Dit heerlijke lekker frisse ijsje bevat yoghurt en lekker veel fruit. Een gezondere variant dan de “gewone ijsjes”!

yoghurt aardbei framboos ijs | simoneskitchen.nl

Makkelijke yoghurt ijsjes met fruit – de zomer ten top

Ik geloof dat het zo ongeveer ’the story of my life ‘ begint te worden; als ik een lekker zomers recept wil maken, begint het te regenen… Wat kunnen we hieruit leren?

A. Ik moet geen zomerse recepten meer bedenken B. Sommige dingen kun je nu eenmaal niet plannen of C. Life’s hard… 😉

En laten we eerlijk wezen, eigenlijk maakt het ook niet uit. Een lekker ijsje kun je altijd eten. Ook als het giet van de regen en ook als de mussen dood van het dak neer vallen van de hitte. En deze yoghurt ijsjes zijn ook nog eens redelijk gezond. Als jullie me al een tijdje volgen is je wellicht opgevallen dat ik een voorliefde heb voor ijsjes met yoghurt.

Yoghurt framboos en aardbeien ijsjes | simoneskitchen.nl

Zo erg zelfs dat ik dus nog nooit een ‘normaal’ roomijsje heb bereidt. Gedeeltelijk omdat ik een vreemde angst heb om dat beroemde mengsel te maken… (als ze er bij masterchef zo mee lopen te klunsen dan zal het bij mij ook wel niet goed gaan, zoiets) en gedeeltelijk omdat ik nu eenmaal een fan ben van yoghurt ijsjes.

Gezonde snack

En met vers fruit is het een ultieme – en gezonde – zomer snack. Want behalve yoghurt, aardbeien, frambozen en een tikkie honing gaat hier niks in. Gebruik hier geen dunne magere yoghurt want die is te zuur hiervoor. Dus een lekkere volle Griekse yoghurt of hangop is hier perfect of soja yoghurt kan natuurlijk ook.

Yoghurt aardbei en frambozen ijsjes | simoneskitchen.nl

In een papieren bekertje

Ik had nog nooit ijsjes gemaakt in een ander vormpje als de standaard ‘waterijsjes’ vormpjes die op de markt zijn, maar het leek me voor dit keer leuk om eens een gewoon bekertje te gebruiken.

En dat is super simpel! Deze zijn gemaakt in twee verschillende vormpjes; gewone papieren bekertjes en de vormpjes die ik ook gebruik voor het maken van pannacotta (van ijzer)

Beide is het een kwestie van seconden om het ijsje eruit te halen en ik zie nu ineens allerlei geweldige vormpen in mijn hoofd verschijnen. Had ik geweten dat het zo simpel was dan had ik meer vormpjes gekozen. Even in warm water dippen, voorzichtig draaien en klaar!

Deze post werd mede mogelijk gemaakt door Yoghurt Barn

160pxYoghurtBarn
yoghurt aardbei framboos ijs
Print recept Pin recept
3.15 van 7 stemmen

Aardbei framboos yoghurt ijsjes

Deze yoghurt ijsjes komen het beste tot hun recht als je ze even uit de vriezer haalt voor je ze gaat eten. Als ze te hard zijn komt het romige van de yoghurt niet goed naar voren. Even geduld hebben is dus het advies!
Voorbereidingstijd: 10 min
Vriezer: 4 uur
Porties: 6 ijsjes

Ingrediënten

  • 350 gr Griekse yoghurt of hangop
  • 100 gr verse aardbeien
  • 50 gr verse frambozen
  • 1 el honing
  • houten stokjes
  • papieren bekertjes

Instructies

  • Doe de yoghurt in een mengkom en voeg hier de honing aan toe. Roer dit goed door en proef even of het zoet genoeg is naar jouw smaak.
  • Snij de aardbeien in partjes en verwijder de kroontjes en doe de frambozen erbij in een apart bakje. Prak dit met een vorm bij elkaar. Het is niet erg als je nog stukjes hebt.
  • Voeg het fruit bij de yoghurt en roer dit losjes even door. Je wilt geen egale massa krijgen dus gewoon een paar keer heen en weer en dan klaar
  • Schep de yoghurt in de papieren bekertjes (ongeveer half vol anders wordt het een wel heel groot ijsje) en zet deze voor een uur in de vriezer.
  • Na een uur haal je ze uit de vriezer en steek je de stokjes in het midden. Die zullen nu netjes rechtop blijven staan.
  • Zet weer terug in de vriezer en probeer nog minimaal 3 uur extra geduld te hebben
  • Om de ijsjes uit hun vormpjes te halen doop je ze een paar seconden in een bakje met warm water en draai je aan het stokje tot ze loskomen. Trek er voorzichtig uit.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 45kcal, Koolhydraten: 5g, Eiwit: 6g, Vet: 1g, Verzadigd vet: 1g, Cholesterol: 3mg, Natrium: 21mg, Kalium: 120mg, Vezels: 1g, Suiker: 3g, Vitamine C: 12mg, Calcium: 69mg, Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!
Yoghurt aardbeien en frambozen ijsjes op een stokje | simoneskitchen.nl

Delen is fijn!