Deze makkelijke vegan chocolademousse maak je met een gekoeld blikje kokosmelk en breng je lekker op smaak met kaneel en kardemom. De chocolademousse staat vervolgens binnen een paar minuten op tafel!

Heerlijke romige paleo chocolademousse met amandelschaafsel

Vegan chocolademousse

Er zijn natuurlijk vele recepten voor een chocolademousse zonder slagroom en aanverwante artikelen. Een vegan chocolademousse maken is eigenlijk altijd wel kinderlijk eenvoudig, maar negen van de tien keer wordt er gebruik gemaakt van avocado en/of van banaan. Vind ik persoonlijk heerlijk maar niet iedereen is fan van banaan dus het leek me tijd om eens een variatie te maken op basis van alleen kokos.

In de koeling

Voor het maken van deze vegan chocolademousse is het wel essentieel dat je een blik kokosmelk minmaal een nacht in de koeling hebt staan. Zorg vervolgens dat de kokosmelk geen light variant is want die werkt zeker niet. Het enige lastige bij dit recept is dat blijkbaar niet elk blik kokosmelk de verwachte romige laag oplevert. Ik gebruik meestal de kokosmelk van bio+ of van Fairtrade. In beide gevallen krijg ik – na het in de koeling zetten – een dikke romige laag die van één blik voldoende is om de chocolade kokosmousse te maken voor twee personen. Gooi de rest van het blik natuurlijk niet weg. Dat kun je gebruiken voor het maken van smoothies of een lekkere curry.

Snel klaar

De vegan chocolademousse zelf is vervolgens heel snel klaar. Even in de blender en klaar. Bewaar wel tot gebruik in de koelkast en bestrooi voor je het gaat serveren even met wat knapperige kokosvlokken. Het fijne van deze chocolade kokosmousse is dat je het kunt maken met ingrediënten die je in de voorraadkast hebt staan. Je hebt dus altijd binnen no time een snel dessert op tafel gezet als je onverwachts gasten krijgt.

Ben je op zoek naar het ’traditionele’ recept voor een vegan chocolademousse met banaan en avocado? Die vind je hier. Die gezonde chocolademousse vind je hier.

Paleo chocolademousse

Vegan chocolademousse met kokosmelk

4 van 1 stem
GangDessert
Keukenpaleo

Nu eens een chocolade mousse zonder avocado of banaan! Maar net zo lekker!
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 5 minuten
bereiding 5 minuten
totaal 10 minuten

2 porties

Materiaal

Ingrediënten

  • 1 blik kokosmelk gekoeld voor minimaal 1 nacht in de koelkast (400 ml)
  • 2,5 el cacaopoeder
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl kardemom
  • 2,5 el ahornsiroop
  • 1 el amandelschaafsel
  • 1 el kokosflakes
  • 1 el cacaonibs

  • Haal de kokosmelk uit de koelkast en schep de bovenste dik geworden room eraf. Doe dit een een keukenmachine of bakje van de staafmixer. Voeg cacaopoeder, kaneel, kardemom en ahornsiroop toe en draai tot een glad geheel.
  • Doe over in twee mooie glazen en zet in de koeling tot gebruik. Het stijft dan weer een beetje op.
  • Rooster het amandelschaafsel en de kokosflakes en serveer de chocolade mousse met amandelen, kokos en cacaonibs.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 557kcal | Koolhydraten: 31g | Eiwit: 7g | Vet: 50g | Verzadigd vet: 42g | Natrium: 31mg | Kalium: 661mg | Vezels: 5g | Suiker: 16g | Vitamine C: 2mg | Calcium: 98mg | Ijzer: 8mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.