Simone's Kitchen

F.A.Q.

Ik krijg op regelmatige basis vragen via email. Om jullie sneller te kunnen helpen heb ik hier een lijstje met de meest voorkomende vragen op een rij gezet. Ontbreekt er naar jouw mening iets? Laat het me weten!

Wie ben jij eigenlijk?

Nou de naam van mijn blog zegt het al meteen; ik ben Simone, food fotograaf en eigenaar van Simone’s Kitchen

Schrijf je alles alleen of werk je met mensen samen?

In principe is tot juli 2014 alles alleen door mij geschreven met heel af en toe een blogpost maar sinds eind juli schrijft Tom ook regelmatig een artikel. We doen het tegenwoordig dus samen. De meeste artikelen zijn echter nog steeds door mij geschreven.

Ik vind je foto’s gaaf, met wat voor apparatuur werk je precies?

Ik ben een Canon fan en werk met een Canon EOS 5D mark III voor het meeste van mijn food fotografie. Mijn meest gebruikte lenzen zijn een 100mm 2.8 macro en de 24-70mm 2.8. Beide canon lenzen. Sinds een paar maanden heb ik altijd de Canon 100D met 40mm pancake lens in mijn tas zitten. Heel klein en licht en dus ideaal voor onderweg. Veel restaurant bezoekjes heb ik alleen deze bij me.

Voor een volledige lijst van al mijn apparatuur kun je deze blogpost bekijken met een overzicht welke apparatuur ik voor welk doeleind gebruik

Foto door Martine van der Moolen

Foto door Martine van der Moolen

Kun je me advies geven welke camera ik het beste mee kan beginnen?

Dat is altijd een lastige vraag en ten eerste afhankelijk van je budget. Hoeveel geld heb je of heb je er voor over? Wat wil je met je camera gaan doen? Wil je hem alleen gebruiken voor food fotografie of wil je hem ook meenemen op vakantie? Wat is voor jou belangrijker; gemak of veelzijdigheid? Wil je een camera met uitbreidingsmogelijkheden of liever eentje die alles kan zonder dat je steeds lenzen hoeft te wisselen?

Allemaal vragen die je jezelf eerst moet stellen voor ik je advies kan geven. En dan nog… er zijn zoveel camera’s en zoveel lenzen dat ik ze echt niet allemaal uit mijn hoofd ken. Ik ken de Canon camera’s goed aangezien ik die gebruik. Nikon is ook een goed merk maar ik heb daar gewoon minder ervaring mee. Dus ga ik je al snel een Canon aanraden.. 😉

Een restaurant wil dat ik een shoot bij ze kom doen maar ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen. Kun je me helpen?

Eh… nee sorry. Als je niet precies weet wat je moet doen tijdens een shoot, dan is het wellicht verstandiger om een dergelijke klus niet aan te nemen of kom eens een workshop bij ons volgen. Dan heb je in ieder geval een basis.

Ik vind je fotografie geweldig, kun je me wat tips geven?

Ik heb een rubriek op de site met allerlei fotografie tips. De ene keer gaat het over licht, de andere keer over techniek maar check de fotografie tips voor de laatste posts op dat gebied!

Wat voor software gebruik je om je foto’s te bewerken?

Ik gebruik voornamelijk Adobe Lightroom. Ik fotografeer in RAW en omdat Lightroom van oudsher een raw bewerkingsprogramma is ben ik die ooit gaan gebruiken en ik ben er groot fan van. Het is voor iedereen te gebruiken en ook als je alleen in jpg fotografeert is het een aanrader.

Hoe lang blog je al?

Ik blog vanaf 2007 en heb in het begin de nodige blog fouten gemaakt! Simone’s Kitchen bestaat sinds juni 2013.

Wat voor template gebruik je voor je blog?

Ik heb een custom design laten maken door Lindsay van Purr Design. Zij heeft in het verleden al vaker blogs voor me ontwerpen (De Glazen Vork en Junglefrog Cooking o.a.) en ik hou van haar stijl.

Ik zou dolgraag een keer meekijken met een fotoshoot. Kan dat?

Tijdens commerciele shoots is het niet altijd mogelijk om mee te kijken met een fotoshoot. Vaak kunnen we tijdens kookboek shoots wel wat extra handjes gebruiken en als dat het geval is post ik meestal een oproepje voor een paar assistentes op twitter. Dat kun je op die manier het beste in de gaten houden.