Simone's Kitchen

Over Simone’s Kitchen

Welkom!

Voeding: we hebben het allemaal nodig en we zijn er – bewust of onbewust – elke dag mee bezig. Toen ik begon met bloggen (in 2006) vond ik het leuk om recepten te delen maar was ik nog niet echt bezig met voeding of voedingswaarde of überhaupt met gezondheid.  Door mijn werk als foodfotograaf sta ik dag in dag uit met mijn neus boven borden met eten. De ene keer gezond, de andere keer vooral niet gezond. Door het bloggen en door mijn werk raakte ik steeds meer geïnteresseerd in de werking van voeding op ons lichaam.

Daarom besloot ik begin 2017 om de opleiding tot natuurvoedingsadviseur te gaan volgen en daarna trainer hormoonfactor. Beide diploma’s inmiddels op zak. Ik wilde meer weten.

Op Simone’s Kitchen vind je veel recepten. Soms gezond, soms ongezond, maar altijd zelfgemaakt. Want van voeding moet je vooral blij worden. Eten verbindt, maar het is ook essentieel voor een gezond lijf en een gezonde geest. Daar kom ik gaandeweg meer en meer achter. Mijn zoektocht naar gezonde voeding deel ik hier soms, net als mijn eigen struggle om gewicht te verliezen, gezond te blijven en een balans te vinden in “goed versus slecht”.

Reizen en fotografie

We koken veel maar vinden het net zo leuk om in andere landen de lokale keuken te ontdekken of om nieuwe restaurantjes te ontdekken in binnen- en buitenland. Mijn reistips en reisverslagen vind je ook hier terug.

Afwisseling

Ik hou van afwisseling en uitdagingen. Wat inhoudt dat ik soms zomaar 30 dagen vegan eet of 30 dagen een whole30 doe. Kortom: never a dull moment.. 🙂

 

Hoe ben ik begonnen?

Elf jaar geleden – toen ik mijn eerste foodblog begon – had ik echt geen idee hoe ik een goede foodfoto moest maken. Alles kwam er te donker uit, de styling leek echt nergens op en het eten zag er alles behalve lekker uit. Ik was wanhopig en had geen idee hoe ik het er beter uit moest laten zien.

Dus besloot ik om de dingen een voor een aan te pakken: ik begon met alles lezen wat ik kon vinden over foodfotografie, ik bestudeerde foto’s van mijn fotografie helden nauwkeurig en volgde workshops wanneer en waar ik kon. En langzaam maar zeker begon ik een verschil te zien in hoe de foto’s eruit zagen. Mijn camera begon ik beter te begrijpen (ik wist waar A, S, M en P nu eigenlijk voor waren!) En de styling van mijn foto’s veranderd van “bord met lepel’ naar iets dat wellicht – in mijn wildste dromen – in een tijdschrift zou kunnen staan. Ik leerde hoe ik een servet moest vouwen en strooide met kruimels als een pro.

Na 5 jaar gewerkt te hebben aan mijn foodfotografie skills, kreeg ik mijn eerste betaalde food opdracht. Het was klein maar gaf me meer zelfvertrouwen en was het begin van mijn foodfotografie carriere. Bezoekers van mijn blog lieten comments achter hoe mooi ze mijn foto’s vonden en ik wilde daardoor nog meer verbeteren.

Het is niet altijd een makkelijk proces geweest, maar ik heb het altijd leuk gevonden om mijn eten er mooier uit te laten zien en met veel hard werk en een hoop vallen en opstaan ben ik gekomen waar ik vandaag ben.

Je kunt me altijd bereiken via Facebook, Twitter, Instagram of het contactformulier hieronder. Ik hoor graag van je!

 

 

 

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos