Simone's Kitchen

Zo maak je zelf… vanille extract!

Zelf vanille extract maken

Zelf vanille extract maken

In deze rubriek laat ik je zien hoe je producten die je regelmatig gebruikt zelf kunt maken. Want niet alleen is het leuk om zelf de keuken in te duiken, het is ook vaak helemaal niet moeilijk én je weet precies wat je eet. Win-win-win! 

Deze keer leg ik je uit hoe je zelf vanille-extract kunt maken. 

Je hebt het vast wel eens gezien in een bakrecept. Vanille-extract. Maar wist je dat het echt belachelijk simpel is om dit zelf te maken, én een stuk goedkoper dan steeds vanille-extract te moeten kopen. Ik leg je uit hoe. 

Het enige wat je nodig hebt om te beginnen is een paar vanille stokjes én wodka. En dan vervolgens is het een kwestie van wachten tot de stokjes hun smaak hebben afgegeven aan de wodka. Hou er zeker anderhalve maand voor aan.

Met de huidige prijs van vanille is het geen gek idee om zelf vanille extract te maken. Want ondanks dat je er wel even op moet wachten is het uiteindelijk een stuk goedkoper. Doen dus!

De rest van de basis recepten vind je hier.

Zelf vanille extract maken
Print recept Pin recept
No ratings yet

Zelf vanille extract maken

Makkelijk om zelf te maken en leuk om te doen!

Ingrediënten

  • 3 vanillestokjes
  • 200 ml wodka
  • Glazen flesjes of een glazen pot

Instructies

  • Snijd de vanillestokjes in de lengte open en plaats deze in de glazen fles. Giet hier de wodka bovenop en sluit de fles goed af. Zet de fles op een koele, donkere plek en laat minimaal 1,5 maand staan. Schud regelmatig.
  • Je zult zien dat de wodka steeds donkerder van kleur wordt. Deze neemt alle smaak uit de vanillestokjes op. Na 1,5 maand is het vanille-extract goed om te gebruiken. Je kunt de vanillestokjes er gewoon in laten zitten.
  • Tip: je kunt de vanillestokjes ook in de fles wodka zelf doen, als je geen losse fles hebt.
Gang: Basis
Trefwoord: vanille

Delen is fijn!

Avatar

Robbin de Bont

Ik ben Robbin. Ik hou van alles dat met eten te maken heeft. Al van kleins af aan sta ik in de keuken, en heb ik jaren in een speciaalbiercafé gewerkt, en meer dan twee jaar als barista. Ook heb ik een passie voor hockeyen, food fotografie en styling en staat mijn kleine appartement he-le-maal vol met planten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.