Simone's Kitchen

Zelf pompoenpuree maken

Zelf pompoenpuree maken | simoneskitchen.nl

Pompoenpuree uit een blikje

Bij deze een verzoek aan de heren en dames producent/exporteur van ingeblikte dingen: ik zou graag blikjes pompoenpuree in de schappen zien. Je weet wel, die handige dingen die je hop opentrekt en dan meteen kunt gebruiken. Graag zonder toevoegingen. Gewoon het pure product, maar dan in pureevorm. Dat scheelt me namelijk echt zeeën van tijd als ik weer eens iets pompoenerigs wil maken. Kan dat geregeld worden? Alstublieft?

Zelf pompoenpuree maken | simoneskitchen.nl

Het is natuurlijk niet veel werk om het zelf te maken, maar soms wel net even meer werk dan waar ik zin in heb. Voor het gemak kun je tegenwoordig al pompoen in blokjes kopen, dat is al een hele vooruitgang, maar toch… die blikjes blijven lonken. Je wilt niet weten hoe vaak ik al ergens een fijn recept heb gezien van – pak hem beet – een minuutje of 20 om dan vervolgens in de ingredientenlijst een blik pompoen tegen te komen. Oneerlijk, want bij gebrek aan dat blik, moet ik al snel een minuut of 30 bij het recept optellen. Ja ja, heus niet dramatisch maar ik ben soms een lui mens he. Dan wil ik gewoon snel klaar zijn en niet eerst nog een pompoen moeten vermoorden. Je snapt waar ik heen wil.

Zelf pompoenpuree maken is doodsimpel

Dit recept is dan ook zo danig super eenvoudig dat ik heb getwijfeld of ik het wel neer moest zetten, maar je zult maar net beginnen met koken en geen flauw idee hebben hoe je pompoenpuree in elkaar zet. Vandaar dus mijn twee manieren om pompoenpuree te maken. Beiden kinderlijk eenvoudig.

En weet jij toevallig waar je ergens een blikje pompoen kunt scoren, dan hoor ik dat graag. Uiteraard in Nederland want ik ben dan wel zo dat ik geen 10 euro verzendkosten wens te betalen voor iets dat ik ook zelf kan fabriceren.

Zelf pompoenpuree maken
Voorbereiding
10 mins
Kooktijd
20 mins
Totale tijd
30 mins
 
Soort: Bijgerecht
Keyword: pompoen
Ingredienten
  • 1 pompoen naar keus of - indien voorradig - pompoenblokjs uit koelvak of vriezer
  • peper
  • zout
  • beetje olijfolie
Apparatuur:
  • Oven of pannetje
  • Staafmixer
Instructies
  1. Heb je een hele pompoen schil hem dan eerst voor je hem in stukken snijdt. Verwarm de oven ondertussen voor op 200˚C als je de oven gebruikt.
  2. Probeer de stukken ongeveer gelijke grootte te krijgen (iets dat nogal lastig is met een pompoen)
  3. Spreid ze uit op een bakblik en besprenkel met wat olijfolie, peper en zout naar smaak.
  4. Bak in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten of tot ze gaar zijn.
  5. Je kunt de pompoenblokjes ook koken in water maar ik heb altijd het idee dat in de oven roosteren meer smaak oplevert.
  6. Zodra de blokjes zacht genoeg zijn kun je ze pureren in het bakje van de staafmixer of met een vork lukt het ook.
  7. Je kunt de pompoenpuree die je hebt gemaakt ook goed invriezen voor later gebruik!
Receptnotities

Heb je geen zin om de pompoen te schillen dan kun je hem ook door midden snijden, de pitten en draden verwijderen en in zijn geheel roosteren. Uiteraard duurt dat een stuk langer maar als je geen haast hebt is dat in principe wel zo makkelijk.

Na het roosteren schep je het vlees er zo uit en verwerk je het vervolgens als hierboven

17 comments

  1. Ik heb zelf nog nooit pompoenpuree uit een blikje gebruikt. Dit recept laat ook maar zien hoe eenvoudig het is om het zelf te maken!

  2. Je voegt verder helemaal niets toe? Lijkt zo simpel!

  3. Voor mij lijkt het in een potje ipv blikje ivm de weekmakers, ook lekkerder en gezonder.

  4. Wat voor temperatuur moet de pompoen in de oven??

  5. Laat maar, ben blind.. haha

  6. had nog nooit pompoenpuree gemaakt. Dus…… even speuren op het internet. Zo kinderlijk eenvoudig. Ik kreeg hem alleen niet geschild dus hij ligt met schil in de oven en schep straks de schil leeg. nu nog duimen dat het smaakt en belangrijker nog dat de kinderen het ook lekker vinden.

  7. Hoi Simone, ik vond deze webshop http://www.usfoodz.nl/libby-s-pumpkin-425g. Prijs van 2,69€ valt nog mee. Verzenden pas vanaf bedrag van 23€. Tussen 23 en 43 € zijn de verzendkosten 5€. Daarboven gratis. Grote voorraad inslaan met een paar mensen ofzo?
    Maar..zelf maken op een regenachtige zaterdag kan natuurlijk ook en dan in porties invriezen…

  8. Pingback: Gevulde portobello's met pompoenpuree - Puur Suzanne. | FOOD & LIFESTYLE

  9. Goed recept voor het maken van pompoenpuree, heb al verschillende recepten uitgeprobeerd en deze bevalt goed.

  10. Heel makkelijk dit recept en handig dat het ingevroren kan worden. Ik ga proberen om het in ijsblokjesvorm te doen en dan over in diepvrieszakken voor een handige verdeling als ik een gedeelte wil gebruiken. Denk je dat dit werkt? We gaan het zien in ieder geval 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos