hartige yoghurt met komkommer en tomaat

Hartige yoghurt met komkommer en tomaat

Het klinkt misschien een beetje gek maar deze hartige yoghurt is heerlijk om je dag mee te beginnen!

De allereerste keer dat ik uberhaupt hoorde van het fenomeen “hartige yoghurt” was volgens mij tijdens een fotoshoot voor het kookboekje van Yoghurt Barn. Als ik me goed herinner waren daar een paar recepten met een hartige yoghurt.

Mijn allereerste reactie was iets van ‘gadver, dat kan toch niet lekker zijn’. Maar toen ik het proefde moest ik mijn mening toch wel bijstellen. Hartige yoghurt is heel verrassend maar ook verrassend lekker!

Kokosyoghurt

Ik moet wel zeggen dat ik het met kokosyoghurt eigenlijk nog lekkerder vind dan met gewone yoghurt. Maar beiden is zeker een mogelijkheid. Het is maar net waar je voorkeur ligt.

Ik ben fan van de kokosyoghurt van Abbot Kinney’s, die je tegenwoordig ook makkelijk kunt vinden in de Albert Heijn maar ook bij EkoPlaza. Maar een andere soort kan natuurlijk ook. Ik vind alleen wel dat daar vaak suiker in zit, dus daar even opletten als je dat belangrijk vindt.

Het maken van de hartige yoghurt is vervolgens natuurlijk kinderspel. Ik combineerde het hier met tomaatjes, komkommer, knapperige pijnboompitjes en basilicum met een scheutje olijfolie. Heerlijk! Maar je kunt het natuurlijk goed variëren.

Ik hou het wel graag simpel. Het is tenslotte een ontbijtje en geen avondmaaltijd. Dus wat eenvoudige ingrediënten die goed samengaan met de smaak van kokos is handig.

Ben je ook fan van yoghurt? Check dan zeker ook alle recepten waar yoghurt in wordt gebruikt. Je kunt er echt zoveel meer mee doen dan je in eerste instantie waarschijnlijk denkt. Het kokosyoghurt archief vind je hier.

En vind je het helemaal niks om dit te eten als ontbijt? Je kunt er natuurlijk ook een prima lunch van maken!

hartige yoghurt

Hartige kokosyoghurt

Nog geen review
GangOntbijt
Keukenpaleo

Hartige yoghurt is misschien niet voor iedereen, maar het is echt verrassend lekker. Als je van tzatziki houdt dan is de kans groot dat dit je ontbijtje wordt!
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 10 minuten
totaal 10 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 300 gr kokosyoghurt
  • 8-10 cherrytomaatjes in kwarten
  • ¼ komkommer in kleine blokjes
  • 2 el pijnboompitjes geroosterd
  • 1 el olijfolie
  • Verse basilicum

  • Doe de kokosyoghurt in twee kommetjes en verdeel de cherry tomaatjes en de komkommer erover.
  • Schenk wat van de olijfolie erover en de pijnboompitjes. Eindig met de verse basilicum

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 190kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwit: 2g | Vet: 17g | Verzadigd vet: 4g | Meervoudigd onverzadigd vet: 4g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 7g | Natrium: 9mg | Kalium: 259mg | Vezels: 2g | Suiker: 7g | Vitamine A: 362IU | Vitamine C: 17mg | Calcium: 77mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.