Broodbakjes met tartaar | simoneskitchen.nl

Afgelopen weekend is de klok weer een uur terug gegaan, dus we stevenen rechtstreeks op de winter af.
Dagen worden korter, maar er komen ook leuke tijden aan. Veel feestdagen en dus ook veel bezoek waarvoor gekookt moet worden.
Vaak worden er dan allerlei capriolen uitgehaald om maar indruk te maken op de visite en iedere dude wil dan ook een duit in het culinaire zakje doen.
Broodbakjes met tartaar | simoneskitchen.nl

Als jij vindt dat jij dat niet hoeft te doen, dude: Waarom lees je dit Ć¼berhaupt dan? Ben eerlijk en zeg gewoon dat ook jij indruk wilt maken, wanneer je mensen over de vloer krijgt.
En dat terwijl een dude natuurlijk ook het glas (of het flesje) moet heffen met zijn gasten. Dus eigenlijk moet hij op twee plekken tegelijk zijn: de keuken en bij zijn visite.
Hier hebben we gelijk het probleem te pakken: want een echte dude kan niet multi tasken. Want, waar ladies een aantal dingen tegelijk middelmatig doen, doet een dude 1 ding tegelijk heel goed.
Hoogste tijd dus om na te denken over hoe je twee vliegen in die ene klap kunt slaan.
Hier heb ik wellicht een oplossing voor je dilemma (“Heb je nog Dille, ma?).

Broodbakjes met tartaar | simoneskitchen.nl
EĆ©n waarmee je voldoet aan de verwachting van de gasten door een apart gerechtje te serveren en hier ook nog eens naar hartelust over te kunnen opscheppen onder het genot van een biertje; zonder dat je in de keuken staat met drie centimeter zweet op je voorhoofd.
En natuurlijk ook geheel in de Dude stijl, want de hoofdrolspeler van dit verhaal is… RAUW vlees.
Dat doet toch weer een beroep op de oerinstincten van iedere Dude, rauw vlees eten.
Wist je trouwens dat er ui bij rauwe vlees en vis geserveerd wordt omdat dit de made tegen zou gaan?
Vies verhaal maar helaas waar. Daarom heb je bij haring en bijvoorbeeld tartaar de uitjes altijd erbij.
Tegenwoordig is dit (iets) minder nodig, maar vinden we de uitjes er gewoon lekker bij.
Maar goed, terug naar de showstopper voor iedere Dude op een feestje.
Een krokant bakje gemaakt van witbrood ( een broodbakje dus!) met daarin een heerlijke vulling van tartaar.

Broodbakjes met tartaar | simoneskitchen.nl

Broodbakjes met tartaar

No ratings yet

Leuk en apart idee voor een kleine appetizer of een snack. Zelfgemaakte bakjes van brood met hierin wat lekker op smaak gebrachte tartaar. Ideaal voor Kerst, Sinterklaas of Oud en Nieuw.
clock
voorbereiding 5 minuten
bereiding 15 minuten
totaal 20 minuten

5

Ingrediƫnten

 • 5 witte boterhammen
 • 1 el fijngehakte tijm of kant en klare ProvenƧaalse kruiden
 • 100 gr goede tartaar liefst van de slager, die heeft echt meer smaak. Kenners vragen of de slager tartaar van ossenhaas voor je maakt
 • 1 tl worcestersaus
 • 1 tl tabasco
 • 1 el kappertjes fijn gehakt
 • 1 tl mosterd
 • 2 el bosui ragfijn gesneden

 • Snij de korsten van de witte boterhammen en rol ze dan met een deegroller plat tot ze nog maar een paar millimeter dik zijn.
 • Smeer de platgewalste boterhammen in met olijfolie en sprenkel dan de kruiden eroverheen. Pak een muffinblik en druk de platte boterhammen in de vormpjes goed aan.
 • Zet het muffinblik een kwartiertje op 180 graden in de oven, tot de bakjes krokant en goudbruin zijn.
 • Breng ondertussen de tartaar op smaak met de bosui (hou een beetje apart voor later), peper, zout worcestersaus, tabasco, kappertjes en een beetje mosterd.
 • Vul de broodbakjes met de tartaar en sprenkel over ieder bakje wat van de ragfijne bosui die je achter hebt gehouden.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeƫn voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiƫr pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.