Over mij

Hi,

Mijn naam is Simone en ik ben degene achter Simone’s Kitchen.

In 2008 ben ik begonnen met bloggen; mijn blog heette toen Junglefrog Cooking. Dat leek zo maar een logische naam want tenslotte heette mijn bedrijf Junglefrog Images en ging mijn blog over eten en koken. Junglefrog Cooking dus. Gaandeweg was ik echter toch iets minder happy met die naam (en gebruikte inmiddels als bedrijfsnaam Fresh Food Photos) en ergens halverwege 2013 besloot ik de sprong in het diepe te maken en mijn blog om te zetten naar Simone’s Kitchen en ook nog eens in het Nederlands te gaan bloggen.

Aldus geschiedde maar omdat ik de internationale foodbloggers wereld ook erg leuk vind werd het toch wel een beetje lastig om dat te combineren. Dus sinds 1 januari van 2014 is Simone’s Kitchen tweetalig en vind je de Engelse content op In Simone’s Kitchen maak ik hiervoor gebruik van de vertaal plugin WPML. Alles is door mij zelf vertaald.

profielaboutArtikelen van mijn vorige blog worden uiteindelijk ook allemaal hier geplaatst, daarom kun je soms posts vinden met een datum van vóór het begin van dit blog.

Ik ben niet opgegroeid met een liefde voor eten en koken. Mijn moeder kookte omdat het moest en blonk niet uit in creativiteit in de keuken. Sorry mam! Ik kan me nog de dag herinneren dat de pakjes Knorr mix voor macaroni op de markt kwamen! Een openbaring voor mijn moeder en – om eerlijk te zijn – voor ons ook wel een verademing… 😉
De liefde voor koken kwam dus pas veel later; ik ben mijn ‘carriere’ ooit als leerling verpleegkundige begonnen en deelde de zusterflat met Jacqueline. En zij hield wel van koken. Ik denk dat dat mijn eerste kennismaking met iets zelf maken was… En nee, liefde op het eerste gezicht was het niet, maar dat heeft ook niet heel erg lang geduurd.

Want het was best leuk om een recept te maken dat dan ook nog lekker smaakte. En de laatste jaren is dat alleen maar ‘erger’ geworden. Zeker ook omdat Tom (mijn partner in crime) ook van koken houdt en we hier dus een gemeenschappelijke hobby hebben gevonden. We worden tijdens het maken van gerechten regelmatig gehinderd door onze twee katten Humphrey en Buffy. En als we niet thuis aan het koken zijn en niet aan het werk dan vinden we het heerlijk om te reizen. Hoe verder hoe beter en hoe langer hoe liever.

Ik verdien inmiddels al een aantal jaar mijn brood als foodfotograaf. Ooit begonnen met bruiloften, evenementen, producten, portretten, huisdieren enzovoort heb ik dat een tijd geleden aan de wilgen gehangen en me volledig op de culinaire fotografie gestort. Ik fotografeer inmiddels voor cateringbedrijven, tijdschriften, kookboeken, restaurants en alles wat nog meer met eten heeft te maken.

Heb je interesse om met me samen te werken, wil je een workshop volgen of gewoon iets weten? Op de contact pagina vind je alle info

Je vind me ook op Facebook, Twitter en Instagram!

Fresh Food Photos ; Portfolio website.

Photo credits: Robert Elsing