Simone's Kitchen

Romige paleo chocolademousse met kokos

Heerlijke romige paleo chocolademousse met amandelschaafsel

Paleo chocolademousse

Er zijn natuurlijk vele recepten voor een chocolade mousse zonder slagroom en aanverwante artikelen. Een paleo chocolademousse maken is eigenlijk altijd wel kinderlijk eenvoudig, maar negen van de tien keer wordt er gebruik gemaakt van avocaodo en/of van banaan. Vind ik persoonlijk heerlijk maar niet iedereen is fan van banaan dus het leek me tijd om eens een variatie te maken op basis van alleen kokos.

In de koeling

Voor het maken van deze paleo chocolademousse is het wel essentieel dat je een blik kokosmelk minmaal een nacht in de koeling hebt staan. Zorg vervolgens dat de kokosmelk geen light variant is want die werkt zeker niet. Het enige lastige bij dit recept is dat blijkbaar niet elk blik kokosmelk de verwachte romige laag oplevert. Ik gebruik meestal de kokosmelk van bio+ of van Fairtrade. In beide gevallen krijg ik – na het in de koeling zetten – een dikke romige laag die van één blik voldoende is om de chocolade kokosmousse te maken voor twee personen. Gooi de rest van het blik natuurlijk niet weg. Dat kun je gebruiken voor het maken van smoothies of een lekkere curry.

Snel klaar

De mousse zelf is vervolgens heel snel klaar. Even in de blender en klaar. Bewaar wel tot gebruik in de koelkast en bestrooi voor je het gaat serveren even met wat knapperige kokosvlokken. Het fijne van deze chocolade kokosmousse is dat je het kunt maken met ingredienten die je in de voorraadkast hebt staan. En in deze rare tijden is dat best handig. Ik zal binnenkort ook meer voorraadrecepten posten waar mogelijk! Voor nu dus in ieder geval vast deze lekkere chocolademousse!

Wil je nou wel die traditionele variant maken met banaan en avocado? Dan heb ik hier het recept voor die chocolademousse natuurlijk ook voor je!

Paleo chocolademousse
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Paleo chocolademousse met kokos

Nu eens een chocolade mousse zonder avocado of banaan! Maar net zo lekker!
Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 5 min
Porties: 2 porties

Ingrediënten

  • 1 blik kokosmelk gekoeld voor minimaal 1 nacht in de koelkast
  • 2,5 el cacaopoeder
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl kardemom
  • 2,5 el ahornsiroop
  • 1 el amandelschaafsel
  • 1 el kokosflakes
  • 1 el cacaonibs

Instructies

  • Haal de kokosmelk uit de koelkast en schep de bovenste dik geworden room eraf. Doe dit een een keukenmachine of bakje van de staafmixer. Voeg cacaopoeder, kaneel, kardemom en ahornsiroop toe en draai tot een glad geheel.
  • Doe over in twee mooie glazen en zet in de koeling tot gebruik. Het stijft dan weer een beetje op.
  • Rooster het amandelschaafsel en de kokosflakes en serveer de chocolade mousse met amandelen, kokos en cacaonibs.
Gang: Dessert
Keuken: paleo
Trefwoord: chocolademousse, paleo chocolademousse
Auteur: Simone van den Berg

Voedingswaarde

Calorieën: 557kcal, Koolhydraten: 31g, Eiwit: 7g, Vet: 50g, Verzadigd vet: 42g, Natrium: 31mg, Kalium: 661mg, Vezels: 5g, Suiker: 16g, Vitamine C: 2mg, Calcium: 98mg, Ijzer: 8mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!