Hartige yoghurt met komkommer en tomaatjes
Hartige yoghurt met komkommer en tomaat
Het klinkt misschien een beetje gek maar deze hartige yoghurt is heerlijk om je dag mee te beginnen!
De allereerste keer dat ik uberhaupt hoorde van het fenomeen “hartige yoghurt” was volgens mij tijdens een fotoshoot voor het kookboekje van Yoghurt Barn. Als ik me goed herinner waren daar een paar recepten met een hartige yoghurt.
Mijn allereerste reactie was iets van ‘gadver, dat kan toch niet lekker zijn’. Maar toen ik het proefde moest ik mijn mening toch wel bijstellen. Hartige yoghurt is heel verrassend maar ook verrassend lekker!
Kokosyoghurt
Ik moet wel zeggen dat ik het met kokosyoghurt eigenlijk nog lekkerder vind dan met gewone yoghurt. Maar beiden is zeker een mogelijkheid. Het is maar net waar je voorkeur ligt.
Ik ben fan van de kokosyoghurt van Abbot Kinney’s, die je tegenwoordig ook makkelijk kunt vinden in de Albert Heijn maar ook bij EkoPlaza. Maar een andere soort kan natuurlijk ook. Ik vind alleen wel dat daar vaak suiker in zit, dus daar even opletten als je dat belangrijk vindt.
Het maken van de hartige yoghurt is vervolgens natuurlijk kinderspel. Ik combineerde het hier met tomaatjes, komkommer, knapperige pijnboompitjes en basilicum met een scheutje olijfolie. Heerlijk! Maar je kunt het natuurlijk goed variëren.
Ik hou het wel graag simpel. Het is tenslotte een ontbijtje en geen avondmaaltijd. Dus wat eenvoudige ingrediënten die goed samengaan met de smaak van kokos is handig.
Ben je ook fan van yoghurt? Check dan zeker ook alle recepten waar yoghurt in wordt gebruikt. Je kunt er echt zoveel meer mee doen dan je in eerste instantie waarschijnlijk denkt. Het kokosyoghurt archief vind je hier.
En vind je het helemaal niks om dit te eten als ontbijt? Je kunt er natuurlijk ook een prima lunch van maken!
Hartige kokosyoghurt
Ingrediënten
- 300 gr kokosyoghurt
- 8-10 cherrytomaatjes in kwarten
- ¼ komkommer in kleine blokjes
- 2 el pijnboompitjes geroosterd
- 1 el olijfolie
- Verse basilicum
Instructies
- Doe de kokosyoghurt in twee kommetjes en verdeel de cherry tomaatjes en de komkommer erover.
- Schenk wat van de olijfolie erover en de pijnboompitjes. Eindig met de verse basilicum
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.