Simone's Kitchen

Over Simone’s Kitchen

Welkom!

Voeding: we hebben het allemaal nodig en we zijn er – bewust of onbewust – elke dag mee bezig. Toen ik begon met bloggen (in 2006) vond ik het leuk om recepten te delen maar was ik nog niet echt bezig met voeding of voedingswaarde of überhaupt met gezondheid.  Door mijn werk als foodfotograaf sta ik dag in dag uit met mijn neus boven borden met eten. De ene keer gezond, de andere keer vooral niet gezond. Door het bloggen en door mijn werk raakte ik steeds meer geïnteresseerd in de werking van voeding op ons lichaam.

Op Simone’s Kitchen vind je veel recepten. Soms gezond, soms ongezond, maar altijd zelfgemaakt. Want van voeding moet je vooral blij worden. Eten verbindt, maar het is ook essentieel voor een gezond lijf en een gezonde geest. Daar kom ik gaandeweg meer en meer achter. Mijn zoektocht naar gezonde voeding deel ik hier soms, net als mijn eigen struggle om gewicht te verliezen, gezond te blijven en een balans te vinden in “goed versus slecht”.

Healthy

De ondertitel van de site is “Healthy-Happy-Delicious”. Healthy staat voor gezondheid en wat we zelf kunnen doen om zo gezond mogelijk uit te worden. Hier vind je artikelen over gezondheid, hormonen of populaire dieetsoorten.

Health coach

Na mijn ongeluk met een hondenslee in 2015 waarbij ik mijn rechterenkel verbrijzelde kwam ik al snel tot de ontdekking dat wat je in je mond stopt van grote invloed kan zijn op je gezondheid. De prognose was slecht; 95% kans op het afsterven van mijn enkelbot. Gelukkig behoorde ik tot de overige 5% en hoewel het altijd een zwakke plek blijft kan ik weer normaal functioneren na ruim een half jaar doorbrengen in een rolstoel en op krukken. Mijn voeding bleek de doorslaggevende factor te zijn in de enkel functie.

Omdat ik meer wilde weten over voeding en gezondheid begon ik in 2017 met mijn eerste opleiding. Inmiddels heb ik de opleiding tot natuurvoedingsadviseur afgerond en ben ik trainer hormoonfactor. Momenteel ben ik bezig met de opleiding tot primal health coach.

Happy

Van reizen word ik blij. (Check ook vooral mijn reisblog Paper Travels) Dus onder de happy-tak van de site vind je alle reisartikelen terug. Meestal (of altijd) in combinatie met eten, want reizen en de lokale keuken ontdekken is voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Delicious

En natuurlijk vind je hier vooral ook heel veel lekkere recepten. De meeste zijn gezond maar om een beetje balans te houden vind je hier ook heerlijke verwenrecepten. Ik hou van afwisseling en uitdagingen dus dat zie je ook zeker terug in de recepten hier.

Je kunt me altijd bereiken via Facebook, Instagram of via het contact formulier hieronder.

Looking for my English blog? Check In Simone’s Kitchen

Simone’s Kitchen is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 80192750. Btwnr. NL003405764B03