Simone's Kitchen

Chocolade avocadomousse met dadels

Chocolade avocadomousse

Chocolade avocadomousse

Origineel is het niet, maar daarom zeker niet minder lekker. Een chocolade avocadomousse. Gezoet met dadels en heerlijk romig door de avocado.

De allereerste keer dat ik een chocolade avocadomousse proefde had ik ernstige twijfel. Sterker nog, ik was overtuigd dat het niks kon wezen. Ik bedoel… hoezo een chocolademousse met avocado? Zonder room? Ben je gek of zo?

Chocolademousse is al jaren een van mijn favoriete desserts. Als ik in een restaurant ben en er staat chocolademousse op de kaart? Dan moet ik het bijna wel bestellen. En doe dat dan ook bijna altijd. Tenzij er natuurlijk iets anders is wat ik niet kan weerstaan.

Met avocado en zonder room

De chocolade avocadomousse is al een tijdje populair in het “alternatieve’ voedingscircuit. Als ik het zo mag noemen. Wanneer het is ontstaan weet ik niet meer precies, maar op gegeven moment zag je het overal en nergens terugkomen. En had ik, zoals gezegd, ernstige twijfels of dat nou wel zo’n goed idee was.

Tot ik het dus proefde en zwaar onder de indruk was. Een van de meest gebruikte soorten is die waar een banaan of meerdere bananen is gebruikt om te zoeten. En dat is lekker maar dadels werken net zo goed. Het is mijn nieuwe favoriete manier om chocolade avocadomousse te maken.

Geen kokos

Hoewel ik gek ben op kokos vind ik het ook wel fijn dat in dit recept geen kokos wordt gebruikt. Want als je veel paleo eet komt die kokos je vroeg of laat een keer de neus uit. Wil je wel een versie met kokos? Probeer dan eens deze paleo avocadomousse met kokos Het grappige van die is dan weer dat er geen avocado gebruikt wordt. Dus hou je niet van avocado maar wel van kokos? Check die dan even!

Of maak ze allebei. Doe eens gek.. 😉

Dadel chocolademousse
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Chocolade avocadopudding

Er bestaan vele varianten van de chocolade mousse gemaakt met avocado’s. Origineel is het dus niet maar daarom niet minder lekker! Mijn favoriete versie is met dadels.
Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 15 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 150 gr dadels zonder pit
  • 150 ml amandelmelk
  • 30 gr cacao
  • 1 tl vanille
  • 2 rijpe avocado’s
  • Om te serveren: Verse munt frambozen

Instructies

  • Doe de dadels in een keukenmachine. Giet de amandelmelk in een steelpannetje en verhit dit even. Het hoeft niet te koken. Giet dit over de dadels heen en laat dit minimaal 10 minuten staan zodat de dadels wat zachter worden.
  • Draai het dadelmengsel wat gladder. Voeg dan de avocado, cacao en specerijen toe en draai tot het een mooi glad mengsel is geworden.
  • Serveer in een grote kom of individuele schaaltjes en decoreer met verse frambozen en verse munt
Gang: Dessert
Keuken: paleo
Trefwoord: chocola, chocolademousse

Voedingswaarde

Calorieën: 292kcal, Koolhydraten: 41g, Eiwit: 5g, Vet: 16g, Verzadigd vet: 3g, Natrium: 58mg, Kalium: 848mg, Vezels: 12g, Suiker: 25g, Vitamine A: 147IU, Vitamine C: 10mg, Calcium: 81mg, Ijzer: 2mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.