Over

Je wordt blij van koken en bakken. Je vindt het geweldig om foto’s van jouw creaties te delen op je blog of social media, maar op de een of andere manier ziet het er nooit zo lekker uit als het is. Meestal probeer je de foto’s nog even snel te maken voor je aan tafel moet, met als resultaat een geirriteerde partner en hongerige kinderen.

Ik geloof dat je je foodfotografie kunt verbeteren zonder uren te besteden aan één foto of  honderden euro’s te besteden aan dure apparatuur.

Martine: “Dank, dank, dank!!! Dit geeft me weer het zetje om ermee aan de slag te gaan ipv in een soort “hoe overleef ik die donkere periode” modus te schieten en 2 maanden niets te posten”

Sarah: “Ohhh super super!! Het was nu al een ware race om alles in het weekend te maken én te fotograferen voor een hele week. En nu nog eens een weekendje weg dus dat werd een hele ramp. Fantastisch!! Superleuk van je dat je deze tips met ons wil delen!”

Megan: “Wat een super handig artikel! Ik ben net begonnen met bloggen en het fotograferen van mijn eten en kan wel wat tips gebruiken. De grootste struggle van het moment is zeker het licht. Vind het alleen nog een beetje te ver gaan om nu al dure lampen aan te gaan schaffen. Tijd om een keer langs de ikea te gaan. Dankjewel! “

Stel je voor dat je geweldige foto’s zou kunnen maken in de helft van de tijd die het je nu kost? Stel je voor dat je niet meer 100 foto’s hoeft te maken voor die ene die wel gelukt is? Stel je voor dat je eindelijk begrijpt waar al die knopjes voor dienen?

Als je lid wordt van de Simone’s Kitchen Community, leer je hoe je je foodfotografie kunt veranderen van saai naar geweldig in simpele stappen. Je eten zal er eindelijk net zo lekker uit zien op de foto als in het echt.

Word ook lid

Tien jaar geleden – toen ik mijn eerste foodblog begon – had ik echt geen idee hoe ik een goede foodfoto moest maken. Alles kwam er te donker uit, de styling leek echt nergens op en het eten zag er alles behalve lekker uit. Ik was wanhopig en had geen idee hoe ik het er beter uit moest laten zien.

Dus besloot ik om de dingen een voor een aan te pakken: ik begon met alles lezen wat ik kon vinden over foodfotografie, ik bestudeerde foto’s van mijn fotografie helden nauwkeurig en volgde workshops wanneer en waar ik kon. En langzaam maar zeker begon ik een verschil te zien in hoe de foto’s eruit zagen. Mijn camera begon ik beter te begrijpen (ik wist waar A, S, M en P nu eigenlijk voor waren!) En de styling van mijn foto’s veranderd van “bord met lepel’ naar iets dat wellicht – in mijn wildste dromen – in een tijdschrift zou kunnen staan. Ik leerde hoe ik een servet moest vouwen en strooide met kruimels als een pro.

Na 5 jaar gewerkt te hebben aan mijn foodfotografie skills, kreeg ik mijn eerste betaalde food opdracht. Het was klein maar gaf me meer zelfvertrouwen en was het begin van mijn foodfotografie carriere. Bezoekers van mijn blog lieten comments achter hoe mooi ze mijn foto’s vonden en ik wilde daardoor nog meer verbeteren.

Het is niet altijd een makkelijk proces geweest, maar ik heb het altijd leuk gevonden om mijn eten er mooier uit te laten zien en met veel hard werk en een hoop vallen en opstaan ben ik gekomen waar ik vandaag ben. Van dat allereerste tijdschrift opdrachtje heb ik nu tientallen kookboeken voor andere mensen gefotografeerd, heb mijn eigen kookboek uitgegeven in 2016 en ben een succesvolle foodfotograaf en foodblogger.

Als ik het kan, kun jij het ook!

En om te bewijzen dat ik echt van ver ben gekomen, hieronder een van mijn allereerste foodfoto’s. En datzelfde gerecht een aantal jaar later aan de rechterkant.

Hoe kun jij ook veranderen?

Je kunt natuurlijk een van onze workshops volgen, maar er is ook genoeg advies hier op de site te vinden. Lees mijn post over het fotograferen van wit op wit, of juist hoe je donkere foto’s neemt. Alle posts over foodfotografie vind je hier. En natuurlijk kun je me altijd een bericht sturen als je wilt dat ik over een specifiek probleem schrijf. Stuur me een mail via het contactformulier hieronder als je me iets wilt vragen.

“Handig artikel! Ik ben zelf altijd enorm aan het stoeien om foto’s met veel wit zo licht te krijgen. (Ze worden inderdaad te donker.) Goede tip ook van dat piepschuim. Ik heb nu een witte dunne plaat die steeds omvalt haha.

Groetjes,
Karima”

Ilse: “Wat een super informatieve post, hier ga ik zeker wat aan hebben! Ik vind witte foto’s altijd erg mooi, maar ik heb me er nog niet aan gewaagd.”

Klaar om je in te schrijven?

Je kunt me altijd bereiken via Facebook, Twitter, Instagram of het contactformulier hieronder. Ik hoor graag van je!

 

 

 

10 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hou jij ook van lekker koken? Mis niets met de wekelijkse nieuwsbrief

Lekkere recepten, fotografie tips en nog veel meer!

x