Trio van sliders | simoneskitchen.nl

Gisteren was het zover: het was officieel de eerste dag van de zomer!
Zomer, lekker! Mooi weer, goede temperaturen, T-shirts, korte rokjes, lachende mensen, zon, zee, strand en natuurlijk… BARBECUE!!!!

Barbecue, het ultieme eerbetoon dat je als man aan de zomer kunt brengen. Dat begrip waarbij man en dude allebei kunnen zeggen: “schat, vandaag barbecue, dus ik kook” En of je het wel of niet laat aanbranden, maakt niet uit.
Jij hebt immers als ‘man of the house’ voor het gezin gezorgd en vlees op de plank geleverd (naast het brood met kruidenboter). Wat voelen mannen zich toch vreselijk onmisbaar in de zomer. Zo op die momenten dat er ge’BBQ ed moet worden.

Mini sliders | simoneskitchen.nl

En, hoewel ik een voorvechter ben van DudeFood op een structurele basis, dus echte mannen niet alleen achter de BBQ, maar ook zo nu en dan in de keuken.
Zelfs ik moet bekennen dat ook deze Dude nog steeds iets meer rechtop gaat staan, wanneer we het over de barbecue hebben en dan snel zegt: ‘Barbecue? Ga maar even opzij, Dat doe ik wel.’Trouwens over rechtop staan gesproken: Laatst vroeg iemand aan me of ik dikker was geworden. Waarop ik schoorvoetend zei: ‘Nee, ik ben gewoon meer rechtop gaan lopen.’

Maar goed, terug naar de zomer. Ik had er zin an. Ik had er vreselijk zin an.
Bijna jammer dat deze dude gisteren op de markt moest werken, maar als je dan toch op de markt staat… dan maar in de zomer! Heerlijk… dacht ik.
De eerste dag van de zomer ben ik (samen met al mijn heerlijke producten) zowat van de markt afgeblazen door regenbuien die meer op de waterkanonnen van de ME leken, die ingezet worden om opstandige voetbalsupporters van de Dam te spuiten.
En vandaag ook al geen zomers weer. De voorspelling voor een zomers begin luidt: grauw, koud, winderig en vooral nat met overal wat fikse regen.

Alles behalve barbecue weer, dus.
Maar het BBQ virus jeukt en het kriebelt aan alles dat: ‘Dude’ schreeuwt. Sterker nog: het tintelt ook bij alles dat ook maar een klein beetje Dude-heid uitstraalt.

Er moet gewoon iets van de BBQ af komen. Toch weiger ik om achter een BBQ te gaan staan onder een paraplu en in de stromende regen. Dit is echt het allerlaatste wat deze Dude doet.
Dan maak ik nog liever iets dat op een kleine manier de zomer eert, vanuit de warme en droge keuken.
En dat bracht me weer op een idee. Sliders maken.
Ja, sliders. Je weet wel, van die hamburgers die zo klein zijn dat je ramen en deuren dicht moet houden als je die eet, omdat ze anders van je bord waaien.
Ik vond het gewoon leuk om een paar van die sliders te maken en op die manier toch nog een klein beetje de komst van de zomer te eren.
Ok, ik geef toe dat een hamburger van een half pond of meer veel mannelijker is dan deze broodjes van het formaat: vul je holle kies ermee. Nee wacht, vul je holle kies er maar met twee.Maar toch laat dit ook weer zien dat iedere Dude naast zijn ruwe, rauwe en stoere kant, ook een sophisticated en elegant karaktertrekje kan hebben. Om te voorkomen dat iedereen denkt dat DudeFood sjiek en fancy is, adviseer ik om er gebakken aardappels in de schil bij te serveren. Stoer en vreselijk lekker! Of anders passen deze perfecte frietjes er ook goed bij!

Kleine mini sliders | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Trio van sliders (hamburgers maar dan klein en als snack)

Heerlijke mini hamburgers van worst, kip of salami als snack of voorgerecht.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

 • 2 goede braadworsten of 4 lekkere chipolataworstjes
 • ½ goede dikke salami
 • 200 gr kipdijvlees
 • hamburgerbroodjes
 • 2 tomaten in dunne plakjes gesneden
 • Baby krulsla uit elkaar gepeld in mooie blaadjes
 • 2 plakjes mooie parmaham
 • 2 plakjes cheddar cheese
 • 1 rode ui in dunne ringen gesneden
 • ketchup
 • goede mayonaise

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
 • Ontdoe de worsten van hun velletje en meng het vlees hieruit goed door in een kom. Hak het kipdijvlees in de Magimix of een goede staafmixer tot gehakt, doe dit in een tweede kom en voeg kruiden en specerijen naar wens toe. Je kunt trouwens op dit moment nog geweldig variëren met het toevoegen van kruiden en specerijen om jouw eigen unieke miniburger te maken. Denk aan: paprikapoeder, venkelzaadjes, of voor een Oosterse variant lekker wat fijn gesneden gember. Maak van de twee soorten gehakt hamburgertjes met een diameter van maximaal 10 centimeter. Snij de salami diagonaal in plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Fruit de rode uiringetjes zachtjes in een koekenpan.
 • Bak de hamburgertjes in een hete koekenpan of grillpan gaar en bak de plakken salami ook even goed uit (bij de salami geen vet in de pan). Zet het breekbrood of de mini broodjes in de oven en stel in op de aangegeven afbaktijd. Leg twee minuten voor je de reguliere (worst) burgertjes uit de pan haalt, een kwart van een plakje cheddar op de burger, zodat deze mooi mee smelt.
 • Haal het afgebakken brood na de baktijd uit de oven en breek in mooie stukjes (zie foto) en snij ze lekker doormidden.Beleg de broodjes op de volgende manier:

Reguliere burger

 • ketchup, blaadje krulsla, burger met gesmolten cheddar, plakje tomaat, beetje mayonaise, dakje brood en een kleine prikker door het broodje heen

Kipburger

 •  chili saus, kipburger, ringetjes rode ui, dakje brood en een kleine prikker door het broodje heen

Salamiburger

 •  mayonaise, plakje salami, plakje parmaham, schijfje tomaat, dakje brood en een kleine prikker door het broodje heen
 • Serveer deze zalige burgertjes als snack of voorgerecht en wanneer je er een maaltijd van wilt maken, zijn wat mooie gebakken aardappelen een prachtige aanvulling.
Gang: Snack
Keuken: Amerikaanse keuken
Trefwoord: hamburger

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!
Mini sliders | simoneskitchen.nl

Delen is fijn!