Zoete flammkuchen | simoneskitchen.nl

Eigenlijk is het best moeilijk om een zoet gerecht te maken en dit gerecht dan ook nog een beetje mannelijk over te laten komen.
De meeste lezers weten inmiddels dat ik geen fan ben van desserts en zo. Begrijp me niet verkeerd: ik vind nagerechten heerlijk.
Maar wanneer ik ze moet maken, voel ik me vaak zo  beperkt.
Al dat afwegen en zo. Ik hou daar gewoon niet van.
En toch heb ik vandaag zin in wat zoets. Alles in mijn lijf schreeuwt: CHOCOLA!
Oh nee, de dude begint toch niet langzaam een vrouw te worden??
Kijk, vrouwen hebben chocola, waar mannen duct tape hebben; je lost er alles mee op.
Maar om nu ineens een schreeuwende trek in duct tape te hebben… dat hoor je toch minder vaak.
Over chocolade zijn prachtige spreuken bedacht. Ik zal er hier een paar met jullie delen.

Zoete flammkuchen | simoneskitchen.nl

Komt ie: “Echte kracht is een reep chocola met je blote handen in vier stukken breken en toch maar één stuk opeten.”
Of wat dacht je van deze: “Chocolaatjes en verjaardagen lijken erg op elkaar; je geniet er meer van als je niet telt hoeveel je er hebt gehad.”

Maar goed, ik klets er omheen. Ik heb gewoon trek in chocola en ik wil niet weer gewoon een hele reep in m’n giechel stoppen.
Ik wil het gevoel hebben dat ik iets heb gekookt met chocolade, zodat je jezelf nog een beetje in de maling kunt nemen en kunt zeggen: “Nou, ik heb anders best hard moeten werken, voordat ik dit kon eten, hoor.”

Wat een gedoe is dit ook eigenlijk; jezelf voor de gek houden om iets calorierijks te kunnen eten.
Blij dat ik een dude ben en niets geef om die extra calo’s.
Trouwens chocola is heel gezond voor je. Want chocola wordt gemaakt van cacao en dat komt weer van een plant. Dus eigenlijk is chocolade salade.
Zie je wel? Chocola past in ieder dieet. Basta!

En toch heb ik nog steeds trek in chocola. Dat gezwets over cacao en zo maakt het echt niet minder.

Flammkuchen | simoneskitchen.nl

Ik moet eigenlijk even een beetje vals spelen, want met zoete gerechten in de keuken ben ik gewoon niet de sterkste. Daarom maar even wat ‘inspiratie opgedaan’ (vaak een duur woord: voor: receptje gejat) op de site van Rutger bakt.
Rutger gooit er efkes een paar stoere flammkuchen in op zijn site en jawel, daar staat gewoon ook een zoete variant tussen.. met chocola! Joepie!!
Die moet ik ook even proberen.
Hier een recept voor zoete (en machtige) flammkuchen met chocolade en noten. Zwaar ‘geïnspireerd’ op de zoete flammkuchen van Rutger.

Zoete flamkuchen | simoneskitchen.nl

Flammkuchen met chocola en verschillende noten

5 van 1 stem

Een zoete variant op de traditionele Flammkuchen. Deze is belegd met verschillende noten en brokken heerlijke pure chocolade.
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 5 minuten
bereiding 15 minuten
totaal 20 minuten

3 -4

Ingrediënten

  • 1 rol vers Flammkuchendeeg of pizzadeeg
  • 60 gr kwark
  • 60 gr creme fraiche
  • 1 ei
  • 1 tl  vanille extract
  • 25 gr hazelnoten grof gehakt
  • 25 gr pecannoten grof gehakt
  • 25 gr amandelen grof gehakt
  • 70 gr pure chocola in brokken gehakt
  • 4 el karamelsaus

  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Rol het deeg uit over een bakplaat
  • Meng de kwark met de creme fraiche, het ei en de vanille extract en smeer die uit over het deeg
  • Strooi hier de gehakte noten en de choco brokken overheen en zet de bakplaat voor 15 tot 20 min in de oven. De Flammkuchen is klaar wanneer het deeg lekker knapperig is.
  • Sprenkel de karamelsaus over de koek en snij hem in handzame stukken. Eet smakelijk!

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.