Zelf pompoenpuree maken
Pompoenpuree uit een blikje
Bij deze een verzoek aan de heren en dames producent/exporteur van ingeblikte dingen: ik zou graag blikjes pompoenpuree in de schappen zien. Je weet wel, die handige dingen die je hop opentrekt en dan meteen kunt gebruiken. Graag zonder toevoegingen. Gewoon het pure product, maar dan in pureevorm. Dat scheelt me namelijk echt zeeën van tijd als ik weer eens iets pompoenerigs wil maken. Kan dat geregeld worden? Alstublieft?
Update: Pompoenpuree in blik kun je kopen bij o.a. Amazing Oriental van het merk Libby. Let wel even op want hier zijn twee varianten van. Een met en een zonder suiker. Ook verkrijgbaar bij Taste of Home (in Haarlem geloof ik) en bij USFoodz.nl online
Het is natuurlijk niet veel werk om het zelf te maken, maar soms wel net even meer werk dan waar ik zin in heb. Voor het gemak kun je tegenwoordig al pompoen in blokjes kopen, dat is al een hele vooruitgang, maar toch… die blikjes blijven lonken. Je wilt niet weten hoe vaak ik al ergens een fijn recept heb gezien van – pak hem beet – een minuutje of 20 om dan vervolgens in de ingredientenlijst een blik pompoen tegen te komen. Oneerlijk, want bij gebrek aan dat blik, moet ik al snel een minuut of 30 bij het recept optellen. Ja ja, heus niet dramatisch maar ik ben soms een lui mens he. Dan wil ik gewoon snel klaar zijn en niet eerst nog een pompoen moeten vermoorden. Je snapt waar ik heen wil.
Zelf pompoenpuree maken is doodsimpel
Dit recept is dan ook zo danig super eenvoudig dat ik heb getwijfeld of ik het wel neer moest zetten, maar je zult maar net beginnen met koken en geen flauw idee hebben hoe je pompoenpuree in elkaar zet. Vandaar dus mijn twee manieren om pompoenpuree te maken. Beiden kinderlijk eenvoudig.
En weet jij toevallig waar je ergens een blikje pompoen kunt scoren, dan hoor ik dat graag. Uiteraard in Nederland want ik ben dan wel zo dat ik geen 10 euro verzendkosten wens te betalen voor iets dat ik ook zelf kan fabriceren.
Zelf pompoenpuree maken
Ingrediënten
- 1 pompoen naar keus of – indien voorradig – pompoenblokjs uit koelvak of vriezer
- peper
- zout
- beetje olijfolie
Apparatuur:
- Oven of pannetje
- Staafmixer
Instructies
- Heb je een hele pompoen schil hem dan eerst voor je hem in stukken snijdt. Verwarm de oven ondertussen voor op 200˚C als je de oven gebruikt.
- Probeer de stukken ongeveer gelijke grootte te krijgen (iets dat nogal lastig is met een pompoen)
- Spreid ze uit op een bakblik en besprenkel met wat olijfolie, peper en zout naar smaak.
- Bak in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten of tot ze gaar zijn.
- Je kunt de pompoenblokjes ook koken in water maar ik heb altijd het idee dat in de oven roosteren meer smaak oplevert.
- Zodra de blokjes zacht genoeg zijn kun je ze pureren in het bakje van de staafmixer of met een vork lukt het ook.
- Je kunt de pompoenpuree die je hebt gemaakt ook goed invriezen voor later gebruik!