Gevulde jalapeños met gehakt | simoneskitchen.nl

De week tussen Kerst en de jaarwisseling is zo’n week waarin alle Dudes op de hele wereld een klein sprongetje van vreugde maken.
Want we hebben gelukkig die weken met Kerstversieringen en popperig aangeklede huizen met bling bling bomen achter ons.
Nog één of twee weekjes in die Barbie achtige omgeving en dan mag alles weer lekker in de kratten, voor bijna een jaar! Jippie!!!
Maar goed ook, want al die protserige versieringen en mierzoete muziek hebben op zelfs de meest doorgewinterde dudes effect.

Gevulde jalapeños met gehakt | simoneskitchen.nl
De misses zet rond de Kerstperiode steeds regelmatiger van die zoete Kerstnummers op die inbeuken op de mannelijkheid van iedere dude.
Hele drommen artiesten zingen over de mooiste tijd van het jaar met klingelende kerstklokken op de achtergrond.
Iedere dude is natuurlijk voorbereid op Mariah Carey en Wham en weet natuurlijk dat hij zijn dudeschild moet optrekken wanneer deze liedjes uit de boxen rollen.
Maar veel gevaarlijker zijn de instinkers van Cris Rea en Slade die met donkere mannenstem of rockdeun zelfs de allerbeste dude nog voor een deel van hun mannelijkheid kunnen beroven.
Want ook hun songs hoor je tussen de rest van de Kerstnummers door en voor je het weet neurie je die liedjes mee, of erger nog: je zingt gewoon de tekst mee uit volle borst.

Gevulde jalapeños met gehakt | insimoneskitchen.com
En om het dude drama compleet te maken, staat de Misses dan in de deuropening je aan te kijken, terwijl jij je betrapt voelt als een kind met de mierzoete jam nog op je wangen en zegt ze: ‘Zie je wel dat Kerst heel leuk is?’
Helllup!!!
Gelukkig is deze periode weer voor een jaar achter de rug en mag er weer Iron Maiden, Sabbath en Metallica gedraaid worden. En daarvan wordt bij iedere dude het Dudetosteron weer flink aangevuld.
En dan helpt het ook mee dat er bij de jaarwisseling ook weer flink wat vuurwerk afgestoken wordt. Toch meer iets voor dudes, zeg maar.
Hier het beloofde tweede recept voor wat vuurwerk in de mond: jalapeño snacks met een gehaktvulling. Mijn inziens een dudewaardige snack die je mooi tijdens oud en nieuw kunt serveren.

Gevulde jalapeños met gehakt | simoneskitchen.nl

Gevulde Jalapeños met gehakt

Nog geen review

Pittige snack met een heerlijke gehaktvulling
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 20 minuten
bereiding 30 minuten
totaal 50 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 10 jalapeño pepers mooie dikke jongens
  • 250 gr gehakt halfomhalf
  • 100 gr spekdobbelsteentjes
  • 2 tenen knoflook geperst of fijn gehakt
  • ½ ui heel fijn gesnipperd
  • ½ tl chili poeder
  • ½ tl gerookte paprikapoeder ook wel piment; die zoete van la Chinata
  • 2 tl mascarpone
  • 20 gram geraspte oude kaas
  • Paar druppeltjes Tabasco saus

  • 1.Oven voorverwarmen op 150 graden De jalapeño’s in de lengte halveren en de zaadjes en zaadlijsten verwijderen. Naast elkaar op een bakplaat leggen (als je er een hekel aan hebt om bakplaten schoon te maken, even een velletje bakpapier onder de pepers leggen).
  • De spekjes krokant bakken in een kleine koekenpan en hierna uit laten lekken op wat keukenpapier
  • 2.Het gehakt samen met de ui, knoflook en gerookte paprikapoeder in een koekenpan bruin rullen. Gehaktmengsel in een fijne zeef gooien, zodat het vet eruit loopt.
  • De krokante spekjes even met een mes hakken, zodat de structuur iets fijner wordt.
  •  
  • 3.Gehaktmengsel even kort in de staafmixer blitsen zodat het iets fijner van structuur wordt (hoeft geen pap te worden). Hierna de mascarpone, 2/3 van de gehakte spekjes en de chili poeder erdoorheen scheppen en goed mengen.
  • 4.Schep de gehaktmix in de halve pepers en druk een beetje aan, zodat de pepers helemaal gevuld zijn. Strooi wat geraspte kaas over de pepers en zet ze voor een klein half uur in de oven.
  • 5.Haal de jalapeños uit de oven en strooi de overige kruim van de spekjes over de pepers. Afmaken met een druppel tabasco op iedere jalapeño en klaar is je pittige snack.
  • Ideaal om te eten bij een biertje.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.