Pad in een gat of toad in a hole | simoneskitchen.nl

Het is verdikkeme al juni en ik vind er gewoon nog steeds niks aan.

Waar het weer normaal gesproken van een niveau had moeten zijn dat er al lang en breed 4 tot 5 dagen in de week grote stukken vlees op de BBQ kunnen worden gegooid, moeten we het dit jaar doen met veel regen en, erger nog, veel harde wind. Nee, niet die harde wind die je kan laten na een Mexicaanse bruine bonenschotel, viespeuken. Ik bedoel die kille rukwinden die het as uit de BBQ rechtstreeks bij de buren de tuin inblaast. Ook hier kan men nog wel mee leven (het is per slot van rekening niet je eigen tuin), maar dat de wind zo hard is dat hij ook het vlees op de BBQ er spontaan achter aan blaast, maakt het gewoon niet leuk!

20150601-MH2A0724

Afgelopen weekend nog finaal weg geregend in een bootje. En nee, in een bootje kun je niet schuilen. Gewoon niet leuk!
Ok,, ik geef het toe; ik ben wat BBQ’en betreft een ‘mooiweer Dude ‘ en ga niet zielig onder een parapluutje in de stromende regen mijn biefstukje op de buitengrill maken.

En omdat ik nu niet kan BBQ’en, heb ik ook minder trek in salades. En dat dan juist weer als de Misses midden in een ‘ik doe aan de lijn festijn’ zit.
Terwijl ik gedwongen salades zonder dressing eet, dwalen mijn gedachten af naar veel Dudewaardiger gerechten.
Zo wil ik al tijden een keer die authentieke Britse hartige taart met die rare naam maken.
Iets met kikkers of zo was het, toch? Oh ja, toad in the hole. Dat was ‘m; Pad in een gat.
Heerlijke hartige taart van braadworst en bladerdeeg. Lekker! Echte winterkost.

20150601-MH2A0732

Geweldig om te maken, ware het niet dat er twee kleine probleempjes zijn: het is juni, dus een winters maal als pad in een gat past niet zo goed als het bijna zomer is.
En ten tweede: de Misses verwacht nog steeds dat ook de DudeFood keuken haar receptuur aanpast naar het Paleo eetpatroon (dus geen bladerdeeg!!!).
Aan de andere kant: is het zulk hondenweer dat iedere pad in Nederland wel twee keer nadenkt voor hij uit zijn holletje komt.
Dus als ik een passende oplossing voor die bladerdeeg verzin, heb ik alsnog een worstentaart uit de oven.
Mijn comfortfood voor het slechte weer…

20150601 MH2A0724

Worstjestaart uit de oven (paleoproof)

Nog geen review

Hartige taart uit de oven met ei in plaats van bladerdeeg
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 5 minuten
bereiding 40 minuten
totaal 45 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 8 goede biologische kwaliteit varkensworstjes, of chipolataworstjes
  • 4 eieren
  • 1 tl mosterdpoeder
  • 50 ml kokosmelk
  • 150 gr doperwtjes
  • 1 rode peper in hele dunne reepjes gesneden zaden en zaadlijsten verwijderd
  • 2 el olijfolie

voor de dikke uienprut:

  • 20 g kokosolie
  • 2 uien in dunne ringen
  • 1 teen knoflook in dunne plakjes gesneden
  • 50 ml kippenbouillon
  • 100 ml sangiovese azijn
  • Scheutje tobasco

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schenk de olijfolie in een niet te diepe ovenschaal zodat de hele bodem bedekt is. Doe de worstjes in de ovenschaal en zorg dat ze lekker helemaal met olie bedekt zijn. Hierna een minuutje of 10 garen in de oven.
  • Klop ondertussen de eieren met de mosterdpoeder, wat peper en zout los en voeg eventueel wat kokosmelk toe aan het mengsel.
  • Haal de ovenschaal uit de oven en schenk het eimengsel voorzichtig om de worstjes heen. Laat vervolgens de doperwtjes en de ragfijn gesneden peperreepjes in het eimengsel vallen en bak het geheel in circa 30 minuten af. Na een minuut of 15 bakken, iedere vijf minuten even kijken hoe het gaat met de garing van het eimengsel.
  • Maak intussen de uienprut door de kokosolie in een pan te smelten. Gooi de uienringen en iets later de knoflook met een beetje zout en peper in de olie en bak deze op een middelhoog vuur in een kleine 10 minuten zacht en glazig. Giet de sangiovese azijn of balsamico erbij en laat enkele minuten pruttelen met af en toe roeren. Giet zo nu en dan wat bouillon erbij en laat lekker sudderen tot er een mooie lobbige saus is ontstaan. Proeven en de smaak afmaken met zout, peper en tobasco.
  • Ovenschaal uit de oven halen en de worstentaart serveren in mooie stukken met een dikke lepel van de uienjus en naar wens nog wat gekookte groente ernaast.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.