Aardbei framboos yoghurt ijsjes
Dit heerlijke lekker frisse ijsje bevat yoghurt en lekker veel fruit. Een gezondere variant dan de “gewone ijsjes”!
Makkelijke yoghurt ijsjes met fruit – de zomer ten top
Ik geloof dat het zo ongeveer ’the story of my life ‘ begint te worden; als ik een lekker zomers recept wil maken, begint het te regenen… Wat kunnen we hieruit leren?
A. Ik moet geen zomerse recepten meer bedenken B. Sommige dingen kun je nu eenmaal niet plannen of C. Life’s hard… 😉
En laten we eerlijk wezen, eigenlijk maakt het ook niet uit. Een lekker ijsje kun je altijd eten. Ook als het giet van de regen en ook als de mussen dood van het dak neer vallen van de hitte. En deze yoghurt ijsjes zijn ook nog eens redelijk gezond. Als jullie me al een tijdje volgen is je wellicht opgevallen dat ik een voorliefde heb voor ijsjes met yoghurt.
Zo erg zelfs dat ik dus nog nooit een ‘normaal’ roomijsje heb bereidt. Gedeeltelijk omdat ik een vreemde angst heb om dat beroemde mengsel te maken… (als ze er bij masterchef zo mee lopen te klunsen dan zal het bij mij ook wel niet goed gaan, zoiets) en gedeeltelijk omdat ik nu eenmaal een fan ben van yoghurt ijsjes.
Gezonde snack
En met vers fruit is het een ultieme – en gezonde – zomer snack. Want behalve yoghurt, aardbeien, frambozen en een tikkie honing gaat hier niks in. Gebruik hier geen dunne magere yoghurt want die is te zuur hiervoor. Dus een lekkere volle Griekse yoghurt of hangop is hier perfect of soja yoghurt kan natuurlijk ook.
In een papieren bekertje
Ik had nog nooit ijsjes gemaakt in een ander vormpje als de standaard ‘waterijsjes’ vormpjes die op de markt zijn, maar het leek me voor dit keer leuk om eens een gewoon bekertje te gebruiken.
En dat is super simpel! Deze zijn gemaakt in twee verschillende vormpjes; gewone papieren bekertjes en de vormpjes die ik ook gebruik voor het maken van pannacotta (van ijzer)
Beide is het een kwestie van seconden om het ijsje eruit te halen en ik zie nu ineens allerlei geweldige vormpen in mijn hoofd verschijnen. Had ik geweten dat het zo simpel was dan had ik meer vormpjes gekozen. Even in warm water dippen, voorzichtig draaien en klaar!
Check ook deze recepten
Aardbei framboos yoghurt ijsjes
Ingrediënten
- 350 gr Griekse yoghurt of hangop
- 100 gr verse aardbeien
- 50 gr verse frambozen
- 1 el honing
- houten stokjes
- papieren bekertjes
Instructies
- Doe de yoghurt in een mengkom en voeg hier de honing aan toe. Roer dit goed door en proef even of het zoet genoeg is naar jouw smaak.
- Snij de aardbeien in partjes en verwijder de kroontjes en doe de frambozen erbij in een apart bakje. Prak dit met een vorm bij elkaar. Het is niet erg als je nog stukjes hebt.
- Voeg het fruit bij de yoghurt en roer dit losjes even door. Je wilt geen egale massa krijgen dus gewoon een paar keer heen en weer en dan klaar
- Schep de yoghurt in de papieren bekertjes (ongeveer half vol anders wordt het een wel heel groot ijsje) en zet deze voor een uur in de vriezer.
- Na een uur haal je ze uit de vriezer en steek je de stokjes in het midden. Die zullen nu netjes rechtop blijven staan.
- Zet weer terug in de vriezer en probeer nog minimaal 3 uur extra geduld te hebben
- Om de ijsjes uit hun vormpjes te halen doop je ze een paar seconden in een bakje met warm water en draai je aan het stokje tot ze loskomen. Trek er voorzichtig uit.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Leuke recepten, maar die reclames die overal overheen gaan, verschrikkelijk. 😕
Dat snap ik wel. Het is helaas de enige manier om alle kosten voor het onderhouden van de website te dekken. (En nog niet eens helemaal)
leuk recept maar hoe kom je aan de bakjes???
Ik gebruik gewoon papieren bekertjes en die knip ik dan kapot als het bevroren is
Pingback: Dit zijn de lekkerste ijsjes van Pinterest
Pingback: 4x Zelf verfrissend ijs maken voor de zomer - #FITGIRLCODE
Ooooh, die zien er super lekker uit ! En wat een goed idee om ze in papieren bekertjes te doen. Ik heb eigenlijk alles in huis om deze te maken, dus wat zit ik hier nog te typen 😉 ?
Nou inderdaad. Hup aan de slag! Wij gaan morgen toevallig ook weer ijsjes maken! Heb er nu al zin in!
Ze zien er heel lekker en mooi uit! Waar koop je de bekertjes en de stokjes?
De bekertjes zijn gewoon papieren bekertjes die je eraf kunt scheuren en de stokjes koop je bij een kookwinkel. Ik haalde de mijne bij Oldenhof in Hilversum maar je kunt ze ook online vinden denk ik.
Kan je die ijsjes ook maken in siliconen vormpjes?
Ja hoor dat kan prima! Ik heb zelf ook van die kleine siliconen ijsvormpjes en die werken prima. Je wipt ze er zo uit.
Yummy, ziet er goed uit! En ook helemaal niet zo ongezond voor ijsjes 🙂
Ijsjes op deze manier zijn zo lekker! Prachtige foto’s ook!
Met het mooie weer dat er aankomt, zijn ze natuurlijk super. Ik ga ze snel een keer maken!
Dit ziet er echt heerlijk uit en het leuke is dat het zo ontzettend simpel is! Ik wil ze echt een keer maken!
Heerlijk! Ik ga ze maken met kriekenjam die ik dit weekend heb gemaakt.
O dat klinkt heerlijk Sylvie!
Nou, dat is toevallig! Gisteren bijna dezelfde gemaakt! Zelfs in dezelfde glazen zo te zien 🙂 Maar met ander fruit. Ze liggen nu in de vriezer, ben benieuwd of ik ze uit de glaasjes krijg!
Dat gaat helemaal goed komen dat er uit halen! Is echt zo eenvoudig… En ik maar denken dat het lastig zou worden…
Ik ben helemaal niet zo dol op yoghurt, maar dit ziet er heerlijk uit:)
Misschien toch maar eens een poging wagen.
Wat een onwijs mooie foto’s trouwens!
Dank je wel Miranda! En gewoon doen zeg ik!
Haha aaaah gewoon elke dag winterse recepten maken zodat de zon gaat schijnen 😉 maar de timing van je blogpost is perfect, de zon schijnt en volgens mij wordt het heerlijk weer. Tijd voor ijsjes dus..
Ja he! Dus de logica is dat terwijl ik de ijsjes maak dan regent het, maar als ik ze post dan hebben we het juiste weer. Nou daar kan ik wel mee leven!
Een ander groot voordeel van yoghurtijs is dat je het ook NU kunt maken. Als je eerst ijsmengsel moet komen moet je het weer af laten koelen…..
Ik ven nogal van het ik wil het ik wil het en ik wil het NU!!!!!!
Ja precies! Het is zo simpel…. Alleen wel ‘even’ wachten tot het bevroren is…