Paddenstoelenburger met zoete aardappel friet | simoneskitchen.nl

Vega burger

Als je vegetarisch eet of wilt eten dan zijn er veel mensen die in de supermarkt de vega sectie induiken en terugkomen met een kant- en klare vegetarische burger. Er zijn hele lekkere bij maar er zijn er ook een aantal die vol zitten met rommel. Goed opletten is dus geboden. Of je kunt er gewoon zelf eentje maken. Dan weet je zeker wat erin zit en kun je het ook nog eens aanpassen aan je eigen smaak.

Kastanje en champignons

Deze vega burger zit vol met kastanjes en met champignons. Kastanje kun je makkelijk kopen in een blik. Ik sla er meestal wat van in op het moment dat ze verkrijgbaar zijn in de supermarkt maar als je een beetje zoekt vindt je ze vaak nu ook nog wel in de toko of speciaalzaak. Let wel op wat erin zit. Sommige bevatten suiker. Die moet je niet hebben natuurlijk. 100% naturel heb je voor dit recept nodig. Of zoek online naar waterkastanjes.

Je kunt ze natuurlijk ook zelf bereiden maar dat is véél werk en het pellen van kastanjes vind ik persoonlijk echt een drama. Maar goed. Het kan natuurlijk wel!

Het raapseizoen van de tamme kastanje is in oktober maar wellicht heb je ze ingemaakt of zoiets. Of je kunt ze vaak wel vinden in sommige supermarkten of bij de Turkse supermarkten.

De vega burger kun je vervolgens serveren met lekker veel zoete aardappelfriet of je kunt er voor kiezen om de vega burger op een broodje te doen. Dat kan natuurlijk ook. Voor een glutenvrij hamburgerbroodje check je hier even..

Paddenstoelenburger met zoete aardappel friet | simoneskitchen.nl

VEGA BURGER MET KASTANJE EN KASTANJECHAMPIGNONS

4.50 van 2 stemmen
GangHoofdgerecht
Keukenpaleo

Deze burger is heerlijk en vega! Het kost wel wat meer tijd om hem te maken en even bakken in een pan gaat helaas niet maar het resultaat is zeker de moeite waard!
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 1 uur
totaal 1 uur

6 burgers

Ingrediënten

  • 1 zoete aardappel in plakken
  • 1 ui gesnipperd
  • 450 gr kastanjechampignons in plakjes
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 1 el kokosolie
  • 25 gr walnoten
  • 50 gr kastanjepuree
  • ½ tl tijm gedroogd
  • ½ tl rozemarijn gedroogd
  • ½ tl chilivlokken
  • ½ tl uienpoeder
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl gember
  • 125 gr amandelmeel plus eventueel extra als het vochtig is
  • 1 ei
  • 1 el chiazaad
  • ½ tl zout
  • ½ tl zwarte peper
  • Om te serveren: zoete aardappelfriet en pittige chili mayonaise

  • Verwarm de oven voor op 200˚C. Schuif de plakken zoete aardappel in de oven en bak deze gaar voor ongeveer 15 minuten.
  • Ondertussen verhit je een ruime koekenpan en hierin verhit je de kokosolie. Bak hierin de ui, de knoflook en de champignons gaar. Laat dit goed uitlekken in een zeef.
  • In de kom van je keukenmachine doe je de walnoten, kastanjepuree, alle kruiden en specerijen, amandelmeel, ei, chiazaad, zout en peper. Maal dit fijn. Voeg de zoete aardappel en het champignonmengsel toe en draai het geheel tot een iets grof mengsel.
  • Let op dat het veel natter en zachter is dan een normale burger! Je bakt deze burgers dan ook in de oven en niet in een pan.
  • Vorm van het mengsel 6 burgers en leg deze op een bakplaat met bakpapier.
  • Schuif in de oven en bak voor ongeveer 45 minuten of tot de bovenkant droog en het geheel iets stevig aanvoelt. Het mag nog wel een beetje meegeven maar niet te zacht zijn.
  • Haal uit de oven en laat 5 minuten afkoelen voor je ze eraf haalt.
  • Serveer met zoete aardappelfrietjes en een pittige chili-mayonaise

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 261kcal | Koolhydraten: 23g | Eiwit: 9g | Vet: 17g | Verzadigd vet: 3g | Meervoudigd onverzadigd vet: 3g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Transvet: 1g | Cholesterol: 27mg | Natrium: 234mg | Kalium: 583mg | Vezels: 5g | Suiker: 5g | Vitamine A: 5442IU | Vitamine C: 6mg | Calcium: 98mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Of probeer deze zoete aardappelburger eens

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.