Simone's Kitchen

Dudefood Dinsdag: Gevulde jalapeños (deel 1)

Gevulde jalapeno

Bijna Kerst! En dan is het tijd voor allerlei lekkere hapjes. Het is natuurlijk altijd tijd voor lekkere hapjes, maar in deze tijd van het jaar nog meer dan anders.
Want wat alle dudes horen te weten is dat Kerstmis het moment van het jaar is om te delen. Delen met familie, vrienden en iedereen. Kadootjes geven en lekker eten delen.
Over lekker eten en delen gesproken: ik wil ook graag een compliment uitdelen aan iemand.
Het compliment is niet voor een dude, maar voor een dame. Echter wel zo’n stoere dame dat zij wat mij betreft een Master Dudess is. Ik heb het hier over Mindy Woods, deelneemster van Masterchef Australië 2012.
Zij heeft er in feite voor gezorgd dat deze dude op de Dude Food toer is gegaan. Veel vrouwen hadden dit al tevergeefs geprobeerd en onze Mindy heeft het ook voor elkaar gekregen.
Een beetje hetzelfde effect wat de smartphone op alle mannen wereldwijd heeft gehad. De smartphone heeft namelijk voor elkaar gekregen waar generaties vrouwen niet in zijn geslaagd: Mannen gaan eindelijk zittend plassen.

Gevulde jalapeños | simoneskitchen.nl

Mindy kookt met pittige uitgesproken smaken en met name de Dude Food challenge ( hoe kan het ook anders) die zij gewonnen heeft, is de inspiratie voor DudeFood Dinsdag geweest.
Dus hulde aan MasterDudess Mindy. Hier haar winnende recept, gevulde jalapeños met een pittige mole saus.
Helaas is zelfs deze  Uber Dudess niet perfect en heeft ze een vegetarische (kaas)vulling gemaakt. Daarom volgende week mijn eigen recept van gevulde jalapeños; met vlees!

Gevulde jalapeños | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Gevulde jalapeños (veggie style)

Pittige jalapeño pepers gevuld met kaas
Voorbereidingstijd: 40 min
Bereidingstijd: 20 min
Totale tijd: 1 uur
Porties: 3 tot 5

Ingrediënten

De Jalapeños

  • 15 verse Jalapeño pepers beetje mooi dikke jongens
  • 200 g ricotta
  • 200 g Parmezaanse kaas geraspt
  • 50 g Cheddar kaas (geraspt)
  • rasp van 1 limoen
  • sap van een halve limoen
  • 60 gram panko of paneermeel als je geen panko kunt vinden
  • 2 losgeklopte eieren in een schaaltje
  • Olie om in te frituren
  • Scheutje goede extra vierge olijfolie
  • Beetje tabasco saus

Pittige (guaca) mole saus

  • 2 rijpe avocado’s schil en pit verwijderen
  • sap van 2 limoenen
  • 1 groene peper zaadjes en zaadlijsten verwijderen
  • 1 bosje koriander
  • 1 tl pompoenpitjes

Instructies

  • 1 Oven voorverwarmen op 160°C. Bakplaat klaarzetten en bedekken met bakpapier
  • 2 Iedere Jalapeño over de lengte insnijden en met een beetje pielen de zaadjes en zaadlijsten verwijderen. Zorg ervoor dat je de pepers zo min mogelijk opensplijt. Meng de helft van de Parmezaanse kaas met de ricotta, cheddar, limoenrasp, limoensap en roer dit door elkaar. Zout en peper naar smaak toevoegen. Vul de uitgeholde pepers met het kaasmengsel en druk de pepers dicht. Met een stukje keukenpapier de Jalapeños van buiten schoon maken.
  • 3 Meng de rest van de Parmezaanse kaas met de panko in een grote kom. Combine remaining parmesan with panko breadcrumbs in a bowl. Haal de pepers door het eimengsel en daarna door de pankomix en zet ze vervolgens minimaal 10 minuten in de vriezer om het kruim en de vulling iets te laten uitharden.
  • (Dude tip: ik merkte bij het frituren in stap 5 dat het krokante beslagje van de jalapeños afgleed. Daarom heb ik de pepers vanuit de vriezer een tweede keer gepaneerd (eerst door de bloem, dan het eimengsel en nog een keer door de pankomix)
  • 4 Voor de saus alle genoemde saus ingrediënten in de keukenmachine of staafmixer gooien en pureren. Hierna het prutje zeven.
  • 5 Verhit een frituurpan of pannetje met frituurolie tot 160 graden, Wanneer de olie op temperatuur is, de jalapeños per 3 stuks frituren tot ze mooi goudbruin zijn en hierna laten uitlekken op wat keukenpapier. Vervolgens op de bakplaat leggen en voor minimaal tien minuten in de voorverwarmde oven om de pepers nog even gaar te laten worden.
  • 6 Om het helemaal Dudey op te dienen vul je borrelglaasjes tot de helft met de pittige, groene saus en druppel hier wat olijfolie en een paar druppels tabasco saus op. Leg op ieder glaasje een gefrituurde jalapeño peper en server ere en tequila of koud biertje bij.
Gevulde jalapeños met kaas | simoneskitchen.nl

Delen is fijn!

Avatar

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.

3 comments

  1. Avatar

    Ja. Ik wil nu ook gefrituurde jalopenos. Met mole.
    Pepers en gefrituurd. Iets beters kan er bijna niet bestaan….

  2. Pingback: Dudefood dinsdag: Masterchef en pizza's uit Midden Amerika | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!