Vega kokoscurry

Vega kokoscurry

Zodra de r weer in de maand zit, maar eigenlijk altijd, is het weer tijd voor meer groente om de weerstand een beetje op te krikken. En deze vega kokoscurry is echt heerlijk om te maken.

In dit geval maakte ik het in de gewone stoofpan. Het heeft niet veel tijd nodig, een half uurtje is meer dan voldoende.

Maar wil je het in de slowcooker maken dan kan dat zonder meer ook. Ik geef in de notities bij het recept aan waar je dan rekening mee moet houden.

Stoofschotels

Sowieso vind ik stoofschotels de ultieme comfortfood gerechten in de herfst. Zo lekker om te genieten van de geur die door het hele huis verspreid wordt. Je kunt de vega kokoscurry zo eten, maar je kunt er ook heel goed bloemkoolrijst of – als je dat eet – gewone rijst bij serveren. De keus is aan jouw.

Ondertussen merk ik dat mijn biologische klokje nog niet goed is ingesteld op de wintertijd. Ik word voor dag en dauw wakker en wil veel eerder gaan slapen dan gebruikelijk. Hebben jullie daar ook last van?

Ik zeg altijd voor de grap dat ik een jetlag heb. En hoewel dat natuurlijk nergens op slaat, is het principe wel hetzelfde.

Maar goed, het gaat goed komen! En met heerlijke makkelijke stoofschotels zoals dit zit je sowieso goed.

In de slowcooker

Het grappige is dat het bereiden van de vega kokocurry in de slowcooker eigenlijk nog makkelijk is dan het bereiden in de stoofpan. Je doet eenvoudigweg alles in de kom van de slowcooker en je kunt gaan met die banaan. Als ik een drukke dag heb geef ik daar de voorkeur aan. Ook al is 30 minuten echt niet lang, het is toch 30 minuten wachten als je thuiskomt. Doe je het in de slowcooker dan is het eten simpelweg al kant en klaar en ready to go.

Probeer ook eens deze vega bloemkoolcurrysoep uit. Of deze overheerlijke linzencurry met kikkererwten.

Vega coconutcurry

Vega coconut curry

4.19 van 22 stemmen
GangHoofdgerecht
Keukenpaleo

Een heerlijke vegetarische (en vegan) curry die je zowel in de stoofpan als in de slowcooker kunt bereiden
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 20 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 2 grote uien fijn gesnipperd
  • 2-3 el kokosolie
  • 1 courgette in blokjes
  • 1 aubergine in blokjes
  • 2 medium zoete aardappels. In blokjes
  • 2 el garam masala
  • 2 el rode curry pasta
  • 1 tl verse gember geraspt
  • 1 tl geraspte knoflook
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 el arrowroot optioneel
  • Om te serveren: bloemkoolrijst en verse koriander

  • Neem een flinke stoofpan en verhit hier een ruime hoeveelheid kokosolie in.Doe de gesnipperde ui erbij en stoof tot de ui glazig is. Voeg de garam masala toe, de gember en de knoflook en bak de specerijen even mee tot ze goed gaan geuren. Doe dan de groente erbij en bak die even goed mee.
  • Doe dit niet te kort. Het ontwikkelen van de smaken van de specerijen duurt even dus bak het zeker een minuut of 5-10 voor je de curry paste en de kokosmelk erbij doet.
  • Roer wel goed door om te voorkomen dat het aan gaat bakken.
  • Zodra de kokosmelk erbij zit breng je het aan de kook en laat je het – met deksel op de pan – rustig koken tot de groente goed gaar zijn.
  • Wordt het te droog voeg dan eventueel een beetje bouillon toe.
  • Zodra de groente gaar is kun je het serveren met wat verse koriander en bloemkoolrijst. Vind je de currysaus te dun dan kun je het iets indikken met arrowroot.

Notities

Bereiding in de slowcooker

Het bereiden in de slowcooker is nog makkelijker dan in een gewone pan. Je doet eenvoudigweg alle ingredienten in de kom van de slowcooker en roer het even goed door.
De tijd in de slowcooker is ongeveer 4-5 uur of tot de groente gaar is. Het is ook een beetje afhankelijk van je slowcooker want daar zit echt heel veel verschil tussen.
 

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 377kcal | Koolhydraten: 30g | Eiwit: 6g | Vet: 29g | Verzadigd vet: 24g | Natrium: 49mg | Kalium: 849mg | Vezels: 8g | Suiker: 10g | Vitamine A: 8399IU | Vitamine C: 18mg | Calcium: 73mg | Ijzer: 4mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.