Dudefood dinsdag: Krokante bacon met een chocodip
Echte dudes zijn vaak mannen van weinig woorden. Nu wordt mij regelmatig verweten dat ik voor een dude nogal lang van stof kan zijn.
Daarom deze week een Dude Food dinsdag waar weinig over gezegd hoeft te worden.
En een simpel maar super doeltreffend recept waarbij de smaakcombinatie voor zich spreekt.
Maar toch eerst nog even een klein verhaaltje over hoe dit receptje tot stand is gekomen…Het was zondag en ik had een keer geen markt op zondag.
Hoogste tijd dus om samen met de Misses leuke dingen te gaan doen.
Ik had me al verheugd op een dagje met de Misses op pad te gaan en bij een of andere stoere tent met haar te lunchen, na een lekkere (bijna) voorjaarswandeling.
Op zaterdag keek ik al uit naar zo’n lekkere zondag samen.
Maar, wat wil het geval? Toen werd het zondag en, zowel de Misses, als ikzelf, waren eigenlijk een beetje labbekakkig.
We hadden gewoon niet zoveel zin om het huis uit te gaan en hingen maar een beetje rond in de stoelen en banken die ons huis rijk waren.
Nu hoor ik jullie denken dat een echte Dude zich niet zomaar overgeeft aan een luie bui en dat klopt ook helemaal.
Maar, en dit spreekt voor mijn defensie, een dude weet ook wanneer hij naar zijn lichaam moet luisteren. En wanneer het lijf roept (of schreeuwt!) dat de dude op de bank moet liggen op zijn vrije dag, dan doet die dude dat dus gewoon.
Het werd dus zo’n zondag. En de Misses vond het volgens mij ook niet erg.
En zo lag ik daar dan, compleet gehoor gegeven aan het natuurlijke instinct dat mij opdroeg om op de bank te gaan liggen en vooral niet teveel te bewegen.
Ik keek loom opzij en riep naar de Misses dat ik wel zin in een snack had.
De Misses keek minimaal net zo lui terug en zei dat ze ook wel iets lustte, iets zoets.
“Nahhh, ik wil liever wat hartigs snacken. Iets met vlees.”, gooide ik in de groep.
En toen begon het touwtrekken: “Zoet, hartig, zoet, hartig, ZOET, HARTIG!”
Na een minuut of vijf ‘zoet’ en ‘hartig’ over en weer gegooid te hebben, tilde ik mijn lijf van de bank en liep naar de keuken om iets zoets te maken.
Iets zoets met een hartige basis, wel te verstaan. Een dude met een plan geeft natuurlijk niet zo gauw op.
En zo stond er nog geen 10 minuten later een zoete én hartige snack op tafel, die door beide partijen gewaardeerd kon worden.
Crispy bacon in een jasje van gesmolten chocola. En om deze snack een beetje pit te geven, heb ik er ook nog wat rode peper bij gedaan. Lekker!
Bacon met een choco jasje
Ingrediënten
- 10 plakjes bacon of ontbijtspek
- 125 gr pure chocola
- 1 rode peper zeer fijn gesneden (zaden en zaadlijsten verwijderd)
Instructies
- Bak de reepjes bacon of ontbijtspek in een droge koekenpan krokant. Laat even uitlekken op wat keukenpapier
- Smelt de chocola au bain marie
- Haal de afgekoelde bacon voor 3/4 van de lengte door de gesmolten chocola of gebruik een kwastje om de chocola op de bacon te smeren. Bestrooi de chocola met wat stukjes rode peper.
- Laat de chocola op de bacon even hard worden (zet het anders even in de koeling om het sneller te laten uitharden).
- Serveer de bacon choco snacks met een lekker biertje of zoete, witte wijn.
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.