Yoghurt ijsjes met vanille en frambozen
Deze heerlijke yoghurt ijsjes met vanille en frambozen kun je gerust zonder schuldig gevoel van genieten. Ze zijn makkelijk om te maken in ijsvormpjes en daarna is het eenvoudigweg een kwestie van geduld hebben voor je er van kunt gaan genieten!
Yoghurt ijsjes met vanille en frambozen
Als het zomer is en de mussen van het dak vallen van de hitte, dan kan ik intens genieten van een lekker ijsje. Maar ja de meeste ijsjes zitten natuurlijk bomvol met suiker en dat maakt het dan niet meteen de beste keuze als je ook nog in je bikini wilt passen. Haha… Nu maakte ik al eens eerder supersnel ijs uit de blender in 1 minuut en dat is overigens echt een aanrader, maar dit keer wilde ik voor een wat traditioneler effect gaan.
Ik had bij de Blokker waterijsjes houders gekocht en die moesten natuurlijk uitgeprobeerd worden. Ik koos voor makkelijke yoghurt ijsjes met vanille yoghurt en frambozen. Vanille yoghurt zit trouwens volgens mij ook suiker in, dus je kunt dit ook goed vervangen voor gewone Griekse yoghurt met wat extra vanille eraan toegevoegd. Dat is waarschijnlijk de betere optie.
Uit de vorm krijgen
Ik moet eerlijk bekennen dat ik altijd gillend gek word als ik de ijsjes uit de vormpjes moet peuteren. Het duurt een eeuwigheid voor je het eruit kunt trekken. Onder warm water helpt een beetje maar je moet natuurlijk ook weer uitkijken dat je de yoghurt ijsjes met vanille niet veranderd in een plasje vanille yoghurt. Sinds een tijdje kun je bijna overal siliconen vormpjes vinden. Ik ben daar groot fan van. Zoveel makkelijk!
Kijk maar naar deze chocolade ijsjes. Zien er mooi uit én haal je zo uit de vormpjes. Deze maakte ik dus evenwel niet in siliconen vormpjes. Deze ijsjes maakte ik in 2011 (ja een tijdje terug dus) en toen was dat nog een stuk minder algemeen.
Vier uur in de vriezer
Voor het beste resultaat laat je de ijsjes zo ongeveer 4 uur in de vriezer zitten tot ze mooi hard zijn geworden. Dan haal je het uit de vriezer en ga je op je handen zitten tot je ze uit de vorm kunt trekken. Te snel is geen goed idee want je trekt dan zo het stokje eruit terwijl het ijsje in de vorm blijft plakken. Ik spoel de onderkant van de vormpjes vaak wel af met water, maar ook dan heb je nog steeds geduld nodig.
Een voordeel; het is wel de moeite waard. Overigens zijn deze ijsjes wat ijziger dan ijsjes met room. Dat maakt het ook meteen lekker fris!
Yoghurt ijsjes met frambozen
Benodigdheden
- Vormpjes voor waterijsjes
Ingrediënten
- 500 gr vanille yoghurt
- 125 gr frambozen
- 1 eetlepel poedersuiker
Instructies
- Mix de yoghurt met de poedersuiker en proef even of het naar je smaak is.
- Vul je waterijsjes houder bijna tot de rand met het yoghurtmengsel.
- Pureer de frambozen en doe de puree bovenin de houders. Roer dit even door met een sateprikker voor een leuk gemarmerd effect.
- Minimaal 4 uur in de vriezer en smullen maar!
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Gelukkig wel ja, maar man, man… ik heb inmiddels die stomme schijven wel via mijn laptop aan de praat gekregen dus ben allang blij dat ik er nog even snel het een en ander af kan halen voor de hele boel ermee ophaalt! 😉
Oooh… Wat een drama is dat dan he? Maar zo’n ijsje maakt een hoop goed.
🙂