Aardappelkroketjes met hotdog surprise | simoneskitchen.nl

De feestdagen zijn in aantocht en we weten allemaal wat dat betekent.
Stress, stress en nog eens stress.
We gaan ons eerst druk maken over het feit of we de Eerste Kerstdag met de eigen familie en de Tweede Kerstdag met die van de Misses vieren. Of omgekeerd? Hoe was het vorig jaar dan? Dan moeten we het nu toch andersom doen? Stress.
En de Kerstboom moet eigenlijk ook al staan. Hoe gaan we de boom dit jaar versieren? Ballen? Of slingers? Of alleen engeltjes? Nemen we dit jaar een echte boom of halen we de kunstboom van zolder? Enne, laten we de onderkant van de boom maar met plastic dingen behangen, want de katten willen nog wel eens iets uit de boom tikken. Vinden ze leuk. Nog meer stress.We moeten ook nog kadootjes kopen. Dit jaar wel wat leuks voor iedereen kopen, hoor (Hoezo? Was het vorig jaar niet leuk genoeg dan?). Doen we een luchtje (leuk, zeg! blehh), een boek of gaan we op zoek naar wat origineels? Streheesss.

Aardappelkroketjes met hotdog surprise | simoneskitchen.nl

Oh, en wat gaan we eigenlijk voor lekkers maken voor de Kerst? Doen we dit jaar leuk een kalkoen (eerst vier dagen ontdooien in een emmer), een rollade, of een mooi stuk wild? Wel leuk om hier een aardappelpuree met echte truffel (kassa!) bij te serveren. Of doen we een twaalf gangen menu met allemaal kleine gerechtjes? We moeten trouwens ook nog even goed nadenken over het dessert en wat we bij de koffie serveren. Dit mag natuurlijk niet te zwaar zijn (als dessert een hap gebakken lucht en bij de koffie een wolkje poedermelk, wellicht?). Nog meer stress!!
En wat voor wijn moeten we uitkiezen bij het eten (kijk eens naar de wijn/spijs tips op Simone’s Kitchen…)

Voor je het weet loop je door barre, koude en natte straten (ook dit jaar weer geen sneeuw met Kerst. Ook stress!) met een blauwspar op je nek en tassen vol kadootjes waar niemand op zit te wachten. Onderweg naar de delicatessenzaak voor onbetaalbare truffel met vier gigantische beenhammen onder je arm, loop je tegen een voorbijganger op die net zo gestresst zijn inkopen doet. Die haalt direct uit en raakt je vol op je poffer. Met een beenham op je blauwe oog struin je dan nog even de supermarkt in voor wat chips die op Kerstmiddag op tafel moeten staan (een klein knabbeltje voordat het Kerstdiner aan gaat vangen).

20161120-mh2a6336

Ik word niet goed van al die stress in een tijd die juist om gezelligheid, sfeer en saamhorigheid moet gaan.
Kerst moet je natuurlijk met familie vieren, maar vergeet ook zeker je vrienden niet. Deze dude wil voor de feestdagen zijn matties uitnodigen. En voor hen lekkere Dude dingen maken met een grote pot bier erbij. Gewoon aardappelkroketjes als snack. Waarom? Omdat ik daarvan hou. Daarom. Maar dan wel kroketjes met een twist. Het moet natuurlijk wel een beetje Dudey blijven, he?
Daarom aardappelkroketjes met een hotdog surprise van binnen. Leuk, makkelijk en zelfs een beetje therapeutisch (anti stress) om te maken.
Mooi gerechtje voor de donkere dagen voor Kerst en lekker om tijdens de Kerst te serveren.

Aardappelkroketjes met hotdog surprise | simoneskitchen.nl

Aardappelkroketjes met een hotdog surprise

Nog geen review

Heerlijke aardappelkroketjes met een verrassing van vlees in het midden. Lekker als snack of bijgerecht
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 20 minuten
bereiding 10 minuten
totaal 30 minuten

6 -8

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappelen geschild
  • 6 hotdog worstjes in stukjes van ± 2,5 cm gesneden
  • 100 gr Parmezaanse kaas geraspt
  • 20 gr Panko of paneermeel
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 liter zonnebloemolie of andere olie om in te frituren

  • Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar. Zorg ervoor dat ze niet te zacht worden. Afgieten en even afdeppen met een theedoek. Rasp de aardappelen vervolgens met een grove rasp
  • Meng in een grote kom de aardappelrasp met de Parmezaanse kaas, panko, paprikapoeder en oregano. Bedek een bakblik met bakpapier en zet deze klaar om zo dadelijk de kroketjes op te kunnen zetten.
  • Om het rollen van de kroketjes makkelijker te maken (het aardappelmengsel kan nog wel eens plakkerig zijn), zet je een bordje met wat meel neer. Doe wat meel op je handen en pak een bolletje aardappelmengsel, druk dit plat in je hand en leg op het aardappelmatje een stukje hotdog. Rol het worstje in het aardappelmatje en druk alles goed aan (ook de boven- en onderkant) zodat het worstje helemaal afgesloten is. Zet het aardappelkroketje rechtop op het bakblik. Herhaal dit tot de worstjes of het aardappelmengsel op is. Zet het bakblik met de aardappelkroketjes voor een half uurtje in de koeling om op te laten stijven.
  • Verwarm in een ruime pan de olie tot 180° om te kunnen frituren. Haal de kroketjes uit de koeling en frituur de kroketjes per vier of zes stuks (zorg ervoor dat ze wat ruimte in de frituur hebben, want als ze aan elkaar kleven barsten ze open). Wanneer de kroketjes goudbruin zijn, schep je ze eruit en laat je ze even uitlekken op wat keukenpapier.
  • Serveer warm met wat ketchup of chipotle mayonaise.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.