Hartige bladerdeeg muffins met pesto en ham | simoneskitchen.nl

Jarenlang heeft deze Dude zich op zijn tong moeten bijten, wanneer het op andere mensen de ongezouten waarheid zeggen, aankwam.
Ik heb het hier over de tijd dat ik nog niet op de markt stond en loonslaaf was bij diverse grote bedrijven.

In die tijd liep ik dag in dag uit in driedelig pak en met name bij vergaderingen moest je dan altijd de zo geheten diplomatieke antwoorden geven, wanneer er weer eens een (vaak nutteloze) discussie ontstond onder de aanwezige managers.
Het feit dat ik vaak te ongeduldig was voor die lulkoek onderwerpen op een vergaderagenda in combinatie met mijn sterke non verbale uitstraling, heeft me dikwijls pittige reprimandes opgeleverd bij mijn beoordelingsgesprekken.
Mijn gezicht ging al snel op standje onweer staan, wanneer er over een weer een gesprek ontstond dat weer bol stond met van die nietszeggende, maar onder managers o zo populaire uitdrukkingen.
“Tja, betreffende de kleur appeltjesgroen of grasgroen in de nieuwe advertentie, wil ik nu graag wel even met elkaar epibreren.”, riep dan zo’n typische manager die boven was komen drijven door gebrek aan gewicht. Het antwoord van de voorzitter van de vergadering was dan iets in de trant van: “Is dat iets waar we hier een hamerstuk van willen maken, of past dit agendapunt beter in een BiLa?” Wanneer er zo’n verhandeling ontstond, ging mijn snapper op standje passief, pakte ik mijn Bullshitbingo lijstje erbij en begon rustig de bullshit management termen af te strepen.Ik had gewoon echt zo’n bingo kaart gemaakt met allemaal van die halfzachte uitdrukkingen en streepte er lustig op los wanneer de andere managers zich dan verwoed in de discussie mengden.
Met een dikke stift streepte ik dan in steeds rapper tempo kreten door als: we moeten dit monitoren, win-win situatie, faciliteren en KPI.
Na vijf minuten kwam ik tot de ontdekking dat ik nog maar 1 uitdrukking nodig had om de kaart vol te hebben en als dan het verlossende: pro-actief werd uitgesproken, sprong ik op en schreeuwde uit volle borst: “BINGO!”

Hartige bladerdeeg muffins | simoneskitchen.nl

En als iedereen dan was stil gevallen en mijn directeur met een kop als een tomaat en stoom uit zijn neus aankeek, wist ik dat ik na de vergadering weer een BiLa met de directeur zou hebben.
Joh, wat ben ik blij dat ik dat niet meer heb en dat ik op de markt nu gewoon kan zeggen wat ik denk en wat ik vind.
Ik hoef geen coachingsgesprekken meer te voeren met zure mensen waarvan je op voorhand toch al weet dat die nooit gaan veranderen omdat die gewoon altijd negatief blijven doen.
Tegenwoordig kan ik lekker tegen zo’n mens met zo’n zuurpruimen gezicht zeggen: “Kunt u misschien iets verder van mijn kraam af gaan staan? Anders slaat mijn mayonaise in de schift. Dank u wel.”
Nee, in zoet broodjes bakken ben ik nooit een ster geweest. Ik heb er zogezegd nooit in kunnen excelleren en non verbale communicatie zal altijd een ontwikkelpunt in mijn competentieprofiel blijven.
In het kader van ongezouten mening en geen zoete broodjes, vandaag een recept voor lekkere hartige muffins met pesto en rauwe ham.
Heerlijk als zoute snack bij de Vrimibo. “BINGO!”

Hartige bladerdeeg muffins | simoneskitchen.nl

Hartige bladerdeeg muffins | simoneskitchen.nl

Hartige bladerdeeg muffins met pesto en rauwe ham

Nog geen review

Super eenvoudig en snel om te maken deze lekkere hartige "muffins". Ideaal als last minute gerechtje voor onverwacht bezoek bijvoorbeeld.
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 30 minuten
totaal 40 minuten

5 stuks

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg koelvak supermarkt
  • 100 gram pesto
  • 100 gram rauwe ham
  •  

  • Verwarm de oven voor op 180 ˚C.
  • Rol het bladerdeeg uit en laat op het papier op het keukenblad liggen. Smeer in met de pesto en beleg dit met de rauwe ham.
  • Rol vervolgens weer losjes op en snij de rol in 5 gelijke stukken.
  • Neem een muffin bakblik en doe hier de stukken bladerdeeg in met de gesneden kanten naar boven. Druk even aan in het blik en zet in de oven voor een minuut of 30 of tot goudbruin.
  • Serveer warm!

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.