Over

Ooit in een ver en grijs verleden (nou ja) besloot ik om een blog te beginnen. Het blog had de mooie titel ‘Junglefrog Cooking’ en ik blogde in het Engels. In die tijd waren er nog amper Nederlandstalige blogs en omdat ik toen nog bij een Engelstalig bedrijf werkte (Nike) leek Engels zo maar een logische keuze.

Na een aantal jaar begon het echter toch een beetje te kriebelen. Ik was al een Nederlandstalig blog begonnen maar een beetje halfslachtig en het was tijd voor verandering. Dus begon ik in 2013 met Simone’s Kitchen. En de rest – zoals dat heet – is history!

In het dagelijks leven ben ik foodfotograaf en ik heb inmiddels meer dan 30 (of zijn het er 40?) kookboeken van andere mensen gefotografeerd. Eind 2016 mocht ik mijn eerste eigen kookboek uitgeven via Nieuw Amsterdam, Heerlijke Chaos.

Behalve kookboeken fotografeer ik voor bedrijven, merken, websites en zet ik zo nu en dan chefs in actie op de foto.

Ik ben niet meer heel piepjong (al denk ik dat wel nog steeds) maar zeker nog niet stokoud. (haha) Die kleur grijs op de foto is uit een potje. Dan weet je dat ook weer.

Mijn blog is zoals ik; heel erg wisselend. Ik blog soms over heel gezond eten en ik ben gek op het stellen van uitdagingen. Uitdagingen aan mezelf dan wel te verstaan. Dat varieert van 30 dagen vegan, een whole30, alle recepten koken uit een tijdschrift en de lijst groeit.

Ik wil ook altijd meer dan dat er menselijk mogelijk is dus soms roep ik iets en kan ik het niet waarmaken door tijdgebrek.

Naast recepten blog ik ook graag over de reizen die we gemaakt hebben, de restaurantjes die we bezocht hebben, boeken die ik heb gevonden en graag wil delen (dat zijn dan wel kookboeken) en vind ik het leuk om te schrijven over foodfotografie.

Hoe ben ik begonnen?

Elf jaar geleden – toen ik mijn eerste foodblog begon – had ik echt geen idee hoe ik een goede foodfoto moest maken. Alles kwam er te donker uit, de styling leek echt nergens op en het eten zag er alles behalve lekker uit. Ik was wanhopig en had geen idee hoe ik het er beter uit moest laten zien.

Dus besloot ik om de dingen een voor een aan te pakken: ik begon met alles lezen wat ik kon vinden over foodfotografie, ik bestudeerde foto’s van mijn fotografie helden nauwkeurig en volgde workshops wanneer en waar ik kon. En langzaam maar zeker begon ik een verschil te zien in hoe de foto’s eruit zagen. Mijn camera begon ik beter te begrijpen (ik wist waar A, S, M en P nu eigenlijk voor waren!) En de styling van mijn foto’s veranderd van “bord met lepel’ naar iets dat wellicht – in mijn wildste dromen – in een tijdschrift zou kunnen staan. Ik leerde hoe ik een servet moest vouwen en strooide met kruimels als een pro.

Na 5 jaar gewerkt te hebben aan mijn foodfotografie skills, kreeg ik mijn eerste betaalde food opdracht. Het was klein maar gaf me meer zelfvertrouwen en was het begin van mijn foodfotografie carriere. Bezoekers van mijn blog lieten comments achter hoe mooi ze mijn foto’s vonden en ik wilde daardoor nog meer verbeteren.

Het is niet altijd een makkelijk proces geweest, maar ik heb het altijd leuk gevonden om mijn eten er mooier uit te laten zien en met veel hard werk en een hoop vallen en opstaan ben ik gekomen waar ik vandaag ben.

Je kunt me altijd bereiken via Facebook, Twitter, Instagram of het contactformulier hieronder. Ik hoor graag van je!

 

 

 

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit