Deze heerlijke yoghurt ijsjes met vanille en frambozen kun je gerust zonder schuldig gevoel van genieten. Ze zijn makkelijk om te maken in ijsvormpjes en daarna is het eenvoudigweg een kwestie van geduld hebben voor je er van kunt gaan genieten!

Yoghurt ijsje met vanille

Yoghurt ijsjes met vanille en frambozen

Als het zomer is en de mussen van het dak vallen van de hitte, dan kan ik intens genieten van een lekker ijsje. Maar ja de meeste ijsjes zitten natuurlijk bomvol met suiker en dat maakt het dan niet meteen de beste keuze als je ook nog in je bikini wilt passen. Haha… Nu maakte ik al eens eerder supersnel ijs uit de blender in 1 minuut en dat is overigens echt een aanrader, maar dit keer wilde ik voor een wat traditioneler effect gaan.

Ik had bij de Blokker waterijsjes houders gekocht en die moesten natuurlijk uitgeprobeerd worden. Ik koos voor makkelijke yoghurt ijsjes met vanille yoghurt en frambozen. Vanille yoghurt zit trouwens volgens mij ook suiker in, dus je kunt dit ook goed vervangen voor gewone Griekse yoghurt met wat extra vanille eraan toegevoegd. Dat is waarschijnlijk de betere optie.

Drie yoghurt ijsjes op een rij

Uit de vorm krijgen

Ik moet eerlijk bekennen dat ik altijd gillend gek word als ik de ijsjes uit de vormpjes moet peuteren. Het duurt een eeuwigheid voor je het eruit kunt trekken. Onder warm water helpt een beetje maar je moet natuurlijk ook weer uitkijken dat je de yoghurt ijsjes met vanille niet veranderd in een plasje vanille yoghurt. Sinds een tijdje kun je bijna overal siliconen vormpjes vinden. Ik ben daar groot fan van. Zoveel makkelijk!

Kijk maar naar deze chocolade ijsjes. Zien er mooi uit én haal je zo uit de vormpjes. Deze maakte ik dus evenwel niet in siliconen vormpjes. Deze ijsjes maakte ik in 2011 (ja een tijdje terug dus) en toen was dat nog een stuk minder algemeen.

Yoghurt ijsje met vanille

Vier uur in de vriezer

Voor het beste resultaat laat je de ijsjes zo ongeveer 4 uur in de vriezer zitten tot ze mooi hard zijn geworden. Dan haal je het uit de vriezer en ga je op je handen zitten tot je ze uit de vorm kunt trekken. Te snel is geen goed idee want je trekt dan zo het stokje eruit terwijl het ijsje in de vorm blijft plakken. Ik spoel de onderkant van de vormpjes vaak wel af met water, maar ook dan heb je nog steeds geduld nodig.

Een voordeel; het is wel de moeite waard. Overigens zijn deze ijsjes wat ijziger dan ijsjes met room. Dat maakt het ook meteen lekker fris!

frambozen en vanille ijsjes

Yoghurt ijsjes met frambozen

5 van 1 stem
GangDessert
KeukenGezonde keuken

Lekker en snel gemaakt met vanille yoghurt
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 4 uur
totaal 4 uur 10 minuten

8 ijsjes

Materiaal

  • Vormpjes voor waterijsjes

Ingrediënten

  • 500 gr vanille yoghurt
  • 125 gr frambozen
  • 1 eetlepel poedersuiker

  • Mix de yoghurt met de poedersuiker en proef even of het naar je smaak is.
  • Vul je waterijsjes houder bijna tot de rand met het yoghurtmengsel.
  • Pureer de frambozen en doe de puree bovenin de houders. Roer dit even door met een sateprikker voor een leuk gemarmerd effect.
  • Minimaal 4 uur in de vriezer en smullen maar!

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 68kcal | Koolhydraten: 14g | Eiwit: 3g | Vet: 0.2g | Verzadigd vet: 0.1g | Meervoudigd onverzadigd vet: 0.1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 0.04g | Cholesterol: 1mg | Natrium: 36mg | Kalium: 145mg | Vezels: 1g | Suiker: 13g | Vitamine A: 13IU | Vitamine C: 5mg | Calcium: 99mg | Ijzer: 0.2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.