Kokosyoghurt met sinaasappel-zoete aardappel

Klinkt gek, maar smaakt geweldig…

Een heerlijk verrassend ontbijtgerecht waarbij zoete aardappel de held is in combinatie met sinaasappel.

Dit was typisch zo’n gevalletje van; ach weet je wat, het klinkt best ok, laat ik dat eens proberen… En dan pakt het ook nog eens superlekker uit. Zoete aardappel is een makkelijk ingredient om mee te werken. Je kunt het lekker roosteren, je kunt er een cake van bakken, je kunt er een ontbijt van maken of je kunt het zoals hier langzaam stoven in de honing en sinaasappelsap en er op die manier een nog lekkerder ontbijt van maken.

Sinaasappel-zoete aardappel

De smaken van de sinaasappel en de zoete aardappel gaan heel goed samen. Ik serveerde de sinaasappel-zoete aardappel in dit geval met kokosyoghurt en vers fruit maar ik zie het ook voor me als topping op een cake of een ander dessert. Mogelijkheden genoeg. Hmm, ik bedenk me nu net dat ik dit binnenkort een keer ga uitproberen in een cake. Lijkt me nu al heerlijk… 🙂

Belangrijk voor het maken van de sinaasappel-zoete aardappel mix is dat je de zoete aardappel dus langzaam laat garen in de sinaasappel. Vang het vocht na het koken ook op want dat is heel lekker om weer over je ontbijt te sprinkelen.

Het is een heerlijk paleo ontbijtje wat niet echt veel tijd kost om te maken en weer eens een variatie is op de eeuwige ei-ontbijtjes.

Wil je nog meer inspriatie voor paleo ontbijtjes? Check dan hier mijn 10 favoriete paleo ontbijtjes Heb jij een favoriet? Of wordt deze kokosyoghurt met sinaasappel- zoete aardappel je nieuwe favoriet?

Sinaasappel-zoete aardappel

Kokosyoghurt met sinaasappel-zoete aardappel

Nog geen review
GangOntbijt
Keukenpaleo

Een heerlijk ontbijt wat net weer even anders is
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 5 minuten
bereiding 15 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 300 gr zoete aardappel geraspt
  • 2 sinaasappels rasp en sap
  • 2 el honing
  • 1/4 tl kaneel
  • 600 gr kokosyoghurt
  • 300 gr vers fruit naar keuze (bv aardbeien, bramen, appel)
  • 100 gr gemengde noten geroosterd en afgekoeld

  • Meng de gerapte zoete aardappel met de sinaasappelrasp en – sap, de honing en de kaneel in een steelpannetje. Breng op medium vuur aan de kook. Zet het vuur lager en laat 5-10 minuten zachtjes koken tot de zoete aardappel beetgaar is.
  • Giet de zoete aardappel af en vang het vocht eventueel op. Laat de zoete aardappel goed uitlekken en wat afkoelen.
  • Verdeel de kokosyoghurt over vier kommen. Verdeel de zoete aardappel en het fruit over de yoghurt. Sprenkel er eventueel wat van het opgevangen kookvocht over en bestrooi met de noten.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 614kcal | Koolhydraten: 53g | Eiwit: 10g | Vet: 45g | Verzadigd vet: 30g | Natrium: 68mg | Kalium: 917mg | Vezels: 7g | Suiker: 26g | Vitamine A: 11014IU | Vitamine C: 40mg | Calcium: 97mg | Ijzer: 7mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.