frambozen en vanille ijsjes

Frambozen en vanille yoghurt ijs

Op zoek naar de originele foto’s van dit recept zet ik schijf een aan… Een hoop gerammel, gekraak en gesteun…. maar wat er ook gebeurt; er verschijnt geen icoontje in mijn beeldscherm dat de schijf tot leven is gewekt… Hmmm, dat voorspelt niet veel goeds. Schijf 2 dan maar proberen? Ik weet tenslotte ook nog niet precies waar deze foto’s opstaan. Twee jaar geleden was ik nog iets minder georganiseerd met mijn foto’s en dus staan ze een beetje door elkaar. Maar wel allemaal “veilig” weggezet op externe harde schijven… Ik zet schijf 2 dus aan. Lampje gaat aan. Maar alweer… geen verbinding met de computer…

 

Iets minder zeker van mijn zaak zet ik nu schijf 3 aan en de geschiedenis herhaalt zich… Geen enkele respons! Wat is dit nu weer voor achterlijk gedoe… Bij schijf nummer 4 begint er eindelijk beweging in te komen en zowaar… deze doet het nog… En met een beetje pijn en moeite heb ik uiteindelijk het origineel van 1 foto terug gevonden. Echt blij wordt ik er natuurlijk niet van, want de frambozen ijsjes zijn uiteraard niet de enige foto die ergens in de donkere duisternis van de archieven verzeilt is geraakt. Ik heb inmiddels ongeveer 6 harde schijven versleten, want ja… ook die dingen hebben een einde. Laat je dus niet wijs maken dat het opslaan van al je kostbare foto’s en andere documenten veilig is op een externe schijf. Dat is het niet.

Ik ben dan ook wel dubbel blij dat behalve via externe schijf al mijn (recente) bestanden ook in ‘de cloud’ staan. Na heel veel backup services te hebben getest heb ik uiteindelijk gekozen voor JustCloud (en niemand heeft me betaald om dat te zeggen..). Eenvoudig, maar het werkt geweldig. Elke nacht (mijn Mac staat meestal aan) wordt er automatisch een backup gemaakt van de nieuwe bestanden, geupdate files worden aangepast en ergens opgeslagen. Ik realiseer me dat ook hier van alles mis kan gaan, maar ja, je moet ergens vanuit kunnen gaan en ik vind het toch wel een fijn idee dat ik die gegevens niet kwijt raak. Ik ben wellicht ‘overprotected’ als het gaat om foto opslag, maar zoals maar weer blijkt; dat is geen overbodige luxe. En zelfs nu nog raak ik foto’s kwijt. Want hoewel al mijn zakelijk gemaakte foto’s keurig netjes zijn opgeslagen, zijn al de foto’s die ik ooit gemaakt heb voor mijn blog een stuk minder goed opgeborgen. En om eerlijk te zijn – die vind ik stiekem eigenlijk belangrijker! Want een klant heeft die foto’s al lang gedownload en de kans dat iemand ze ooit nog eens nodig heeft is nihil. In tegenstelling tot ondergetekende…

Ok, tijd om daar dus verandering in te brengen! Maar je bent dus gewaarschuwd! Vertrouw niet op externe schijven!! En om al dat gesteun en gekreun goed te maken een ijsje… Want de weersvoorspelling voor morgen is tropisch (!!) dus tijd voor zo’n super simpel en heerlijk ijsje… Geniet ervan!

frambozen en vanille ijsjes
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Frambozen yoghurt ijsjes

Porties: 8 ijsjes

Ingrediënten

  • 500 gr vanille yoghurt
  • 125 gr frambozen
  • 1 eetlepel poedersuiker

Instructies

  • Mix de yoghurt met de poedersuiker en proef even of het naar je smaak is.
  • Vul je waterijsjes houder bijna tot de rand met het yoghurtmengsel.
  • Pureer de frambozen en doe de puree bovenin de houders. Roer dit even door met een sateprikker voor een leuk gemarmerd effect.
  • Minimaal 4 uur in de vriezer en smullen maar!

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

 

 

Delen is fijn!