstoofschotel gebruik ik runderlappen, maar een ander soort stoofvlees is natuurlijk ook prima. Je kunt ervoor kiezen om het vlees eerst in stukken te snijden en aan te braden. Dat is een keuze. Het voegt smaak toe aan het eindresultaat, maar ik vind persoonlijk dat het makkelijker is om alles in de slowcooker te doen.

Naar mijn mening nog steeds even lekker, dus je kunt het naar eigen inzicht doen. Geen tijd? Dan doe je alles bij elkaar zonder al te veel poespas. Wel tijd over? Dan braad je het vlees eerst stevig aan tot het bruin is. Doe het dan in de kom van de slowcooker.

Bereiden in een stoofpan

Heb je geen slowcooker, maar wil je toch deze pompoen runderstoofschotel maken? Dat kan natuurlijk ook. In dat geval braadt je het vlees eerst aan in een pan waarin je olie verhit.

Vervolgens doe je hier de ui bij en bakt deze tot glazig. Voeg dan de knoflook toe. Bak even kort mee en voeg dan de overige ingrediënten toe. In de slowcooker heb je voor de pompoen runderstoofschotel genoeg aan ongeveer een halve liter vocht. Bereid je het in de stoofpan dan moet je rekening houden met meer vocht. Voor het bereiden heb je ongeveer 3 uur nodig in de pan. Check elk uur of er nog genoeg vocht in de pan zit.

Voeg indien nodig extra bouillon toe om te voorkomen dat het droogkookt. Roer geregeld even om. Voor het bereiden in een pan gebruik ik deze stoofpan. Die is groot genoeg voor vier personen.

Breng op smaak

Na het bereiden proef ik altijd even of de pompoen runderstoofschotel nog wat extra nodig heeft in de vorm van peper of zout. Die voeg ik naderhand toe. Dat is makkelijker om in te schatten of er genoeg bij zit, aangezien het inkoken vaak zorgt dat het al wat zouter wordt. Beter naderhand dus.

De chilipoeder maakt het behoorlijk pittig, maar vind je dat niet zo lekker of wil je het juist nog pittiger? Voeg dan extra chili toe naar smaak.

Voor de oregano en tijm gebruik ik gedroogde kruiden, maar vers kan ook. Net wat je voorhanden hebt.

Liever een vegetarische versie? Maak dan eens deze pittige vegetarische stoofschotel

Pompoen runderstoofschotel

Pompoen-runderstoofschotel

5 van 3 stemmen
GangDiner
Keukenpaleo

Een heerlijk gerecht uit de slowcooker!
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 7 uur

4 personen

Materiaal

Ingrediënten

  • 750 gr runderlappen in stukken
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gehakt
  • 500 ml water
  • 2 blokjes runderbouillon
  • 500 gr pompoenblokjes
  • 1 blikje pompoenpuree
  • 1 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl zout
  • Peper

  • Doe alle ingrediënten in de kom van de slowcooker. Laat het geheel ongeveer 7 uur op de lage stand sudderen tot het vlees uit elkaar begint te vallen.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer met puree of bloemkoolrijst

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 350kcal | Koolhydraten: 14g | Eiwit: 41g | Vet: 14g | Verzadigd vet: 5g | Cholesterol: 116mg | Natrium: 255mg | Kalium: 1137mg | Vezels: 2g | Suiker: 6g | Vitamine A: 10963IU | Vitamine C: 16mg | Calcium: 59mg | Ijzer: 5mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.